Избор на прахосмукачка - 6

• 33 059
  • 567
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Във видовете накрайници е разликата.
Само това ли? Техническите характеристики ок ли са? На мен не ми е нужна турбо четка, нямам килими, но имам куче и искам хубава качествена прахосмукачка. Приемам и препоръки, просто изчетох темата и останах с впечатлението, че тези циклони са едни от най-хвалените вид прахосмукачки.
Ами да. Само това. Моделът с турбочетката не е с класическа турбочетка за килими, а от онези малките за тапицериите. Имам я и я ползвам само за дивана. Иначе прахосмукачките са си ОК.

Много благодаря!

# 496
Здравейте,
Какво ще кажете за тази:
https://www.kaercher.com/bg/home-garden/prakhosmukachki/vc-3-11980530.html

Трябва ми относително читава и надеждна прахосмукачка основно за почистване на дамаските на мебелите и на някоя и друга паяжина.
За подовите повърхности си имам робот, който се занимава ежедневно с ангажиментите си.

# 497
https://technohome.bg/product/10003/prahosmukachka-rowenta-ro291 … -swift-power.html
Преди три години с помощ на дами от темата и най- вече препоръки на PetiaIvanov си взех тази Ровента. Тъкмо преди да изтече гаранцията се размириса на изгоряло, уговорих се с магазина за ремонт и тя взе, че се оправи. От месец обаче отново мирише силно и я ползвам само за паяжините в гаража, след ремонти и навън за терасите. Интересно ми е тази миризма на изгоряло дали е свързана и с отделяне на някакви чернилки, защото скоро смених Хепа филтъра и пак е почернял? / не ми се смейте на умозаключенията, но тази миризма я свързвам и с отделяне на нещо/
Обчислям да си взема пак същата, имам два комплекта нови филтри, освен това от тази евентуално мога да ползвам маркуч, четки и други части,  ако новата доживее преклонни старини.😀
И все пак , ако някой е купувам скоро нещо леко, маневрено, моля да сподели, може и да размисля.
И да вметна, не търся скъпа прахосмукачка, нито мощна- имам 8 други за всякакви цели, търся нещо леко като тази Ровента, което да разнасям без зор между етажите и основно да обирам паяжини.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 12:15 от Mateah

# 498
Тази Ровента си е компромисна, няма какво да се лъжем. Ниската цена не е подарък от фирмата. Свеки си купи подобна, че била лека и компактна, ама за мен си е издънка. Иначе си работи, ама къс кабел, тръбите не се заключват и падат докато чистиш и прочее.
Миризмата на изгоряло ако е от двигателя няма да се оправи. Но може да има някъде нещо запушено, усукано или знам ли какво и да се претоварва и затова да загрява. Силно и ненормално замърсяване на хепа филтъра е индикатор, че нещо не е наред. Може да стърже нещо заради лоша сглобка и като се трие пластмаса в нещо хем да мирише, хем да се отделят частици.

# 499
Знам, че е компромис.
Имам Зелмер за пране, миещ робот, Филипс безкабелна, друга безкабелна, Керхер голяма и да не изброявам.
Но тази ми е любима, не се чувствам изморена след като съм изпрахосмучила 150 квадрата. Не я избирам от икономия, съвсем други са ми съображенията.
Още не са я разчастили мъжовете, знам, че ако са четки на двигател , няма да стане.
Кабелът не е къс, контакти дал Господ, не ми падат тръбите на мен.
Благодаря!

# 500
  • Бургас
Вероятно четките на двигателя са заминали. На някои модели четките подлежат на смяна, на повечето не. Закарайте я в сервиз най-добре преди да я изхвърлите.

# 501
Аз имам чувството , че миризмата намалява или се усилва в зависимост колко съм разпънала кабела, навремето имах подобна повреда на старото Беко  и след смяна на кабела, се оправи. Някъде връзката на самия кабел вътре не била ОК и оттам идвала миризмата.
Но тук и самата страна , където е двигателя, направо пари след използване , та май ще са четки.
Хич не им се занимава на мъжете, те са достатъчно технически грамотни с вечен отговор- я виж колко други има ., не е спешно.

