Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 936
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
Да, точно.
Типична картина за премено.

# 526
Освен всичко ,което Стела писа ,ЛХ също е висок,което показва току що овулация/много ранна,но нормално за премено/ .Естрадиола не е висок -под 100 в pg/ml .Всичко това си е точно като за този период ...

# 527
  • София
Моята АГ каза, че висок ФСХ също е типичен за този период. Организмът гледал да навакса...! Моят беше на горна граница 12!
Възможно ли е изведнъж да спре менструацията без прекъсвания.За повече от 5 месеца

# 528
Всички за това се молим, отведнъж да спре, без други патологии обаче! Hands Pray

# 529
FBID100003491139582
възможно е. При момичетата, на които това се е случило и са ми разказвали е било от стрес.

# 530
  • Бургас/Пз
Благодаря ви, момичета , значи това обяснява започналите нощни изпотявания. Все още са рядко, но започват. Други оплаквания засега нямам. Какво мога за започна да пия?? Черен кокош или Див ям?? Дали ще има полза от тях???
От една година пия вечерна Иглика , омега и колаген .
По принцип моята овулация е рано. Почти веднага след цикъла. Така забременях с третото си дете, само две години след второто, което го чакахме 9 години  Simple Smile Та си знам, че е рано, но не и чак толкова, защото то реално още съм в цикъл .

# 531
Яйцеклетката започва да се образува от първи ден на цикъла. Няма значение колко продължава кръвотечението.
Затова и много жени се заблуждават, че не могат да забременеят докато са в менструация.

# 532
  • Бургас/Пз
Да, факт е. Simple Smile
Само че сега как да разбера дали това е нещо нормално при мен или са хормонални промени 😂😂 Аз със сигурност знам, че имам овулация между 7 и 9 ден , но дали още е така, това не знам, все пак синът ми скоро ще стане на 13.
За протокола тази година ставам на 47.

# 533
От една година пия вечерна Иглика , омега и колаген .
Ани, четох в твои предишни постове, че имаш рефлукс от ранни години. По себе си забелязвам, че когато смесвам вечерна иглика и омега образувам страшни киселини. Има хора, които пият почти постоянно омега и нямат никакви проблеми, но принципно знам, че омега се пие само 2 курса (по 1 месец) годишно и не е препоръчително да се прекалява с него от хора със стомашни проблеми. За цикъла на мен ми влияят по-добре смесване на ВИ (или червена детелина) с ресвератрол и Q10. Но все пак е най-хубаво лекар (и то който те познава добре) да каже.

# 534
За тези години приемаш, че е нещо нормално да има хормонални промени 😃

# 535
  • Бургас/Пз
Гери, не знам къде точно си чела, че имам рефлукс. 💁
Трите добавки ги приемам в три отделни приема - сутрин , обяд и вечер, а не наведнъж . И да написах , че ги взимам от година, но не е без почивки между тях. Редувам и други неща.
За тези години приемаш, че е нещо нормално да има хормонални промени 😃
Точно това си мисля и аз Simple Smile но все още си спомняме с мъжа ми как забравях с малкия без да подозираме и на шега на майтап още се пазим точно в тези дни 😂😂
Не ме притесняват хормоналните промени на този етап. Просто ако мога да подпомогна процеса някак си да мине по леко ще ми е по спокойно, че съм направила все нещо.

# 536
Гери, не знам къде точно си чела, че имам рефлукс. 💁
Може и да се съм се объркала конкретно при теб, че се проявява...
Но както и да е, споделям за момичетата с проблемен стомах и рефлукс, че омегата понякога обостря това състояние.

# 537
  • София
Да, факт е. Simple Smile
Само че сега как да разбера дали това е нещо нормално при мен или са хормонални промени 😂😂 Аз със сигурност знам, че имам овулация между 7 и 9 ден , но дали още е така, това не знам, все пак синът ми скоро ще стане на 13.
За протокола тази година ставам на 47.
а възможно ли е при менопауза, да има прекалено овлажняване

# 538
На мен пък вечерната иглика ми дразни на стомаха!

# 539
  • Бургас/Пз
Не мога да кажа

Да, Гери, благодаря. Аз по принцип не мога да пия по много хапчета на веднъж и затова го избягвам. Предпочитам да имам няколко приема през деня.
Ще погледна червената Детелина . И ще го обсъдя с гинеколожката , макар че тя малко е на мнение И да пиеш и да не пиеш - разликата не е голяма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт