Препарати за съдомиялна - 13

• 33 196
  • 513
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
И аз имам иноксови тенджери,но нямам подобна химична реакция по тях,т.е. оцветяване,ползвам само и единствено таблетки,никога капсули.Pril/Somat gold са подходящи за инокс,много доволна съм и от таблетките Sun/Svelto expert(може да се намерят в магазините за паралелен внос).

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 19:34 от artemida

# 301
  • на дъното
Здравейте отново🙂
Насочила съм се към някои от тези продукти,но кое препоръчвате за по-добър

# 302
Здравейте отново🙂
Насочила съм се към някои от тези продукти,но кое препоръчвате за по-добър

Всички са добри, зависи от целите - ориентирай се по картинките за какво точно почистване са предназначени - първият от Феъри е за по-слабо замърсени съдове, следващият - за по-силно замърсени и евентуално загорели съдове (едрите остатъци от загоряло обаче трябва да се отстранят) и последният от същата марка почиства и филтъра.  Може да се вземат два вида и да се ползват според конкретното зареждане на машината. За съвсем слабо замърсени (не съдове от готвене например, а чинии, чаши и по-деликатни) е подходящ гелът на същата марка или друг, но аз ползвам главно Феъри.
За Финиш нищо не мога да кажа, тъй като не съм ползвала и не смятам засега.

# 303
  • На брега на реката
И втория почиства филтъра, а третия е и за по-добро изсушаване, полиране на стоманени съдове.

# 304
И втория почиства филтъра, а третия е и за по-добро изсушаване, полиране на стоманени съдове.
Е, аз нямах за цел да съм изчерпателна, нито гледам в момента етикетите, просто указвам да се ориентира и по картинка, че са различни по предназначение и възможности. Питащата вече ще си прочете подробно етикетите и ще си прецени какво й трябва. Разлика в изсушаването или измиването/гланцирането на стоманените съдове (моите са само такива) не съм забелязала.

# 305
  • София
Finish не купувам по никакви причини.
От Фейри вече поддържам и от 3-те вида и ползвам според нуждите.
Повечето ми миялни са чаши и чинии - ползвам Оригинал.
За по-мазни и замърсени от Платинум, като редувам с Плюс.

Имам и гел на Фейри, но засега не му намирам приложение.

# 306
  • на последния етаж
И аз харесвам Fairy всичките разновидности. Finish  не харесвам и не ползвам - надраха ми доста чаши преди време. Somat капсули/гел не съм ползвала. Какви са впечатленията ви?

# 307
Взех сомат последния път, за да тествам и не съм доволна. При мен не измива добре дори слабо замърсени съдове. Фейри си ми остава фаворит.

# 308
И на мен Феъри ми е фаворит, яз също поддържам 3 техни разновидности. Ползвам и гел-капсулите от ДМ, които също ми харесват за момента.
Сомат имам гел, за по-слабо замърсени върши работа. Пробвала съм мостри от 2 вида техни таблетки, едната гел-капсула беше ок, другата си беше таблетка, не ми хареса.
Гел-капсулите на Финиш не съм пробвала, но таблетките (тези по 100броя Пауър бол май се казваха) не ми харесват и при мен едно време надраха някои чаши.

# 309
Аз съм ползвала няколко пъти гел на Сомат за слабо замърсени съдове (не от готвене), нищо нямаше неизмито, но предпочитам Феъри, с него мия дори съдове от готвене и пак се измиват добре.

# 310
Гелът не съм го пробвала. Тези двете съм тествала.

Първите ми измиваха, но ми надраха купите, стъкло и порцелан. Вторите са тези, от чието измиване не съм доволна. Ако има значение, съдомиялната ми е Hotpoint.

