Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 41 602
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Моята пералня май е същата. Тук намерих това. Проверете бушон, самият контакт, в който включвате или с удължител до друг контакт.

И тук как да я източиш евентуално.

И има само това за връзка със сервиз, може би от там ще кажат с кого да се свържете за Пловдив

# 601
  • София /Абсурдистан
Някой питаше за тиха пералня. Купихме Хайер, има много опции и е много, много тиха. Гаранцията и е цели 6 г, което ме устройва идеално. Изобщо не се чува нито като пере, нито като центрофугира.
Аз си търсех пералня с максимално дълга гаранция и се спрях на тази, другите бяха с гаранция само по две години. Цената и е 1000 лв. Надявам се да съм била полезна.

# 602
Няма кой друг освен техния сервиз "на Miele" да свърши работа нали.
А някой има ли представа до колко време реагират за идване до дома? За град Пловдив става въпрос.
Бесен съм е меко казано, толкова пари за въпросната пералня и за 2 години приключихме филма. Ще давам отзиви какво се случва тези дни.
Съжалявам.
Не  е нужен токов удар и всичко да стане на  "майска роза", за да изгори нещо. Контакта може да си работи, това не е критерий.
Може да е имало колебание в напрежението - твърде високо или твърде ниско.
Аз си научих урока навремето след като ми изгоря платката на абсорбатора. Защитните устройства у нас (София) се включват често и от тях знам, че нещо с напрежението не е наред, макар и да не премигват лампите.
Освен да викаш сервиз (може и да не е фирмен), не знам какво друго да направиш.

# 603
Piole1, покрай неволите ми със съдомиялната съм контактувала на този номер 0882266831 със сервиз на Миле в Пловдив. Те се свързаха с мен след оплакването ми до доставчика. Мисля, че се намираха някъде срещу Мол Пловдив. Беше точно по време на строгите Ковид- затваряния и така и не успях да стигна до тях. Съдомиялната ми беше извън Пловдив  и искаха сериозна сума за диагностика и транспорт. Скоро щях да ползвам Сервиз Гълъба/0889400426/, за който слушах много добри отзиви. Бяха любезни и отзивчиви по телефона, обаче още не съм ремонтирала старата сушилня, защото взех нова. Успех и дано да е лесно и евтино решим проблем! Пиши после как са се развили нещата!

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 00:30 от Мари-ана

# 604
Здравейте, фирменият сервиз на Miele или по-точно "БГ-сервиз" искат 70 лв за диагностика и 180 лв за труд, части отделно се заплащат. Стори ми се абсурдно да стартирам с 250 лв + частите отделно. Звъннах на сервиз Гълъба по препоръка на Мари-ана. Там се разбрахме, че за 160 лв ще я вземат и ще и направт диагностика, ако е нещо дребно ще я оправят до 200 лв всичко, но ако е изгоряла платката вече нещата стават сериозни.

Междувременно купих 2 защитити против токови удари "Sono" под формата на разклонители до 2300W дали е достатъчно за всеки уред по отделно в различни контакти? Това много ме интересува дали някой е наясно.

По път забърсах и едно AEG 7 серия с Autodose от новите. Беше на добра цена. Прилагам снимка.

Тези дни ще е голям екшън очаквайте продължение на сагата. Joy

# 605
Piole1, не знам от кои защити си купил, но само тези ъи вършат работа за бялата техника:

https://sono.bg/predpaziteli/kombinirana-gramozashtita-s-avtomat … yuchvatel-wp230-w

# 606
На същата марка, но под формата на разклонител, няма как да сложа от тези които са директно в контакта, защотото са точно зад уредите и ще отнеме едно 5-10 см. Прилагам снимка, за да видите дали поне са достатъчно мощни са самите уреди.

# 607
Малко се отклонявам от основната тема, но да попитам petiaivanov за защитата.
Купих се две бройки SONO  точно от препоръчаните като в единия включен хладилник,
в другия пералнята. И вторият към пералнята започна да загрява. Носих го в Технополис,
включиха към него един телефон за консуматор, не загря и ме изпратиха по живо по здраво,
понеже нищо му нямало.
Та въпросът ми е: Върши ли нужната работа този уред, когато загрява?
Благодаря предварително!

