От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 40 393
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Трябва ни съдомиялна за вилата. Не ходим чак толкова често, но пък идем ли, ни тежи да мием съдовете на ръка. И си търсим втора употреба. Надявах се да попаднем на нещо от частно лице с остатъчна гаранция, но засега мъжът ми праща обяви само от търговци. Много ли е рисковано? Предпочитам от частно лице аз, нямам им доверие на другите. Може ли да препоръчате коректен търговец за София, който се занимава с внос на бяла техника? Засега гледаме разни модели докъм 4-500 лв.

Идвам да кажа какво направихме - и то е - нищо Grinning

Изпуснахме една нова съдомиялна, нова, с гаранция, но не им е паснала на хората. Цената беше добра, но ни изпревариха. Може би за добро - Сименс май беше или Самсунг.

После мъжът ми ходи да гледа едно уж много малко ползвано Беко за почти без пари и се е оказало, че е доста мизерно и това беше... Решихме да си вземем нова и рестартираме търсенето. Много оптимистично ми се иска да харесваме нещо до довечера, утре купуваме и монтираме, че не се трае миенето на ръка Smiley А сега лятото ходим най-често и изкарваме по два дена. През останалите сезони ходим по-рядко и за по-кратко.

Има ли по-нехимизирани таблетки? Имаме бактерии в пречиствателната станция и трабва да оцелят Rolling Eyes

# 526
Добре е да питаш производителя/доставчика на пречиствателната станция какво е позволено и какво - не. А вероятно има някакви указания и в инструкцията за експлоатация.
Не мисля, че таблетките биха навредили на такава станция, все пак не съдържат хлор, но не съм меродавна, просто си разсъждавам, така че питай.
Вземи си нова СМ и не се занимавай с нечии боклуци. Да намериш нещо читаво с ресурс за по-дълга експлоатация е въпрос на късмет и вероятно - време, а виждам, че бързаш. 

# 527
Хвани някой Бош за ушите, ако ще и най-евтиния, и наистина не се занимавай с боклуците на хората. Ако бяха читави, те щяха да си ги използват.
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika/sadomiyalni/bosch?pro … duct_list_dir=asc

# 528
Едно време си търсих мега евтина съдомиялна за вкъщи, щото не бях убедена, че ще я ползвам. Взех едно Зануси за 300-400 лв, 45 см. Пушка е вече 12г. Никакви драми.
На вилата пък е един още по-дърт Фагор, подарък ни е.
Изобщо не робувам на марки.
https://zora.bg/product/dfx-4566atw#product-description
https://zora.bg/product/dwc-4504awh
Ето, моята е даже още по-проста от тази.

# 529
Многократно сме си говорили и в другите теми за уреди, че произведените преди повече от 10 години нямат нищо общо с качеството на днешните от бюджетните марки. Ако е въпрос за стар перфектно работещ уред (за заложените в него функции и възможности), имам в селската къща 2 идеално работещи перални - Индезит и Сименс, и двете на повече от 20 години и 1 фризер на над 30 години. Ама днес не се произвеждат такива уреди, дори от висок клас, а бюджетните са бюджетни и на качество, и на функции, и на време за експлоатация. Затова и днес не бих си купила Индезит, да речем, както и не бих препоръчала, само защото имам стар работещ уред на марката.

# 530
  • Пловдив
Cappa,не съм специалист ,но мога да кажа назад във времето в кои случаи  съм имала бели следи :
- повече сол от необходимото (ако разсипя кристалчета на дъното на съдомиялната)
- недостатъчно количество rinse aid (мисля блясък се казва)
-некачествени таблетки (фосфатите,за които писах )
-"облачни " стъкларии ,в случая когато стъклото е с мното ниско качество  .
  В случая на вашата мека вода не бих добавяла сол .Може би да смениш програмата ?
Свекърва ми също ползва fairy platinium и си миеха перфектно без други добавки ,дори в старата и Мидея .Сложи сол в съдомиялната и започнаха да излизат бели .Наложи се да и купя от обикновените таблетки на Лидъл ,докато изразходи солта .

Понеже скоро питах за съдомиялна Бош за свеки ,мога да споделя ,сравнявайки я с моето Миле .В измиването не виждам разлика ,в сушенето също .Единствено не ми харесва как се движат кошниците ,в сравнение с моята и колко е стегната вратата .Съдомиялната е за вграждане и вратата се задържа във всяка позиция ,в която я оставя ,докато стигне до една педя отворена .Тогава директно се затваря .Тоест ,не мога да я държа леко открехната .Помолих ММ да я реглира .Знае как се прави ,защото един ден синът ми се спъна в отворената врата на нашата съдомиялна и седна върху вратата със сила .Обаче ,на тази ММ твърди че не може  повече да се реглира .Някак самата пружина на вратата е по-стегната и се отваря с повече сила .

