Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 881
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Стела, честно казано не съм се задълбочава точно по този въпрос защо😁 Все си мисля да пробвам, и все нищо не правя по въпроса. Малко ме спира кокосовото масло защото вече само от миризмата му ми се повдига, след няколко години ядене в нвмх периода.
При Рей Пийтките го препоръчват с кокосово масло, но ако става и със зехтин, бих пробвала. Но още не съм решила със сигурност и не съм обърнала внимание как точно и кога се яде салатата.
Аз сега си препрочитам статии на Надя Петрова за автоимунните, хранителни непоносимости, елиминационни диети, какви тестове се правят, днк тестове и тн.

# 181
Извинявайте, но как фибрите взаимодействат с естрогена? Има ли обяснение?
Фибрите се свързват с токсини като естроген и ендотоксин и ги извеждат от тялото през храносмилателната система. Те имат антимикробни свойства и потискат прекомерния растеж на лоши бактерии и гъбички. Проблемите в стомаха могат да доведат до лоша работа на черния дроб и той да не се справя с детоксикацията на естроген и други вредни вещества.

# 182
Дивет, благодаря!
Но за мен пак си остава въпросът защо точно моркови?
Фибри има в толкова други зеленчуци... ако работата е само до фибрите Thinking

# 183
Именно защото фибрите на морковите имат това уникално свойство, според Рей Пийт и неговите проучвания.
Порови се из Рей Пийтските форуми и групи, там може да откриеш по-конкретен отговор

# 184
А тези проучвания са научно обосновани или? Не се заяждам, разпитвам.

# 185
https://raypeat.com/about.shtml
Ето, тук има информация, на английски е , но може с гугъл преводач да се преведе.
Само да му се чете на човек Simple Smile материалите са в огромни количества

# 186
Защото е фитоестроген. Уж целта е да чистим излишния естроген, не да добавяме. Една мацка се беше оплакала, че след 2 години без цикъл и месец прием на мви, цикъла и дошъл. Въобще не ми е много ясно как ще ми подейства с тези кръвоизливи и ме е страх.
Ще попитам (не си спомням дали ви попитах) някоя дали е пилаТОПОГИН? ТОВА Е МЕДИКАМЕНТ ЗА МЕДИКАМЕНТОЗЕН АБОРТ КОГАТО ЦИКЪЛА МИ НЕ СПИРАШЕ НЕЗНАЙНО ЗАЩО МИ ГО ИЗПИСАХА НЕГО И СЛЕД НЕГО ПОЛУЧИХ ПЪРВИЯ СИ КРЪВОИЗЛИВ .ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ТРИ МЕСЕЦА ДА ИМАМ КРЪВОИЗЛИВИ ТОЧНО ЗАРАДИ НЕГО ИЛИ ПЪК Е ОТ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ КОИТО МИ ИЗПИСАХА ДВА ПЪТИ ПО ЕДНО .ОПИТВАМ СЕ ДА СИ СПОМНЯ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ДА ПОЛУЧА ТЕЗИ КРЪВОИЗЛИВИ.
Аз съм пила Топогин , изписаха ми го, за да ми спрат кръвоизливите, но изобщо не ми помогна. На моя приятелка й го изписаха заради дълъг неспиращ цикъл-спря й след няколко дни, тоест при нея подейства, но цикълът й не е обилен. Преди Топогина не си ли имала кръвоизливи изобщо?
Топогина на теб го е изписал Минев. Има навика да си го изписва , на всички едно и също. Като се замисля , НЕ, преди него ми беше дошъл на 14-15ден, но никога такива кръвоизливи не съм имала.

# 187
https://raypeat.com/about.shtml
Ето, тук има информация, на английски е , но може с гугъл преводач да се преведе.
Само да му се чете на човек Simple Smile материалите са в огромни количества
Да допълня, че излезе и книга на български, с превод на статии на Рей Пийт, благодарение на момичетата в групата:
https://shop.optimalhormones.bg/product/biohimia-na-zhivota-dr-raymond-peat/

# 188
  • Бургас
Когато за първи път отидох на боуен, терапевтът ми каза всеки ден да ям морков и да пия топла вода през целия ден.Обичам салати с моркови, но далеч не всеки ден ям, а топлата вода остана само сутрин.Все ми се иска да се сещам и поне един-два пъти да пия.

# 189

Може да имате някакви хранителни непоносимости, пропускливи черва, които се облекчават точно с елиминационни диети.

Благодаря за мнението, Lemy Flowers Hibiscus.., но аз вече трудно се доверявам на тези модерни теории, и като цяло на лекари! В условия на пазарна икономика, трудно се намират честни учени и лекари..

Достатъчно ми е да прочета, че "Това е състояние за което има над 10 000 медицински изследвания" Rolling Eyes ...

Минала съм по въртележката с безкрайни изследвания за стотици левове - с нищо не са ми помогнали, и съм затъвала в още по-голяма безизходица.., за съжаление..

# 190
Аз имам предвид, че гладувайки, си направила точно сериозна елиминационна диета, и за това си имала голямо подобрение.
А иначе, аз си направих онлайн консултация срещу 30 лв тогава, с един как да го кажа - билкар, нутриционист или нещо подобно, в интернет има информация какво точно му е образованието - Айдън Мустафов, и човека ми изготви жесток елиминационен план за 3 месеца, който заедно с билки, ми помогна, както никой никога до сега. За кожни проблеми, за черва, абе за всичко.
Но не съм привърженик на пълното гладуване, става ми лошо и не издържам, и само си доскапвам надбъбречните.

# 191
И последен въпрос за морковената салата - самостоятелно ли се яде или може първо да си рупнеш салатката и после второ, трето... Grinning

# 192
Препоръчва се да е отделно от други храни, но аз не успявам всеки път да я отделя от храненето, почвам с нея обяда, после ям другото.
Важното е да се яде по 1 суров морков всеки ден Wink

# 193
  • София
Аз много обичам моркови и без да има връзка с горните неща, които сте писали, всяка вечер изяждам по 3-4 моркова. Обожавам ги. Само че вече малко ми се увреждат венците с вечното ми хрупане.

# 194
  • Бургас
Но трябва с мазнина и лимон или оцет за да се усвои каквото трябва да се усвои.И аз обичам да си хрупам иначе.От темата на Денис съм запомнила, че бетакаротин за хашимото не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт