Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 514
  • 755
  •   4
Отговори
# 390
Според мен проблема с кандито, не е в машината, непрочетени инструкции или нещо, а чисто и просто в оборотите и времето на сушене.
Аз забелязах, че на моето Канди която я имаме от 1 месец.
Ами като я пусна на 49 минути ,1000 оборота.
Много бързо ги пере.
Но забелязах и ,че прескача времето.
Иначе пере добре и не мачка прането

# 391
  • София
Може би слагаш по-малко пране и редуцира времето според теглото, в смисъл да не е толкова фиксира на тази програма 🤷‍♀️
Колко мн бързо?
Програма така ли е фабрично или ти намаляваш обороти? (това обикновено маха време )

# 392
Може би слагаш по-малко пране и редуцира времето според теглото, в смисъл да не е толкова фиксира на тази програма 🤷‍♀️
Колко мн бързо?
Програма така ли е фабрично или ти намаляваш обороти? (това обикновено маха време )
Програмата е 40 градуса, 400 оборота.
Променям оборотите само .

# 393
Ходих да видя имам ли 400 оборота - нямам. Програмите за деликатни са с 600, на тях пера сатен, коприна, тънки пердета.
Танче, ти какви дрехи пускаш на тази програма като материя? И колко кг?

# 394
  • София
Дам и аз не познавам машината и така нищо не мога конкретно да кажа, няма и модел да се види програмата как е описана, реално ако слагаш 2тениски на кръст и тя тегли, може да съкращава времето, дори на по-високи обороти... Обаче, ако се притесняваш,че е дефект, звъниш на сервиза.

# 395
Ходих да видя имам ли 400 оборота - нямам. Програмите за деликатни са с 600, на тях пера сатен, коприна, тънки пердета.
Първата дясна програма пише специал нищо друго.
Имам програма която е най кратката 14 минути.
Когато я купихме очаквах да има книга като Самсунга подробно описание на пералнята .
А не беше така нищо съществено не беше.
Иначе самата пералня има кантар за теглото само ,че е направен за програма над 1 час.
Средно 4 ,5 кг слагам
Пералнята има 400,800,1000,1400 оборота

# 396
Когато я купихме очаквах да има книга като Самсунга подробно описание на пералнята .
Иначе самата пералня има кантар за теглото само ,че е направен за програма над 1 час.
Средно 4 ,5 кг слагам
Тази програма "специал" е точно за деликатни дрехи - затова е кратка и с ниски обороти.
Пускай дрехите на предназначените за тях програми според материята и теглото, не на програма за деликатни. Интересно, че програмата ти за деликатни позволява увеличаване на оборотите до 1000 или ти пускаш после отделно центрофуга?

# 397
Средно 4 ,5 кг слагам
Тази програма "специал" е точно за деликатни дрехи - затова е кратка и с ниски обороти.
Пускай дрехите на предназначените за тях програми според материята и теглото, не на програма за деликатни. Интересно, че програмата ти за деликатни позволява увеличаване на оборотите до 1000 или ти пускаш после отделно центрофуга?
Самата програма позволява да вдигна оборотите.
Няма много информация във това дето са ни дали .
Ще видя друга програма.

# 398
Средно 4 ,5 кг слагам
"СПЕЦИАЛЕН 49'
Иновативната технология на тази
програма намалява времето за пране,
средновисоки температури само за 49
минути. За най-добри резултати
зареждайте машината частично."

Танче, недей да залиташ по тези никави програми, а за памучните дрехи си пускай програмата за памук, но не за еко-памук.

# 399
Извинявам се,сега намерих точното описание на модела.Пералня със сушилня Candy ROW4856DWMCE/1-S, Пране 8 кг, Сушене 5 кг, 1400 об/мин, Wi-Fi.Инструкциите и аз вече за пореден път ги чета.
Имам абсолютно същата и бих могла при нужда да помогна, но не зная как да ви пиша на лично съобщение, за да не занимавам аудиторията! Ако можете вие се свържете с мен!