# 608
Аз пък с тези разклонители да не ги запаля Joy

# 609
Аз съм го пробвала на различни контакти с по-големи консуматори и пак си загрява,
докато другият Не. И затова си мисля, че не е наред това устройство.

# 610
Piole1, не знам от кои защити си купил, но само тези ъи вършат работа за бялата техника:

https://sono.bg/predpaziteli/kombinirana-gramozashtita-s-avtomat … yuchvatel-wp230-w

Тези защити може ли да се ползват в баня? Пералнята и сушилнята са ми там, като не се мокрят директно, но все пак си има пара и коденз в това помещение.

# 611
Малко се отклонявам от основната тема, но да попитам petiaivanov за защитата.
Купих се две бройки SONO  точно от препоръчаните като в единия включен хладилник,
в другия пералнята. И вторият към пералнята започна да загрява. Носих го в Технополис,
включиха към него един телефон за консуматор, не загря и ме изпратиха по живо по здраво,
понеже нищо му нямало.
Та въпросът ми е: Върши ли нужната работа този уред, когато загрява?
Благодаря предварително!
Нормално е да са затоплени от горната страна, но да се напекли здраво не е нормално.
Моите са просто затоплени и работят от няколко години, та чак си и вършат работата Simple Smile
Ще ме уморите днес, ей! Не мога да ви насмогна да пиша Simple Smile

# 612
На същата марка, но под формата на разклонител, няма как да сложа от тези които са директно в контакта, защотото са точно зад уредите и ще отнеме едно 5-10 см. Прилагам снимка, за да видите дали поне са достатъчно мощни са самите уреди.

Petiaivanov Може ли да погледнеш и моите разклонители Joy

# 613

Petiaivanov Може ли да погледнеш и моите разклонители Joy
Амаразбирасечеможе, другарче наше!
Сега сериозно- това не е подходящо за бяла техника не само като мощност, но и като възможности за защита е по-ограничено и рисково. То и на него си е написано за какви уреди е. Няма и автоматичен изключвател.
За пералнята и сушилнята можеш да сложиш нормални, по-читави разклонители и на разклонителя да боднеш едно такова, дето му се дърпаш:
https://sono.bg/kombinirana-gramozashtita-s-avtomatichen-izklyuchvatel-wp230-w
По-подробна информация и специално за теб, че и мен ме яд за пералнята ти  Blush :

Скрит текст:
СОНО ЕООД Пик предпазител WP230W

Внимание! Прочети задължително преди употреба! Инструкция за експлоатация.
Предпазителите WP230W са предназначени за защита както при високо, така и при ниско захранващо напрежение в
мрежата, които са еднакво опасни за „бялата” техника (климатици, хладилници, фризери, перални и др.) и могат да причинят
повреди в компресорите и електрониката им. В предпазителя е вграден микрокомпютър, който постоянно следи нивото на
напрежението и специално реле, което прекъсва и възстановява захранването автоматично! В модула е вградена и стандартна защита от кратковременни отскоци на напрежението и филтър за смущения, причинени от мълнии, токови удари, комутация на индуктивни товари, електростатични разряди, промишлени смущения и др..
Внимание! Преди да включите в захранващата мрежа /230V/, проверете изправността на контакта и предпазителите
/бушоните/, осигуряващи съответния токов кръг. Контакта трябва да е тип „шуко”. Ако предпазителите не са автоматични (в по-
старите сгради), задължително трябва да бъдат фабрични и за ток не по – голям от 16А. За предпочитане е устройствата да се
включват в токов кръг, защитен от автоматичен предпазител до 25А. Наличието на защитно заземяване (зануляване) на вашата
инсталация и сграда е задължително за ефективната и безопасна работа на уреда. Тези условия би трябвало да са изпълнени по
принцип, но ако имате съмнения се консултирайте със специалист!
Максималната, консумирана мощност през модула не трябва да превишава 3 500W ! При непрекъснато натоварване
препоръчваме максимална консумирана мощност до 3 000W !
При задействане релето прекъсва само единия проводник от захранващата веригата! Ако се налага ремонт или преместване на
уреда включен в предпазителя, задължително да се изключи от мрежата чрез щепсела!
Действие на модула:
След включване на модула в захранващата мрежа (230V) червеният индикатор (фиг.1) започва да мига в синхрон със звуков сигнал.
Този процес ще продължи малко повече от две минути, време, което е необходимо за коректната работа на устройството! След като
изтече този период и ако напрежението е в рамките на безопасните стойности (виж техническите х-ки), релето ще включи
напрежението към изхода на модула, червения индикатор ще свети постоянно, а звуковият сигнал ще изчезне. След това можете да
включите защитавания уред. Ако по време на работа напрежението се повиши или понижи до опасни за уредите стойности,
модулът ще прекъсне захранването и ще го възстанови автоматично след като то се нормализира! След всяко изключване следва
около две минутно изчакване независимо, че напрежението може да се е възстановило и по-рано! То е необходимо за да спадне
налягането в компресорите на климатиците (фризери, хладилници) и гарантирането на „мек” старт след възстановяването на
напрежението.
Тъй като модулът прекъсва напрежението с цел да защити уреда и последния не работи в този период, софтуерът за
микрокомпютъра е разработен така, че да минимизира броя на изключванията без да застрашава работоспособността на
уреда. При всяко навлизане на захранващото напрежение в горната или долна опасна зона и при изключване, уреда реагира със
звукова и светлинна индикация!
Важно! Моля имайте предвид, че при постоянно лошо електрозахранване е възможно защитавания уред да е изключен от мрежата
през голяма част от времето, което може да доведе до невъзможност да изпълнява функциите си със съответните последствия от
това (например размразяване на хранителни продукти)! В този случай е необходимо да вземете мерки за подобряване на
електрозахранването Ви!
**Независимо че релето е изключило напрежението по някаква причина и уредът Ви е предпазен, защитата от кратковременни
отскоци на напрежението, причинени от мълнии, токови удари, комутация на индуктивни товари, електростатични разряди,
промишлени смущения и др. продължава да действа и за нея важи следното:
- ако предпазителя на таблото не е според изискванията или напрежението в мрежата се задържи продължително време
над стандартната стойност (например ако сте близо до трафопост), защитният модул ще прекъсне и тази верига, която не се
възстановява автоматично! При прекъсване на защитата не правете опити за разглобяване и ремонт! Това води до риск за
поражения от електрически ток! Можете да върнете модула в магазина, от който сте го купили за безплатен ремонт или смяна!
Ако Ви откажат съдействие или имате нужда от консултация се свържете с производителя на телефон 0889 434900 или e-mail:
sono@sono.bg . Допълнителна информация може да намерите на www.sono.bg .
Ефективността на защитата е гарантирана при използването и в сгради с двупроводна (фаза,нула) и трипроводна (фаза,
нула, земя), ел. инсталация, стандартна гръмоотводна инсталация и защитно заземяване (зануляване). Ако се налага можете да
направите допълнително заземяване, което да свържете към заземителната гайка от долната страна на модула (фиг.2)
Към модулите от серия WP230** можете да свързвате един или няколко допълнителни модула за защита на телекомуникационни и
елна ТВ, интернет, телефон, сигнални линии ( каб охранителни камери) (фиг.3).
Технически характеристики:
-Номинално напрежение ~230V/50Hz
-Максимален ток ~16А
Защита от нестандартно напрежение:
-Работен обхват на напрежението ~(187÷253V)/50Hz
-Долен праг на изключване ~187V/7sec*, ~180V/0sec
-Горен праг на изключване ~253V/7sec*, ~260V/0sec
-Точност на праговете на изключване <1%
-Време за изключване <40ms
-Защитен интервал преди включване ≥125sec
Защита при пикове на напрежението:
-Защитно напрежение <650Vpp
-Максимален разряден ток 36 000кА, 8/20μs
-Енергиен капацитет на защитата 1035J, 10/1000μs
-EMI/RFI филтрация >20-30dB

-Габаритни размери 55x93x77mm
-Приблизително тегло с опаковката 0,180кг
* Изключва при условие че напрежението се задържи под (над) тази стойност за повече от 7 секунди

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 22:31 от petiaivanov

# 614
Много благодаря за подробната информация, но варианта с такова за в контакта става само за сушилнята. За пералнята няма никакво място понеже контакта е на гърба на самата пералня и ще стърчи с 10 см напред.
Да рискувам ли с тези разклонители така и така съм ги взел или са слаби като мощност ?
Или пак на голо в контакта да включвам не знам как да процедирам кое е по-малкото зло.

Общи условия

Активация на акаунт