# 531
Моите и двете са Бош - вградени, различен модел. Всяка от тях мога да държа отворена във всякаква степен, включително съвсем леко открехната - от тази позиция не се затварят сами. Не знам защо при теб се получава така. Този ефект на затварянето го имах и на двете, докато бяха без монтирани врати, че започнах експлоатацията им преди напълно да са завършени шкафовете. Ама ми бяха объркали цвета на боята, та чак месец по-късно имах вратички. 

# 532
  • Пловдив
Тогава ще напъвам пак ММ да реглира .С монтирана врата си е ,на мястото на старата Мидея .Отварянето също е с повече "ряз" .

# 533
Многократно сме си говорили и в другите теми за уреди, че произведените преди повече от 10 години нямат нищо общо с качеството на днешните от бюджетните марки.
Ама аз преди 10 години пак четях същите теми, пак се спрягаха две марки на кръст .. и пак имаше сумати доволни от Медея и подобни... така че всеки си решава.

# 534
Преди 3 години моя приятелка прави ремонт и съответно подмяна на всички уреди (бяха все "Зануси"), та беше тръгнала пак да търси същия производител, че нямаше време за проучвания - ремонтът щеше да бъде палиативен, пък стана основен. Възпрял я майсторът на някой от уредите й - казал й да не си помисля да купува старите италиански марки, нейните уреди бяха около 15-годишни.
Аз преди 10 години не съм чела форума и не знам кой какво писал, но имам преки лични наблюдения през последните 5 години по приятели, от което съм формирала и мнението си.
Разбира се, че всеки ще си решава - това е излишно да се казва, просто споделяме опита си, а питащите да си правят преценка според собствените изисквания, критерии и нужди, включително дали един уред ще се експлоатира интензивно (ежедневно, че и не еднократно) или по-рядко - това има отношение към срока на експлоатация и момента, от който нататък е вероятно да се наложат сравнително чести ремонти.

# 535
  • В сбъднатите си мечти
nelina_london Много Ви благодаря за подробното разяснение .На всички програми Фейри мие без забележки ,нищо няма да сменям Simple Smile Просто не стават явно при мен ,нека и се нарадвам и след време пак може да опитам Simple Smile

# 536
Здравейте, много се зарадвах,когато видях,че Миле имат съдомиялна за 1600лв и с 10годишна гаранция, но като им разгледах сайта видях,че гаранционното им обслужване е 160лв за посещение и диагностика на проблема.. Дали има части,които не влизат в тази 10 годишна гаранция? Колко време ви е издържала преди да се наложи ремонт или си е до късмет в днешно време? Ако някой може да сподели и как вървят цените за посещения и ремонти при Бош : )

# 537
Ако тръгна да си избирам уред според цени на посещение на майстори, ще си мисля, че имам някакъв проблем с критериите или приоритетите. Избери си СМ висок или поне среден клас, която да те удовлетворява като функционалност и размери, и няма да те занимава въпросът с майсторите чак толкова - дори и да се наложи, няма да е нито скоро, нито често. 

# 538
Здравейте, много се зарадвах,когато видях,че Миле имат съдомиялна за 1600лв и с 10годишна гаранция, но като им разгледах сайта видях,че гаранционното им обслужване е 160лв за посещение и диагностика на проблема.. Дали има части,които не влизат в тази 10 годишна гаранция? Колко време ви е издържала преди да се наложи ремонт или си е до късмет в днешно време? Ако някой може да сподели и как вървят цените за посещения и ремонти при Бош : )
С Миле е на късмет за мен. От 2 уреда един се повреди точно след втората година при мен. На наш близък кафемашина за вграждане също се повреди малко след втората година. Преди това и друг уред имаше повреден. Не е пестено и са купувани най-скъпите уреди.

Изчетете им най-добре сама условията и ако имате питания ПИСМЕНО ги отправете към тях, за да нямате после проблеми кой какво рекъл!

Бош нямат такса за посещение и диагностика в гаранционния период. Съдомиялните често са в кампания с 5 г. гаранция. Имат също много хубави модели.

# 539
И моята Миле издържа две години като последните месеци дори не се ползваше често- само през уикенда. Беше с гаранция 25 месеца. Извънгаранционният ремонт излизаше по-скъпо от нова съдомиялна. Само циркулационната помпа беше 780 лв. преди няколко години.

Общи условия

Активация на акаунт