От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 39 020
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Ами, бързо я "сканирах", защото ползвам 2 Бош, производителят е един и същ, класът е висок, няма какво толкова и да се проучва. Има си всичко необходимо за комфортно ползване.

# 646
  • София
Да ви питам, че поръчах и ако трябва да я отказвам на време.Програмите са ограничени май, но нали в Home connect приложението има допълнителни неща. Има висока t  за измиване на загорели съдове, за която Vilemina е писала като препоръка, и разбира се със Zeolith гледах да е, ама знам ли, нещо да не ми е обягнало.

https://www.neff-home.com/bg/bg/mkt-product/dishwashers/fully-in … -width/S157ZCX01E

Тази има 7 програми, а моята има 5, от които аз ползвам 3-4. Мисля, че си е много хубава машината. Единственото, което не ѝ харесвам, е цената Simple Smile

# 647
Като заработи и запее, докато мие, Драго ще забрави цената Simple Smile
Сега, вече 5-та година, откакто съм купувала уреди за апартамента и 2 - за къщата, действително не помня колко точно са стрували, дори и да ми се е виждало много при самата покупка. Нямам повод да се оплаквам от нито един засега.

# 648
  • София
Търся съдомиялна 45 см вградена - гледам основно Bosh и сега се колебая между тези два модела - SPV2IKX10E или BOSCH SPV6YMX11E? Или вие да ми препоръчате трети? Гледам нещо до около 1000 лв. Нямам нужда от никакви екстри като WiFi или подобни, просто ми е нужна здрава машинка. Ние сме 2ма човека, пускам я всеки ден и ми върши работа, докато старата ни вече не се предаде напълно.

# 649
Здравейте , и аз се колебая между SPV6YMX11E и SPV4EMX24E. Основната разлика , която виждам е сушенето със Зеолит. Мислите ли , че си заслужава допълнителните пари? Намирам ги онлайн със 100 лева разлика.

# 650
Здравейте , и аз се колебая между SPV6YMX11E и SPV4EMX24E. Основната разлика , която виждам е сушенето със Зеолит. Мислите ли , че си заслужава допълнителните пари? Намирам ги онлайн със 100 лева разлика.
Заслужава си, дори много си заслужава.

# 651
Да не се повтарям (че и потретям), но скоро писах точно за съпоставката между двете ми машини Бош - едната е със зеолит, съдовете съхнат много по-бързо, буквално може да отваряш и да прибираш веднага след цикъла, ама парят, затова и изчаквам малко.
За хора, които готвят много и често зареждат повече от една СМ на ден, е изключителен плюс, който си струва всяка стотинка отгоре.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 05:04 от Кубратова

# 652
И двете ми миялни са тъпи и смотани без сушене, зеолит или каквото и да е.
Отварям вратата след цикъла, след 3 мин са изстинали и сухи.
Мога да ги прибирам и веднага, ама парят .. понякога го правя, ако бързам.
За мен тия функции са малко като абонамента към мобилните оператори - можеш да гледаш нам кви канали, да ползваш домашен телефон и еди къв си таблет ... А реално нищо от това нито ти трябва, нито ползваш.
Но всеки сам си решава колко пари му се дават за джиджани джиджавки Blush ...

# 653
1. Не знам защо ги наричаш тъпи и смотани при положение, че си доволна?!
2. На каква база направи съпоставката, че да твърдиш, че нещо е ненужно?
3. Разликата от 100 лв. е незначителна на фона на разликата, ако уредът беше на редовна цена и в този смисъл защо жената да не си позволи това удобство?

# 654
  • София
В смисъл със зелолит излизат, веднага след край на цикъла, сухи пластмасите ли, например? Освен, че хабял по-малко енергия, а те сушилните и без друго не хабят кой знае колко, с какво наистина е чак толкова великолепен. Нямам, питам, не се заяждам, но оставам с впечатление, че трябва да е незаменима екстра, а после чвтейки описание на производител нищо кой знае какво не ми прозвуча.
Иначе, напълно вярно, за разлика от 100лв няма какво толкова да се замисля.

# 655
Ми щото нямат програми и екстри и не са от препоръчвани марки. Какви да са?
Щом без екстри се постига същото, за какво са тия екстри?
Щото тука 100 лв, там 100 лв и ей така за нищо ..
Маркетинг.

# 656
Ми щото нямат програми и екстри и не са от препоръчвани марки. Какви да са?
Щом без екстри се постига същото, за какво са тия екстри?
Щото тука 100 лв, там 100 лв и ей така за нищо ..
Маркетинг.
Добре.
А кои модели са твоите машини? Може ли линкове към тях, за да бъдат препоръчани?
От колко време ги използваш и налагали ли са се ремонти?

Това е към всички: дали пък да не направим един списък на добри машини, колкото и относително да е това понятие....

# 657
  • София
Защото ако са стари то ще дойде... Ама сегне ги правят така...🤷‍♀️ 😂 Или в моят случай ама wirlpool вече е беко🤣 аз лично знаейки това, надали ще препоръчам с чиста съвест на някой wirlpool, докато нови ползватели не кажат, че качеството е запазено😅
Или ще се намери пак някой да обясни, че си е доволна от машината, само защото не е ползвала по-квалитетна марка, както на мен за пералните ми обясняваха в съседната тема... Нищо видиш ли, че приятелка с миле, ме е питала какъв прах ползвам, пе бялото на кимоното на детето е толкова бяло, а на нейното дете станало цвят слонова кост😅

# 658
Ами аз за пореден път обяснявам, че ползвам паралелно (в две отделни жилища) две машини Бош, от които само едната е със зеолит и намирам съществена разлика във времето за изсушаването на съдовете, включително пластмасови, силиконови и други трудно съхнещи. От едната машина ги чакам да се охладят горещи и така съхнат, трудно съхнещите, ако трябва веднага да извадя, ги избърсвам, от другата нищо не чакам.   
Инцидентно ползвах СМ Евролукс за около 2 седмици - отваряш, не отваряш, всичко е еднакво мокро, все едно току що си полял съдовете обилно с вода, нищо, че и при нея в цикъла има сушене.
Друг опит нямам - какъвто имам, такъв споделям. Не натрапвам никому какво да купува и какво не, но да кажа, че няма разлика между двете ми СМ по отношение на изсушаването, когато има, ще е просто лъжа.       

# 659
  • София
Е, ако суши пластмаса, силикон си струва, еле пък за 100лв разлика, аз нали и това питах, всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт