От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 251
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Четете си упътванията, момичета, преди ползването, че понякога последващото четене е без файда.
Това по повод индикацията за сол - появи ли се този индикатор, освен ако в упътването не е указано да не се слага на съответния модел  при много мека вода и ползва ли се машината без сол, като нищо може да си замине. Във всяко упътване има описани всички възможни индикации. Аз на по-стари домашни уреди или на такива, на които в момента не намирам упътването, което е било към уреда, си го свалям от интернет.

# 511
  • Пловдив
В този ред на мисли на моята съдомиялна светят перманентно тези индикации .Ползвам таблетки 3 в 1 .Ако сложа и сол и 3 в 1 става голяма "красота" .

# 512
Нели и Ное ползваме таблетки. Напълнила съм сол и така си стои пълна

# 513
Имам миялня от миналата година, до сега съм пълнила сол веднъж, като я купх и още веднъж като поиска. Аз също ползвам капсули. Щом е изразходвала солта, значи тази в капсулите не й е достатъчна. Аз поне така разсъждавам.

# 514
Аз слагам веднъж годишно или по-рядко. Нищо не свети. Ползвам само бомбички феъри. На 12г е мие си идеално. Водата е много твърда.
Като сложа сол, става на бели петна и спрях да я слагам ..

# 515
Бели следи май няма от както сложихме омекотителна инсталация

# 516
  • Пловдив
Загложди ме тази сол и потърсих справка от местното ВИК .По немски градуси е на границата между мека и средно твърда ,но калциевото(46mg/l) и магнезиевото (10mg/l) съдържание отговарят на още по ниски  немски градуси  ,та се успокоих .
Мистерията защо за 3 години ,един път не ми се наложи да почистя каната  за гореща вода от котлен камък е разкрита  .  Grinning

Мариета ,понеже сме наблизо погледнах и вашите данни да вода ,защото ме учуди с тази омекотителна станция .При вас ,Калцият е 170 мг/л .

# 517
  • добрич
Четете си упътванията, момичета, преди ползването, че понякога последващото четене е без файда.
Това по повод индикацията за сол - появи ли се този индикатор, освен ако в упътването не е указано да не се слага на съответния модел  при много мека вода и ползва ли се машината без сол, като нищо може да си замине. Във всяко упътване има описани всички възможни индикации. Аз на по-стари домашни уреди или на такива, на които в момента не намирам упътването, което е било към уреда, си го свалям от интернет.
Повярвайте ми преди да пиша тук съм пробвал да намеря информация от всякъде.

# 518
Това по повод индикацията за сол - появи ли се този индикатор, освен ако в упътването не е указано да не се слага на съответния модел  при много мека вода и ползва ли се машината без сол, като нищо може да си замине. Във всяко упътване има описани всички възможни индикации. Аз на по-стари домашни уреди или на такива, на които в момента не намирам упътването, което е било към уреда, си го свалям от интернет.
Повярвайте ми преди да пиша тук съм пробвал да намеря информация от всякъде.
Не Ви вярвам - информацията се намира точно за 10 секунди с гугъл. Например с ключови думи "midea dishwasher user manual"
Теглите си което и да е упътване за марката, дори не за конкретния модел, и там са изписани всички символи.
Другият начин е отивате на фирмения сайт и си теглите упътване за която и да е машина, а  ако има и з аВашия модел, още по-добре.
Как ги използвате тези уреди изобщо?!

# 519
Когато мама си отиде, в първите дни не можах да се оправя с някои функции на нейната пералня (означенията са на италиански), която вече не се и произвеждаше. Ами свалих си първото упътване на марката, пуснах си преводач от италиански и толкоз. Даже не би ми хрумнало да питам някъде.
Тъкмо щях да питам дали го няма в кое да е упътване този символ и къде ще да е това "навсякъде", ако не в упътванията.
Постът ми по-нагоре е за всички, които първо ползват, после (или не) четат - имам две такива приятелки и винаги им се чудя как ползват днешните уреди.

# 520
Ползват ги както те си знаят и после пишат, че този уред им съсипал това, онзи уред-онова и в края на краищата уредите били скапани.
Има случаи, когато хора си купуват уреди втора употреба. Тогава може и да не получат упътване. Ако уредът е доста стар, наистина трудно се намират и по интернет такива упътвания. В такива случаи ги разбирам хората.

# 521
Nelina,
От друг кладенец е явно нашата. Тук сме близо до планината, а тя е само варовик. Който има кладенец сондира 30+ метра и пак няма гаранция, че ще хване дамар…Така че… Но просто беше кошмар преди омекотителната.
Но пак си я чистя де:) поне на месец по таблетка. Купих едни, които се слагат в пълна съдомиялна, успоредно с нормалната измиваща.

# 522
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте дами , следя темата от известно време ,тъй като сравнително отскоро имам СМ ( https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/free-standi … -width/SPS6YMI14E ) .За солта в упътването на моята машинка си пише ,че ако е мека водата не се слага .Водата е от кладенец и като MarietaYo имам омекотителна система за цялата къща .В дните след самопочистване на системата ,водата е толкова мека -чак " мазна " .Сега се обърках с вашите мнения ,да сложа ли сол или да не слагам ? Ползвам капсули Фейри платинум и измиват идеално .Преди няколко дни взех таблетки от Лидл да пробвам и след тях остават бели следи .Ако сложа сол дали ще се справят и таблетките или просто не стават ? Нямам опит и се извинявам за глупавите въпроси .

# 523
  • Пловдив
А,Лидълските таблетки от кой вид са ?Класик или all in one ?
Ако са първите ,трябва да се сложи и препарат за блясък +солта .Ако са  all in one  ,при тази мека вода ,по мое мнение , вероятно имат повече фосфати и затова оставят следи .
 Затова не ползвам други таблетки ,освен Fairy .При мен , обикновените им 3 в 1 се справят перфектно ,затова и спрях да купувам Платиниум .

# 524
  • В сбъднатите си мечти
Нелина , all in one са таблетките ( от таз седмичната промоция 100 бр .за 17 лв. ) .Поблазни ме цената и реших да пробвам машината с нещо различно .Бош бяха сложили рекламни Финиш и първите измивания бяха с тях с идеални резултати .После Фейри - отлично .За това питам дали да сложа сол и това ще подобри ли качеството на таблетките или са си такива и при други условия .

Общи условия

Активация на акаунт