Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 808
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Аз няколко пъти съм писала, че моето АГ ми каза, че хормоналния дисбаланс в тази възраст много се отразява на стомах и черва. Абе то на какво не се отразява... Гледам го ММ как яде всичко и няма проблем и люто завиждам Grinning
Стелла и аз това се чудя... мъжа ми яде всякакви боклуци , мазнотии, солено , сладко , 3кафета, 2л.кока кола всеки ден и няма кръвно, няма нищо , от нищо не се оплаква. Аз се съобразявам , добавки пия  и накрая съм като бабичка. Може би само го спасява, че се движи цял ден не спира, а аз седя в офис и нямам движение.

# 76
Еми значи с "буйните" гриви сме на един хал.
Каквото било, било. 😁
Благодаря на момичето, което сподели за етеричните масла.
Имам чаено. Освен да пробвам.
Някой каза, че избягва доста храни и се е появил косопад.
Косата капе при дефицит на вит Д, както и при хипо на ЩЖ, но хипото е първо.
Гладуването скапва ЩЖ и без това. И ето ти кодопад.
Освен вит Д, мажа скалпа и с хининова вода. Ползвам хининов шампоан.
Кажете и вие какви си ги забърквате. 😊

# 77
Аз нямам косопад ,освен след Ковид преди 2 години.Спря след 1 опаковка биотин(5000)и една опаковка Cyane Densifying Treatment Shampoo.
Етеричните масла трябва да се разреждат с базови .Чаеното дърво едва ли ще повлияе на косопада.По принцип маслата свалят боите за коса-да споделя,за да няма неприятни изненади.

# 78
Ползвам италианска козметика от Златна рибка. Доволна съм от Парусан. Доста дори. Едни ампули взех френски, ужасно скъпи, но от тях имам и новоизникнсла коса. Витамини Алайф за жени, дъвчащи са, желязо пръскам на спрей на БетърЮ, Допълхерц колаген. На нашата възраст вече трябва повече поддръжка. На 46 съм, без щитовидна жлеза, от два месеца и хистеректомия... Гледам да си набавя витамини.

# 79
Здравейте момичета. Бих искала да ви попитам нещо относно резултатите от изследванията, които направих на своя глава. С риск да ядосам някой, искам да обясня, че ми е ясно че трябва лекар да ги разчете, но тъй като моята лекарка категорично ми каза че са излишни и не искам да я занимавам с тях. Както се вижда от изследванията с анемия съм следствие на тежки менструални цикли с кръвоизливи/поради удебелена лигавица на матката/, които продължават години. Е вече решихме с моята гинеколкожка да слагам хормонална спирала. Досега отлагах, поради фамилни обременености към рак на гърда и тромбофлебия, но тъй като не усвоявам явно желязото и вече се принуждавам на тази стъпка. Та искам да попитам според вас тези хормони високи ли са стойностите им или ниски. Имам ли шанс скоро да вляза в менопауза или не. Правени са 10 ден от цикъла, но той ми е 24 дни. И последно тъй като чета че в хормоналните спирали има прогестерон, ако пробвам с утрогестан вагинално като проба как го приемам преди спиралата дали ще е разумен вариант. Извинявайте за дългия пост и благодаря предварително на отзовалите се.

# 80
Хемоглобинът е опасно нисък. При тези стойности на баща ми два пъти му правиха кръвопреливане. За другите неща не мога да се изкажа.

# 81
Интересното е, че аз не виждам да падат много косми, но оредяването над челото виждам. 😀 Уж само аз го виждам.
И  да! И аз имам газове. Първо не ги свързах с предменопаузата.
Аз имам много здрав стомах, мога всичко да ям. Газовете са си независими 😀

