От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 242
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Скрит текст:
Здравейте, Кралици! Wear Crown

Имам голяма дилема между две съдомиялни.. тя се основава главно на малкия ми бюджет, защото направих цялостен ремонт и купувам всичко на веднъж.. и всички електроуреди.. Та като подредих приоритетите, не останаха много “точки” за съдомиялна…
Та:
https://www.samsung.com/bg/dishwashers/built-in/dw4000rm-less-no … e-dw50r4050bb-eo/
Или
https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/built- … washer/eea23200l/

Честно казано не знам коя е по добра като марка.. Електролукс били на АЕГ, на Самсунг нищо не съм ползвала…
Иначе като характеристики, освен че едната е енергиен клас Е, а другата F, аз друга съществена разлика не намирам…
Помощ 🫨🫨
AEG е на Електролукс, а не обратното.
От тези двете бих избрала Електролукс. Самсунг са доста зле във всякаква бяла техника в ниския ценови клас. Това, че могат да правят телефони и телевизори не означава, че могат и друго Simple Smile

Като програми мисля, че Самсуг-ът е малко по-добре, ама само на хартия. (тук е, мисля, най-евтин: https://www.technomarket.bg/sydomialna/samsung-dw50r4050bb-eo-09189613 )
Разпръскващите рамена на Електролукс са по-добри и има AirDry.
Зарежи тия енергийни класове. Те се отнасят само за еко-програмите.

По-добре гледай за някой Бош на промоция.
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-spv4emx20e

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 21:52 от petiaivanov

# 481
Моята трябва да е задължително с 45 см ширина, иначе на височина стандартна и за вграждане. Още като правихме кухнята ми остана толкова място за съдомиялна и старата ми беше такава. Даже е добре ширината да е 44,6-44,8 см. Има такива, но са малко и нямам кой знае какъв избор. За сега си мия на ръка и търся, събирам информация, но май наистина ще пробвам и варианта да дам старата на ремонт. Много съм доволна от нея - Аристон хотпойнт. По принцип смятам че нещо счупи ли се по-добре ново отколкото да поправям старото, но този път май ще питам за сервиз.

# 482
То зависи какво се е счупило. Може да е нещо дребно и машината да си работи още някоя годинка.
Сега, ако започне месец през месец да иска майстор, е друга работа и е по-добре да се купи нова.

# 483
  • Пловдив
Свекърва ми иска да си подмени старата вградена Мидея  и си е харесала ето тази съдомиялна .

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv4hcx19e

Досега съм ползвала само Miele  от по-високите класове ,но тази ми изглежда добре за парите си - уж произведена в Германия .Ще съм благодарна ако изкажете мнение !

# 484
  • София
Свекърва ми иска да си подмени старата вградена Мидея  и си е харесала ето тази съдомиялна .

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv4hcx19e

Досега съм ползвала само Miele  от по-високите класове ,но тази ми изглежда добре за парите си - уж произведена в Германия .Ще съм благодарна ако изкажете мнение !

Моята е подобна, също е произведена в Германия, и съм доволна. Мие по-добре от другите, които съм имала, въпреки че те не бяха никак лоши. За кратко ползвах Миле и беше просто съвършена, но за Бош-а бих казала, че се доближава, т.е. много добра.

# 485
  • Пловдив
Много благодаря,точно такъв отзвук със сравнение ми е супер полезен  ! Оглеждаше и една Миле с 10г.гаранция ,но нещо не и се дават 1600лв.за съдомиялна ,затова наклони везните към Бош .

# 486
Здравейте! Трябва ни съдомиялна за вилата. Не ходим чак толкова често, но пък идем ли, ни тежи да мием съдовете на ръка. И си търсим втора употреба. Надявах се да попаднем на нещо от частно лице с остатъчна гаранция, но засега мъжът ми праща обяви само от търговци. Много ли е рисковано? Предпочитам от частно лице аз, нямам им доверие на другите. Може ли да препоръчате коректен търговец за София, който се занимава с внос на бяла техника? Засега гледаме разни модели докъм 4-500 лв.

# 487
На мен би ми било по-съмнително ако е от частно лице, пък и гаранция да има остатък. За мен това би значело, че машината не се справя добре. Като цяло за техника не съм за да е втора употреба, така че може би мнението ми не е много меродавно

# 488
За техника бих казала "където 500, там и 1000" - разликата може в абсолютна сума да е двойна, но пък не е космическа, нито непосилна,  а особено по вили и села няма и техници на разположение, така че може да излезе солено, а новата, която все пак ще купиш, ще ти излезе още по-скъпа, отколкото е.   Аз бих подходила така - вместо да дам сега 500 рискови пари, а после да си купя нова СМ за 1000 лв, още сега ще си купя една за 1500 лв с гаранцията и екстрите (особено с онлайн достъп за диагностика, щом е за вила), а след година ще съм забравила дори, че съм дала 1 МРЗ за СМ. Нито се знае как ще мие употребяваната, нито какви изненади да очакваш.

# 489
На мен би ми било по-съмнително ако е от частно лице, пък и гаранция да има остатък. За мен това би значело, че машината не се справя добре. Като цяло за техника не съм за да е втора употреба, така че може би мнението ми не е много меродавно

Не е критерий това, аз лично смених скоро Горение на около 2 - 3 години беше, с гаранция 5 години, просто правих ремонт на кухнята и си взех по хубава и вградена, старата си работеше напълно нормално!

# 490
  • Пловдив
Може да погледнете в магазини за уреди с транспортни дефекти. Давам го като идея, тъй като имат и гаранция и обикновено са от Германия.

# 491
Искам да попитам ,някой който ползва приложението на Бош съдомиялни ,вчера ми се е актуализирал софтуера на съдомиялната.Като вляза в приложението ми предлага да изтегля допълнителни програми, но като цъкна на дадена програма и излиза да се съглася с някакви условия на Домакински уреди ООД   .Някой от вас теглил ли е програма?Платени ли са ?Има една отметка да се съглася с липса на правото на отказ (там се омотах и нищо не разбрах) , а има уж хубави програми? Една интензивна ,за силно замърсени съдове ,но кратка….😀

# 492
Аз съм си изтеглил всички програми. Още преди актуализацията. Не срещнах затруднения. Но не се сещам за подробности. И след актуализацията програмите за изтегляне са същите.

# 493
  • София
Здравейте! Трябва ни съдомиялна за вилата. Не ходим чак толкова често, но пък идем ли, ни тежи да мием съдовете на ръка. И си търсим втора употреба. Надявах се да попаднем на нещо от частно лице с остатъчна гаранция, но засега мъжът ми праща обяви само от търговци. Много ли е рисковано? Предпочитам от частно лице аз, нямам им доверие на другите. Може ли да препоръчате коректен търговец за София, който се занимава с внос на бяла техника? Засега гледаме разни модели докъм 4-500 лв.

Не съм убедена, че гаранцията ще помогне много, при положение, че ще трябва да транспортирате съдомиялната до сервиз. Иначе, търговците на употребявани уреди също дават гаранция - някои 12, други 24 месеца.

Цените на новите съдомиялни започват от 500-600 лв, и са с гаранция 3-5 г. Ако се счупи по време на гаранцията, пак ще трябва да я транспортирате, но ако изкара повече, после просто я изхвърляте и взимате следващата. Помислете и за този вариант.

# 494
Здравейте! Търся съвет относно добавянето на съдомиялна към вече готова направена кухня. Някой правил ли е такъв ремонт? За самото вграждане на уреда какъв специалист трябва да потърся според вас - да се обърна към мебелист или ВиК майстор?

Общи условия

Активация на акаунт