Препарати за съдомиялна - 13

• 33 269
  • 513
  •   2
Отговори
# 165
Не е съвсем по темата ама да си питам ,на някой случвало ли му се  солта да изчезва ?Пред няколко дена светна въпреки ,че скоро бях слагала , посудата бяла ,замазана .Три път слагах сол ,защото си помислих ,че вместо бясък съм сложила течен препарат ,ама не става ,солта изчезва за едно миене ,което не  и миене де ?
На мен ми се е случвало 2 пъти. Първият път не бях затворила добре капачката за солта. Вторият път въобще не бях я сложила, нали съм многоръкия Шива и правя по 5 неща едновременно Simple Smile Та потърсете първо проблема около капачката - може тя самата нещо да не е наред и да не се затваря плътно.

# 166
Последен опит правя 😊 и търся майстор .
Благодаря ви

# 167
Момичета, имате ли предпочитания към почистващия препарат за СМ - дали да е прахообразен или течен?
Евентуално забелязани плюсове и минуси на двата вида?
Аз досега съм ползвала само течен, но тази вечер (сега точно) ме ухапа да сменя с прахообразен, чудя се дали да продължавам и въобще има ли значение.

# 168
Прахът е по-агресивен и е подходящ за тенджери и тави, по-силно замърсени.
Аз мия всичко с гел/гел капсули основно, защото предпазва стъклото и декорациите от надиране и избледняване. Понякога ползвам таблети, които в България са Феъри.

# 169
Прахът е по-агресивен и е подходящ за тенджери и тави, по-силно замърсени.
Аз мия всичко с гел/гел капсули основно, защото предпазва стъклото и декорациите от надиране и избледняване. Понякога ползвам таблети, които в България са Феъри.
Имам предвид почистващ препарат за самата СМ, не миещи. За миене ползвам само капсули и течен за деликатни, прах въобще не ползвам.
Но благодаря за отзива! Simple Smile

# 170
За почистване на самата машина купувам таблети за почистване или течността на Финиш в квадратната бутилка, машината ми никога не е била мръсна, почиствам регулярно филтъра.

# 171
  • На брега на реката
Кубратова, аз също съм ползвала само течен. Наскоро купих и капсули с прахообразен, но още не им е дошъл реда.

Ще ми е интересно и на мен, ако някой има лични впечаления.

В темата за пералните, Петя беше писала, че е по-добре прахообразен, че течните не вършели работа, но дали същото важи и за миялните?!?

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 08:17 от Бубoлина

# 172
Кубратова, аз същи съм ползвала само течен. Наскоро купих и капсули с прахообразен, но още не им е дошъл реда.

В темата за пералните, Петя беше писала, че е по-добре прахообразен, че течните не вършели работа, [b]но дали същото важи и за миялните?!?[/b]
Тъкмо по този повод ми възникна питането Simple Smile
По принцип не съм забелязвала замърсявания по миялната, че да направя разлика след почистване, но за вътрешните чаркове не знам има ли съществено значение вида на препарата.

# 173
  • София
Имам миялна машинка от 12г.
Първоначално миех с таблетки от Германия- от Лидл и Алди.
Пробвала съм финиш само една кутия.
Но понеже миялната ми е за 12 комплекта и предимно леко замърсени съдове,след година прочетох тук за прах на Кауфланд и от тогава само него ползвам за ежедневното миене, защото мога да го дозирав с мерителната лъжичка
Имам и капсули Феари за силно замърсени.
Съдовете ми са предимно стъкло и дуралекс- до момента не съм имала надрани или съсипани съдове.

# 174
Основно пускам почистващ цикъл на миялната с течния с правоъгълна бутилка на Финиш.
Веднъж се стиснах и купих таблетки (с прахообразен препарат в тях) отново на Финиш, които се слагаха наред със съдовете при измивен цикъл.
Чини ми се, че от течния съм по-доволна. Може и да си въобразявам, че миялната ми е все чиста, но повече с такива таблетки не смятам да пробвам.

# 175
Основно пускам почистващ цикъл на миялната с течния с правоъгълна бутилка на Финиш.
Веднъж се стиснах и купих таблетки (с прахообразен препарат в тях) отново на Финиш, които се слагаха наред със съдовете при измивен цикъл.
Чини ми се, че от течния съм по-доволна. Може и да си въобразявам, че миялната ми е все чиста, но повече с такива таблетки не смятам да пробвам.
Точно този на Финиш ползвах и аз досега, но снощи (то е по-скоро за темата на муните) излязох без подходящи очила, списъкът ми на телефон, а телефонът без батерия, та тормозих един мъж да ме упътва и чете и това прахче беше пред него, та го взех Simple Smile
После му казах да ме чака при саламите...
Така или иначе прахчето е еднократно, може би пак ще се върна на течния на Финиш, просто се чудех има ли и разлика и каква.

# 176
Пени се, не пени — па̀ри се е дало.
Оползотвори го, пък каквото — такова.

# 177
Ползвам съдомиялна над 20 години и никога не съм й робувала, освен почистване и сол.
В крайна сметка е уред и когато се развали ще купя следващия.
Дали прах или течност - купувам на доказали се марки и предполагам, че почистват и тръбите при цикъл почистване.

# 178
Кубратова, аз също съм ползвала само течен. Наскоро купих и капсули с прахообразен, но още не им е дошъл реда.

В темата за пералните, Петя беше писала, че е по-добре прахообразен, че течните не вършели работа, но дали същото важи и за миялните?!?

По потенциала за полезно действи препаратите за съдомиялни винаги са се подреждали така: прах > гел > таблетки/капсули.

Но ако погледнем предлагането по магазините и брой продажби подредбата е на обратно. Таблетките и капсулите от дълги години са най-купуваните защото са най-прости за употреба, не се иска да се мисли, слага се една в кутията и се пуска съдомияланата. Но са най-лошия избор защото са фундаментално ограничени от начина на производство и действие на съдомиялната. И преди съм го писал тук, не ми се пишат пак чарафи от текст, накратко всеки има различна съдомиялна с различна твърдост на водата и слага различни видове съдове и различно мръсни. А купува едни и същи таблетки като всички останали, те са произведени с осреднено количество препарати горе долу да паснат на повечето хора, а и са 2/3/4/5 действия в 1, да ама се разтварят едновременно и става каша. На съдомияланта не й трябва всичките шарени вещества в таблетката едновременно.

Така че оптималния вариант е, купувате отделно гланц, сол(може и най-евтините това са прости вещества няма разлика между марките) и прах(тук по-скъпите са малко по-добри, но малко), и с няколко опита се научавате как да го дозирате и ставате по-добри от 99% от колегите ви потребители.

# 179
За гланц не съм съгласна, евтините оставят петна.
Прах съсипва декорациите и във времето избледняват, освен това надират стъкло и пластмаса, имам предвид поликарбонатната.

Общи условия

Активация на акаунт