# 311
  • Пловдив
Аз съм много доволна от Pril gold таблетки,намират се италианските магазини,в БГ са Somat gold.

# 312
  • На брега на реката
Кубратова, надявам се, не си го  приела като забележка, не съм имала това предвид, а това, че в дясно от изображението на капсулата на Плюса, има изобразена тенджера. До преди няколко дни, не бях обръщала внимание, но в Гърция видях 2 вида Фейри Платинум Плюс. Загледах се и картинките и на единия беше тенджеда, а на другия тава. Без да съм сигурна си мисля, че единия Плюс е за полиране на стоманени съдове, а другия за загорели тави. Сега ме е яд, че не купих от там за да направя експеримент.
Ето за какво говоря. Ако някой знае каква е разликата м/у двата, нека сподели, моля.
https://shop.lillydrogerie.bg/fairy-platinum-plus-tabletki-za-s- … alna-59-br-543765
https://cleanmarket.bg/product/fairy-platinum-plus-tabletki-za-s … lna-40-broya-4178
Не поддържам всички видове на Фейри, а само Плюс. За течен използвам на Лидл и съм много доволна за леко замърсени съдове.  Пробвах и Фейри - гел, но не видях нищо различно с W5, който ми е по-лесно откриваем.
Дори, на посочената от silviayo снимка, Плюса излиза по-изгодно от само Платинум, та не виждам смисъл, а и признавам, че нямам място, което е по-важния фактор. Joy

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 06:43 от Бубoлина

# 313
Кубратова, надявам се, не си го  приела като забележка, не съм имала това предвид, а това, че в дясно от изображението на капсулата на Плюса, има изобразена тенджера. До преди няколко дни, не бях обръщала внимание, но в Гърция видях 2 вида Фейри Платинум Плюс. Загледах се и картинките и на единия беше тенджеда, а на другия тава. Без да съм сигурна си мисля, че единия Плюс е за полиране на стоманени съдове, а другия за загорели тави. Сега ме е яд, че не купих от там за да направя експеримент.
Ето за какво говоря. Ако някой знае каква е разликата м/у двата, нека сподели, моля.
https://shop.lillydrogerie.bg/fairy-platinum-plus-tabletki-za-s- … alna-59-br-543765
https://cleanmarket.bg/product/fairy-platinum-plus-tabletki-za-s … lna-40-broya-4178
Не поддържам всички видове на Фейри, а само Плюс. За течен използвам на Лидл и съм много доволна за леко замърсени съдове.  Пробвах и Фейри - гел, но не видях нищо различно с W5, който ми е по-лесно откриваем.
Дори, на посочената от silviayo снимка, Плюса излиза по-изгодно от само Платинум, та не виждам смисъл, а и признавам, че нямам място, което е по-важния фактор. Joy
Не съм го приела, разбира се, само уточнявам, че маркирах, да не разчита дамата на пространна информация от поста ми.
Модела от втория ти линк не съм го виждала даже, най-често купувам от първия.

# 314
Аз препоръчвам Феири оригинал и платинум. Най-евтини, да вземеш от метро 110-125 бройки за до 46-48 лв на намаление. В града не намирам в магазини големи опаковки. Само някакви 19, 57, 88.  Тези 88 таблетки за съшите пари почти.
Както ти казах ако имаш приятелка Sikvayo, вземи от нея. Ако не от магазина продават на бройки. Пробвай от всеки вид почни от оригинала по 1-2 седмици докато свикнеш.Изплакваща течност при нас мина срока, защото го ползвахме само за стъкло. Сега го бутам да свършва. И повече няма да сложа. Понякога някои хора режат капсулата на две, но е голямо цапотене. Което ти хареса след 2 седмици като резултат на него се нахвърляш. В Лили дрогерие понякога правят промоции на финиш 110 таблвтки от 80 лв на 39. Много се смея на цените на производителите. С тоя гел Сомат се измъчих докато чакам. Или вторите, но не и третите. От тях пробвах платинум, но оставаха сиви петна наслоено от изплакващата течност или нещо друго.

Буболинке, мила.....никои капсули не могат да заместят ръцете. Да си го измиеш със веро и гореща вода.
Кой каза, че течния гел на Лидъл е хубав? Аз със Сомат едва се справям а не знам с тях. Цаката на таблетки зелени със фолио от Лидъл е да се киснат на отворена врата с топла вода. Преди това някои хора счупват таблетката. Аз не ги харесвам. Нямаме време за екстри и робуване. Не струват, за чаши дано за загорели съдове абсурд. Не ги пробвай. Ако искаш безупречно качество Феири.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:26 от pisnami42

Общи условия

Активация на акаунт