# 82
И аз нямам косопад.

# 83
Здравейте момичета. Бих искала да ви попитам нещо относно резултатите от изследванията, които направих на своя глава. С риск да ядосам някой, искам да обясня, че ми е ясно че трябва лекар да ги разчете, но тъй като моята лекарка категорично ми каза че са излишни и не искам да я занимавам с тях. Както се вижда от изследванията с анемия съм следствие на тежки менструални цикли с кръвоизливи/поради удебелена лигавица на матката/, които продължават години. Е вече решихме с моята гинеколкожка да слагам хормонална спирала. Досега отлагах, поради фамилни обременености към рак на гърда и тромбофлебия, но тъй като не усвоявам явно желязото и вече се принуждавам на тази стъпка. Та искам да попитам според вас тези хормони високи ли са стойностите им или ниски. Имам ли шанс скоро да вляза в менопауза или не. Правени са 10 ден от цикъла, но той ми е 24 дни. И последно тъй като чета че в хормоналните спирали има прогестерон, ако пробвам с утрогестан вагинално като проба как го приемам преди спиралата дали ще е разумен вариант. Извинявайте за дългия пост и благодаря предварително на отзовалите се.
Хемоглобина е страшно нисък. Смени железния препарат! Пия феретаб , предписан от хематолог 2*1 . Пробвай . На мен ми действа добре и наваксвам бързо с него. Хормони се правят на 3-5 ден! ЛХ и Фсх са като за намален яйчников резерв, но за менопауза трябва да са около 40. Обаче тъй като варират всеки месец, се правят няколко поредни месеца. Но задължително си смени препарата. Феретаб е стар препарат и аз го пия с години.

# 84
С този хемоглобин и желязо сте за болница и вливки.И не го казвам, за да ви уплаша, това е животозастрашаващо състояние.Покажете го на личната и да ви даде направление за хоспитализация.
ФСХ е високо, говори за скорошно влизане в менопауза, но колко скоро само някой екстрасенс може да каже.
Аз не мисля, че докторите могат категорично да заявят след три месеца цикъла ти ще спре.В този период така се разбъркват хормоните, че и те не казват нищо категорично.

# 85
mariq2424
не мислете дали скоро ще влезете в менопауза, или не. Когато - тогава.
Също мисля, че трябва да вземете спешни мерки да си оправите хемоглобина и желязото. Предполагам, че ще трябва да действате комплексно и с гинеколожката, за да се регулира обилното кървене.
Личната ви лекарка нещо не е наред.

# 86
За тези стомашни проблеми не помагат ли ензими и пробиотици?

На мен нищо не ми помогна. Трябваше да подхвана стриктна диета, да огранича много неща от храните, да намаля количество и инай-важното да спра да се панирам че нещо страшно ми има. Просто идва друга епоха на моят живот Simple Smile

Ravi първо стискани палци и прегръдки от мен за съпруга. Реакцията тин а стреса е съвсем нормална.

по същото време и аз ей така от нищото по 2-3 пъти на ден вдигах и аз пулс, кръвно. Моят пулс беше на младини 50 кръвно 100 на 80 а тука кръвно 140-90 и пулс 80 и  вече ми се струва че умирам от задух. След няколко месеца се оказа че имам вече стабилна аритмия която се чуваше даже на слушалка. Веднага личния ме прати на кардиолог, сърдчно-съдово начална степен, бла бла явно влизате премено и препарат за кръвно и сърце. От тогава пия. Спра ли след три дена кошмарът започва наново. Та така се оправих. Сега имам просто горещи вълни без сърцебиене задух и кръвно.

Мария
Аз на 44г когато  бях с хемоглобих 88-90 и направо припадах ми сложиха мирена, с която изкарах 10 години. Аз също съм с обилни дълги болезнени цикли  и с предистория за тробмоза. Затова ми сложиха и спирала, защото тя за разлика от оралния прием доставя хормона директно където трябва и ми помогна много за хемоглобиха. Качих го на 130 с нея . Както и 4 години бях в перимено все още с мирена  и нямах проблеми с тромбозата. Махнах я и два месеца по =късно направих тромбофлебит.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 10:05 от _re_ge

# 87
То и аз от кръвно 90/60, стана 118/69. Преди не знам с какъв пулс съм била, но не съм го усещала, та примеам ,че е бил нормален.
Да, видимо екстрите на тази възраст са много и някак рязко се появяват Sad

# 88
Реге, какво пиеш?

# 89
Аууу, re_ge, изплаших се. Как разбра, че имаш тромбофлебит? Какво последва?

Общи условия

Активация на акаунт