Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 041
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Оправете си хемоглобин, изследване на феритин направете, витамин Д и се отървете от матката, ако няма да раждате. Едва ли биха Ви поставили хормонална спирала с тези обременености...По мое мнение. На мен дори противозачатъчни не ми дават заради венозни малформации...

# 91
Според вас 80пулс е висок , така ли? Защото аз редовно почнах да съм с такъв , че и 85 даже вдигам. Говоря след 10-15мин в покой.

# 92
Според вас 80пулс е висок , така ли? Защото аз редовно почнах да съм с такъв , че и 85 даже вдигам. Говоря след 10-15мин в покой.
Нормалният пулс е между 60 и 80. Даже в някои таблици го водят нормален до 100. Моят в покой е 60 и като започне сърцебиене с 95 ми става зле. Ако на някой с 80 пулс му се повиши до 95, няма да го усети сигурно. Кардиологът ми каза, ако всеки ден измервам стойности над 100 в покой, да мина на бетаблокер. До 100 се водило норма.

# 93
  • Варна
Здравейте, правих си днес изследване на 21-ви ден от цикъла. Ще правя и на 3-ти ден. Моля ако има по-запознати да кажат този естрадиол висок ли е?

# 94

Хапче за кръвно и бета блокер

Аууу, re_ge, изплаших се. Как разбра, че имаш тромбофлебит? Какво последва?
Един ден почна да ме боли на едно място на прасеца , но аз два дена не му обърнах внимание. не се пдобряваше а по едно време чак ме гори все едно. На третия като гледам то едно петно 5 на 5 почерняло и топло. Звъня на личната и тя бързо на съдов. От там то едни хапчета (И аспирин протект) .... ,  мазила, компреси, чорап до кръста, всяка седмица при доктора да ме гледа на доплер и така два месеца докато стане ясно какво да го правим. Размина ми се.

# 95
Здравейте, правих си днес изследване на 21-ви ден от цикъла. Ще правя и на 3-ти ден. Моля ако има по-запознати да кажат този естрадиол висок ли е?

Мисля, че всичко си е както трябва, в средата на референтните. Имаш ли оплаквания някакви?

# 96
  • Варна
Да, втората половина на месеца ми е зле, сърцебиене, стягане в лявата половина на гръдния кош, леко завишено кръвно, болки в областта на матката. Имам пак задържан фоликул и нещо ново до него, заради което следва ЯМР, но това няма връзка с останалите ми оплаквания. Имаше предположение за прекалено висок естроген във втората половина, но май не е това. Продължаваме ровенето.

# 97
Момичета, искам наистина много да ви благодаря за отделеното време, съпричастноста ви и съветите. ''Една Такава'' благодаря ти за препоръката за феретаб. Днес го купих и го почвам и него. Ходих до личната, тя ми каза да пробвам различни железни  препарати , даже и рецепта не написа/май е време за смяна/. Дано да успея да кача нивата малко на този хемоглобин в домашни условия малко да ми просветне и след това явно ще търся други лекари за лечение. Благодаря ви оше веднъж за подкрепата:)

# 98
Мария, с този хемоглобин, и изобщо цялата кръвна картина, ти препоръчвам да се консултираш с хематолог.
Ако не можеш да вземеш направление, аз съм се консултирала през Хийли, с д-р Мария Савчева. Доволна съм много от консултацията с нея, отговаря обичайно в рамките на деня, най-късно на другия ден. Тъкмо и за евентуалната тромбофилия можеш да питаш, заради слагането на спирала. Това е основно работа на хематолога.
30 лева е консултацията с нея, и е с голям опит.

# 99
  • Бургас
И аз тъкмо това искам да напиша.На мен ми изписа хематолог 2 вида да приемам - Айрън фол и Сорбифер, + фолиева киселина 1 път седмично, но те са с рецепта.Моя хемоглобин беше около 90. Искаше да види всичко свързано с желязото.
Знам, че трябва и вит.С с желязото, но той нищо не каза, аз така или иначе си взимам или пия вода с лимон.

# 100
Момичета, искам наистина много да ви благодаря за отделеното време, съпричастноста ви и съветите. ''Една Такава'' благодаря ти за препоръката за феретаб. Днес го купих и го почвам и него. Ходих до личната, тя ми каза да пробвам различни железни  препарати , даже и рецепта не написа/май е време за смяна/. Дано да успея да кача нивата малко на този хемоглобин в домашни условия малко да ми просветне и след това явно ще търся други лекари за лечение. Благодаря ви оше веднъж за подкрепата:)
Само да ти кажа, че е възможно отначало да ти се оцветят изпражненията в тъмен цвят. Не се притеснявай , нормално е , и мен ме предупредиха. Също е хубаво да приемаш желязото заедно с таблетка вит.С , за да се усвоява.Аз пия и фреш от червено цвекло 3-4пъти в седмицата/купувам си/. Също е много полезен. Много добре са те посъветвали да се консултираш с хематолог или поне личната да ти даде направление за хоспитализация. Не е приятно да си в болница , но как се движиш въобще не знам. На мен на 110 не ми стигаше въздуха и главата ме болеше непрекъснато, буквално сякаш не ми достигаше кръв , кислород до мозъка.

Светли, не е от хормоните, поне не тези. Дано откриете проблема, че наистина е много неприятно.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 09:04 от Една Такава 737236

# 101
Мария, личната може и да е смотана щом при този хемоглобин те е посъветвала да пробваш сама...(ОМГ, що за глупости) но отговорността за здравето си е твоя.
Потърси хематолог!
За София мога да препоръчам д-р Нихтянова в Света София работи, много отговорна и човечна.

# 102
Аз продължавам да твърдя, че с този хемоглобин сте за вливка. Хапчетата качват бавно, а вие сте в критично състояние. Предстоят празници и не е най-удачния вариант за тичане по болници. Направете си услуга на вас и семейството ви и говорете с хематолог.

# 103
Аз продължавам да твърдя, че с този хемоглобин сте за вливка. Хапчетата качват бавно, а вие сте в критично състояние. Предстоят празници и не е най-удачния вариант за тичане по болници. Направете си услуга на вас и семейството ви и говорете с хематолог.
Права сте, но пък съвсем пресен пример с моя близка с хемоглобин 78, която без кръвопреливане, с лекарства за 1 месец го повиши на 120.

# 104
Всеки организъм е различен. Аз не разбирам страха от болници, не ме разбирайте погрешно имам три деца и гледам да съм здрава и в кондиция,за да ги отгледам. Това ми е водещото. Научила съм се годините да не си правя експерименти с организма си.

Личната ви е за Чао, тотално безхаберие.

Общи условия

Активация на акаунт