Препарати за съдомиялна - 13

• 33 185
  • 513
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На кутиите има и картинки на зрънцата в реален размер.

# 331
На кутиите има и картинки на зрънцата в реален размер.
Хич не съм забелязала Simple Smile
Дори и в картонена кутия в крайчето съм натискала и мога да се ориентирам за размерите на кристалите, а най-сигурно е с разтръскване на кутията, личи си кога са едри, кога ситни. Пък и като вземе човек един модел и го одобри, не пречи да си кара все с него, вместо да се усложнява с нови.

# 332
Мога да отдам надирането на не особено качествено стъкло или на триенето съд в съд при процеса на измиване.
Много уреди в кухнята са с поликарбонатни купи/чаши и няма как да се мият с прах, защото се надират и побеляват с времето. После стават и чупливи, тъй като поликарбонатът се компрометира.
Гланц не ползвам от много години, предпочитам по-малко препарати при миенето, но включвам турбоизсушаване при висока температура.
Обикновено мия всичко с гел - от туба или капсула, таблети Феъри имам, защото предпочитам тях пред Финиш и всякакви други, но тях ползвам по-рядко и то с тенджери и тави, уж за по-добро измиване.
Прах съм купувала в кутия инцидентно, случвало се е да смеся и с малко гел в дозаторната камера, таблетите са точно това.

Каква е тази прах за миялни. Може ли снимка. С малка машина съм и трябва да деля таблетката на две или ползвам гел.

# 333
  • Варна
Аз съм с малка миялна и си ползвам капсули без никакъв проблем. Чат пат и гел, ако са
 слабо замърсени. Таблетки не съм ползвала никога.

# 334
  • София
Коен, зависи на коя марка.
Има на Лидл, на Кауфланд, на Финиш.
Сигурно и по магазините за паралелен внос предлагат прах.

# 335
  • Русе
Коен, зависи на коя марка.
Има на Лидл, на Кауфланд, на Финиш.
Сигурно и по магазините за паралелен внос предлагат прах.
На ЛИдл прах за съдомиялна? На Финиш дъм купувала преди десетина години и от тогава не съм срещала. На този от ДМ му спряха вноса. Преди имаше био, но отдавна не съм се заглеждала продават ли го още. На Медикс преди няколко години съм виждала прах в Кауфланд. Също не знам съществува ли вече.

# 336
  • София
Каква е тази прах за миялни...

Стари спомени. Както каза Вики, някога имаше, но вече не ги продават. Може някой да намери някъде случайно, но не може да се разчита на това, така че ползвайте гел.

# 337
  • Русе
На мен ми носят прах от Германия. Там,както писах има на ДМ собствената им марка. Сега съм се запасила с 3 пакета на Сомат + 1 неотварян на ДМ и два вече използвани и преполовени съответно на село и тук. За Коледа ще си поръчам още 2 Сомат-а Joy Да има. От имане глава не боли Wink

# 338
  • Пловдив
Има прах за съдомиялни,не е отживелица-във Франция има Sun classic,преди няколко месеца беше наличен в магазините.

# 339
  • София
Има прах за съдомиялни,не е отживелица-във Франция има Sun classic,преди няколко месеца беше наличен в магазините.

Не казвам, че е отживелица, прахът е удобен и практичен и ако зависеше от мен, не бих го заменила с никакви таблетки, капсули и гелове. Проблемът е, че у нас по магазините вече не продават, така че се налага да купуваме това, което продават.

Говоря за общия случай и не коментирам възможните частни случаи, в които има кой да те снабдява или ти се занимава да поръчваш онлайн  с доставка от чужбина, или си открил някое закътано магазинче за паралелен внос, в което има такъв прах.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 11:04 от Vilemina

# 340
Днес намерих прах в Кауфланд тяхна марка и си купих.
На мен прахът ми е по удобен от всичко останало.
До скоро съм гледала за прах и в Кауфланд и нямаше. Днес си взех 2 пакета ,дори беше с намалена цена.

# 341
  • Paris, France
Да попитам коя сол харесвате и така също нужно ли е да ползвам препарат за гланц ако използвам капсулите на FAIRY?

Сол - каквато намеря. Всяка сол за миялна става.  

Когато ползвам Fairy Platinum plus не ползвам гланц. Всичко е идеално гладко и изсушено, без следи от капки. За тези:

нагласям гланца на 2 или 3 от 5 максимално. Без гланц от тях остават тебеширени капки и съдовете не са добре изсъхнали, дори на интензивна. Вече слагам гланц на всичко, различно от FP+.

Идвам да похваля гланца на Finish. Купихме лимонения на шега, без кой знае какви очаквания. Преди години чашите ми горчаха от гланца на Финиш от от 10-15 години поне не съм го купувала. От новия не горчат. Течността е жълта и мирише на сладък лимон, а не горчив като Фейри. Този имам предвид:

Тествах го с капсулите Fairy Original, Finish ultimate и Finish 0%, Sun absolu brillance и Sun absolu dégraissant засега, които не оставят неръждаемата стомана и пластмасата лъскави и без капки и не сушат. Тези:

Идеално чисти и сухи съдове, без кьорава следа от варовик. Нагласям на 2.5-3 от 5 възможни. Не оставя миризма на лимон, а само на чисто, малко като  Fairy P+.

Сравнявам с гланца на Sun Optimum, който е по-скъп и в два пъти по-малко количество, но не е толкова добър. Този:

Никой в къщи не може да познае дали съдовете са мити с FP+ или с някой от евтинджосите, с които се набъках да тествам, а преди познаваха и недоволстваха.

Мия на еко програма, 50°, 3 часа, 2 пъти плакнене, без допълнително сушене. На интензивна 70° с 2 пъти плакнене, бебешка с 3 пъти плакнене 70°, едночасова 65° намалявам с едно деление гланца, защото въпросните боклуци мият прилично с гореща вода. Смаяна съм, че измитото с капсулите на Sun е в пъти-по-сухо с Finish, отколкото с техния Optimum, който е високият им клас гланц.

Оказва се, че Finish ultimate си мият екстра на еко, а загоряло мият по-добре от FP+ на еко като се сложи гланц. Може би затова имаше доволни от тях в темата когато се оплаквах.

Във възторг съм. Окрилена от новото откритие трябва да понакупя нови боклуци. Давайте идеи! Обмислям новите на Сън. Някой пробвал ли е Sun/Svelto absolu plus? Тези:

https://www.amazon.fr/SUN-Lave-Vaisselle-Bio-Enzymes-pr%C3%A9tre … 62a5&gad_source=1

# 342
Днес намерих прах в Кауфланд тяхна марка и си купих.
На мен прахът ми е по удобен от всичко останало.
До скоро съм гледала за прах и в Кауфланд и нямаше. Днес си взех 2 пакета ,дори беше с намалена цена.

Може ли снимка на праха, благодаря.

# 343
Ето този е.

# 344
И аз искам да купя прах за съдомиялна но пазара толкова се е изместил към капсули и таблетки че ми е трудно да открия. Виждам последния пост за Кауфланд но все пак да питам някой знае ли къде другаде продават прах за измиване на чинии за съдомиялна но да не е 2 в 1 или 5 в 1, а само прах - 1 в 1 на някоя известна марка като Finish, Somat, Fairy такива? Сега покрай черния петък е удобен момент да купя.

Общи условия

Активация на акаунт