# 400
Здравейте! В търсене съм на безшумни пералня и сушилня. Можете ли да споделите мнение за тази пералня -

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … uMHkaApLFEALw_wcB

Благодаря!

# 401
Здравейте! В търсене съм на безшумни пералня и сушилня. Можете ли да споделите мнение за тази пералня -

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … uMHkaApLFEALw_wcB

Благодаря!
Линкът не работи, така че не знам на каква пералня сте се спряла.
Шумът при пералните идва от две основни неща — центрофуга и помпа за вода.
За да ви е “безшумна”, няма съвсем безшумни перални (щом има мотор, има и шум), търсете тежка пералня (поне 80 кг), противотежести от чугун (но те мисля са само при Миле). Вижте в спецификацията на уреда децибелите му.
Вижте избраната пералня на живо, за да прецените качеството на материалите (пластмаса/ламарина), защото те също генерират шум от вибрации при работата на машината.
Успех!

# 402

Благодаря!
Преди няколко дни пуснах за пръв път новата пералня, която взехме АЕГ. Шума от нея идва от пълненето на водата и съответно от помпата при изпомпването. Също така и тракането на копчета и ципове. При работа мотора почти не се чува, дори и при центрофуга. Старата ми пералня - някакъв Фагот я чувам през цялото време когато работи, дори и от улицата.
Сушилнята ни също е нова, пак АЕГ. Първа сушилня ни е - по шумна е от пералнята. Пак тракане на ципове и копчета и се чува повече работата и като цяло.
Не знам дали може да се намери нещо, което да е напълно безшумно.

# 403

Навивай ги да я сменят. Каква марка е?-от любопитство питам Simple Smile

Петя, Индезит е. Даже Гугъл мълчи за модела... W642TX. А исках да проверя най-малкото от коя година е и колко са оборотите на центрофугата.

Промоцията в Техниполис свърши, а щяха да ни я докарат бързо и безплатно до адрес. Сега баща ми уж се нави да я купим (той е човекът дето се дърпа за всякакви покупки и разходи), обаче иска да я вземе от един малък търговец в града ни. Ако все пак я купим от него и пералнята се развали, може ли да го прескочим него и да се свържем директно със сервиза? Съмняват ме нещо що за стока продават... Климатик купен от тях се развали много бързо и след това ги мотаха доста дълго време според зима докато го оправят. С една дума, нямам им доверие...

Редактирам: този път май открих едно ръководство, отивам да го разглеждам

# 404

Навивай ги да я сменят. Каква марка е?-от любопитство питам Simple Smile

Петя, Индезит е. Даже Гугъл мълчи за модела... W642TX. А исках да проверя най -малкото от коя година е и колко са оборотите на центрофугата.

Промоцията в Техниполис свърши, а щяха да ни я докарат бързо и безплатно до адрес. Сега баща ми уж се нави да я купим (той е човекът дето се дърпа за всякакви покупки и разходи), обаче иска да я вземе от един малък търговец в града ни. Ако все пак я купим от него и пералнята се развали, може ли да го прескочим него и да се свържем директно със сервиза? Съмняват ме нещо що за стока продават... Климатик купен от тях се развали много бързо и след това ги мотаха доста дълго време според зима докато го оправят. С една дума, нямам им доверие...

Редактирам: този път май открих едно ръководство, отивам да го разглеждам
Аз още имам прибрана работеща и напълно здрава Индезит на възраст над 20 години - никога не се е повреждала, но я свалих от експлоатация, че ползвам в същата къща стария Сименс, който пък замених в градското жилище с Neff Simple Smile
Надали и аз ще намеря упътване за нея, не помня и модела. Помня обаче, че е с максимум 800 оборота.
Ако исках прането да е по-сухо, пусках отделно допълнително втора центрофуга и имаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт