От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 242
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
За ВиК не знам дали е прокарано и само трябва да се свърже, нито какъв размер отвор е оставен за СМ, но най-добре си потърси и от двата модела майстори - да видят какво що и ще си кажат какво и как има да се прави.

# 496
Като се види размерът на отвора на шкафа и монтажната схема на уреда (размерите) от упътването, ако са ок и всеки ще я свърже.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 18:48 от petiaivanov

# 497
Като се види размерът на отвора на шкафа и монтажната схема на уреда (размерите) от упътването, ако са ок и всеки ще я свърже.
Това инженерите сте ужас, значи, ако е като мен (приемаме, че съм всеки)... ами няма нито да я настаня, нито да й монтирам вратата, нито да я свържа Simple Smile

# 498
За да се вгради трябва светъл отвор 60 или 45 см, в който да се бутне тя. Трябва да е близо до мивката и там да се сложи тройник на чистата вода или кран с два извода това е най-изчистено и лесно

и дъга+ У на канала, в което се пъха маркуча на миялната и се връзва сифона на мивката или самият сифон на мивката, който имате, да има или да го подмените с такъв с разклонение за свързване на миялна като този

Аз го направих сама, защото ММ беше в България, а да чакам майстор лятото беше абсурд. Трябва да има и ток. При нас я монтирах под котлоните и просто подмених контакта с двоен.
Ако ще слагате врата, при нас кухнята е модулна и я докупихме, се пробиват няколко дупки според шаблона и се закача за уреда.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 11:30 от drago_2008

# 499
Здравейте!
Ползвате ли препарат за почистване на съдомиялна? Какъв?

# 500
Здравейте!
Ползвате ли препарат за почистване на съдомиялна? Какъв?
Преди няколко страници точно тях обсъждахме - течни и прахообразни.

# 501
Ползваме, какъвто случа да продават в магазина когато ми потрябва. И в бутилка и на таблетки ползвам не е важна марката, всички мият. Нужен е само базов разум да погледнеш съдомиялната и да прецениш дали измиването е било добро, има ли нужда от още. Може да има нужда някъде на ръка да се почисти нещо.

# 502
Ползваме, какъвто случа да продават в магазина когато ми потрябва. И в бутилка и на таблетки ползвам не е важна марката, всички мият. Нужен е само базов разум да погледнеш съдомиялната и да прецениш дали измиването е било добро, има ли нужда от още. Може да има нужда някъде на ръка да се почисти нещо.
Че тя миялната е винаги чиста на оглед - нали мие съдове. Дори не си представям каква ще да е тази ситуация, в която да се налага на ръка да почиствам нещо след миене на съдове или почистване на самата миялна. Изключение е филтърът, но дори и той на практика не изисква кой знае какво почистване на ръка, а и това се прави преди пускане на почистваща програма с препарат (а ако няма такава програма - на най-високи градуси).

# 503
На мен ми светна на екрана, че се нуждае от почистване, на вид изобщо не ми изглежда мръсна, след всяко миене свети направо от чистота Grinning Да не говорим, че след 4-5 миенета редовно почиствам филтъра.

А задължително ли е да се ползва препарат или може и без препарат да се пусне на нужната програма?

# 504
Почисти я с препарат. Има и места, които не виждаш в какво състояние са.

# 505
Че тя миялната е винаги чиста на оглед - нали мие съдове. Дори не си представям каква ще да е тази ситуация, в която да се налага на ръка да почиствам нещо след миене на съдове или почистване на самата миялна. Изключение е филтърът, но дори и той на практика не изисква кой знае какво почистване на ръка, а и това се прави преди пускане на почистваща програма с препарат (а ако няма такава програма - на най-високи градуси).

Щом е чиста браво, но логиката е грешна, пробвайте да спрете да я чистите само мийте съдове и тогава пак елата да кажете тук, че била чиста. Филтъра дали е изключение или не вие си знаете но той е част от съдомиялната и да - основно нещо е което трябва да се погледне според мен. Освен него е хубаво да се поглеждат уплътненията на вратата, пръскачките дали се въртят с лекота и за някакви следи от наслагвания по дупките им. Дали преди или след почистваща програма ще се проверят тези неща за мен е незначително, така че вие си знаете там. Не знам защо си играя да отговарям на дървени философи като цяло, тези неща ги пише в упътванията.

# 506
  • добрич
Здравейте,някой случайно да знае какво означава лампичката,която не е за блясък?Миялната е Мидеа кубче.

# 507
Иска сол.

# 508

Щом е чиста браво, но логиката е грешна, пробвайте да спрете да я чистите само мийте съдове и тогава пак елата да кажете тук, че била чиста. Филтъра дали е изключение или не вие си знаете но той е част от съдомиялната и да - основно нещо е което трябва да се погледне според мен. Освен него е хубаво да се поглеждат уплътненията на вратата, пръскачките дали се въртят с лекота и за някакви следи от наслагвания по дупките им. Дали преди или след почистваща програма ще се проверят тези неща за мен е незначително, така че вие си знаете там. Не знам защо си играя да отговарям на дървени философи като цяло, тези неща ги пише в упътванията.
Разбира се, че си почиствам машината с програма и препарат редовно (затова и пиша какви ползвам), както и си чета и съблюдавам упътванията. Постът ми е конкретен коментар на болдваната част от твоя първи пост  - поглеждането на машината и преценката въз основа на това поглеждане очевидно се отнасят до достъпната и видима част от нея (корпус и елементи от него) и в този контекст логиката ми е напълно адекватна. Никъде не твърдя, че не е необходимо да се почиства машината, нито отправям препоръка за това.
Ако друго си искал да кажеш, добре е било да го сториш.

# 509
  • добрич
Много благодаря!Нахрани я,дано да почне да мие сега

Общи условия

Активация на акаунт