# 502
Здравейте,
Какво ще кажете за тази:
https://www.kaercher.com/bg/home-garden/prakhosmukachki/vc-3-11980530.html

Трябва ми относително читава и надеждна прахосмукачка основно за почистване на дамаските на мебелите и на някоя и друга паяжина.
За подовите повърхности си имам робот, който се занимава ежедневно с ангажиментите си.
Пак да си повдигна питането.

# 503
  • Бургас
Хубава е. Тиха е, мощна е. Циклона се мие лесно. Филтрите не са скъпи. Виждала съм какво ли не да е чистено с този модел, включително шпакловка след ремонт, но това вече е извращение. Вадила съм моливи, детски колички от въздуховода.

# 504
Здравейте! От над 10 години съм със Зелмер (контейнер се пълни с вода и мръсното отива във водата) Много ми е тежко вече. В ремонт сме в момента и майсторът донесе Керхер WD 3, толкова е лека и подвижна, влюбих се (боклукът отива директно в контейнер).
Някой има ли опит с този модел, дали ще се справи с пепел от камина и дали ако сипя вода в контейнера, за да не влиза на сухо боклука, ще й стане нещо. (По описание е и за мокро почистване)

# 505
  • Бургас
Няма по-хубаво от водния филтър. Мое мнение. Имала съм zelmer още от 2000 година и знам за какво говорите, но водния филтър си е воден филтър. Между другото прахосмукачката ви би трябвало да може да работи с торбичка. Много пъти се писала за Wd 3 и моето мнение е че не бих си причинила това животно за вкъщи. Не може да работи с вода като воден филтър. По принцип трябва да работи с торба. Изобщо не е желателно да смучете пепел от печката освен ако не искате да направите пожар. А мокрото не означава че може да пере, може да изсмучете разлята вода.

# 506
https://technohome.bg/product/10003/prahosmukachka-rowenta-ro291 … -swift-power.html
Преди три години с помощ на дами от темата и най- вече препоръки на PetiaIvanov си взех тази Ровента. Тъкмо преди да изтече гаранцията се размириса на изгоряло, уговорих се с магазина за ремонт и тя взе, че се оправи. От месец обаче отново мирише силно и я ползвам само за паяжините в гаража, след ремонти и навън за терасите. Интересно ми е тази миризма на изгоряло дали е свързана и с отделяне на някакви чернилки, защото скоро смених Хепа филтъра и пак е почернял? / не ми се смейте на умозаключенията, но тази миризма я свързвам и с отделяне на нещо/
Обчислям да си взема пак същата, имам два комплекта нови филтри, освен това от тази евентуално мога да ползвам маркуч, четки и други части,  ако новата доживее преклонни старини.😀
И все пак , ако някой е купувам скоро нещо леко, маневрено, моля да сподели, може и да размисля.
И да вметна, не търся скъпа прахосмукачка, нито мощна- имам 8 други за всякакви цели, търся нещо леко като тази Ровента, което да разнасям без зор между етажите и основно да обирам паяжини.
Черното върху HEPA филтъра е нормално нещо. Това е графитен прах от четките на мотора.

# 507
Здравейте, какво ви е мнението за ВЕРТИКАЛНА АКУМУЛАТОРНА ПРАХОСМУКАЧКА PHILIPS XC3132/01
Код: 802988

# 508
Много са тежки тия Филипси, факт.
Аз се изморявам от чистене с нея.
Хубавото е , че ползвайки я като малки прахосмукачка и страхотна за обиране на прах на. малки повърхности,, клавиатури , ъгли и т н .

# 509
Пак съм аз.
Като се зарових в сайта на Керхер, и взе, че ми попадна това:
https://karchershop.bg/product/podopochistvasth-ured-fcv-4
Има ли специална тема за тези уреди?
Тук някой може ли да даде мнение?

Общи условия

Активация на акаунт