Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 877
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
Lemy, да книгата я имам и смятам че е много ценна, но признавам си ми е доста трудна за четене. Не е за хора без познания в областта Wink Но съм я започнала и няма да се откажа, ще я прочета и нея Simple Smile

Галчудо, ами сигурно точно заради прекаления прием на бетакаротин, съвета на Рей Пийт е да се мият морковите.

# 196
Извинявайте, но как фибрите взаимодействат с естрогена? Има ли обяснение?
много интересен въпрос и аз се питам същото...

# 197
Аз имам предвид, че гладувайки, си направила точно сериозна елиминационна диета, и за това си имала голямо подобрение.

Подобрението вседствие на гладуване не се дължи на елиминирането на определени храни, а на автофагията - разграждането на увредени и мутирали клетки в условие на глад. 2016 год е дадена Нобелова награда за медицина за изясняването на този механизъм.

# 198
Но трябва с мазнина и лимон или оцет за да се усвои каквото трябва да се усвои.И аз обичам да си хрупам иначе.От темата на Денис съм запомнила, че бетакаротин за хашимото не е добре.

Само при Хашимото ли? Аз съм с хипофункция без Хашимото.
Пък всяка пролет и лято пия бетакаротин. Хубав тен, ала-бала Grinning

# 199
Скрит текст:
Аз имам предвид, че гладувайки, си направила точно сериозна елиминационна диета, и за това си имала голямо подобрение.

Подобрението вседствие на гладуване не се дължи на елиминирането на определени храни, а на автофагията - разграждането на увредени и мутирали клетки в условие на глад. 2016 год е дадена Нобелова награда за медицина за изясняването на този механизъм. https://nauka.offnews.bg/meditcina/nobelova-nagrada-za-pochistva … bokluk-59268.html

Всеки си избира в какво да вярва.
divet, колко време киснеш/миеш морковите?
И може ли ако сутринта си ги измил, да ги хапнеш към обяд например, ири миенето трябва да е непосредствено преди хапването им?

# 200
  • Бургас
Но трябва с мазнина и лимон или оцет за да се усвои каквото трябва да се усвои.И аз обичам да си хрупам иначе.От темата на Денис съм запомнила, че бетакаротин за хашимото не е добре.

Само при Хашимото ли? Аз съм с хипофункция без Хашимото.
Пък всяка пролет и лято пия бетакаротин. Хубав тен, ала-бала Grinning

Намерих си го във файла

"Най-общо - при Хашимото ( и проблем с функцията  на ЩЖ, най-често Хипофункция на ЩЖ) - от една страна, има проблем със СЧТ и усвояването на различни елементи, от друга - за Хашимото са характерни различни генетични мутации свързан с усвояването и/или конвертирането на различни витамини - напр. проблем с усвояването на В12, В6, В1, ФК, вит. Д, Вит. А ( не могат да конвертират Бета-Каротина) и т.н. 
Характерната за Хашимото ( и при Хипофункцията) умора се дължи в много случаи на дефицит на В1 ( той дава енергия, тонус, подпомага метаболизма и т.н.), В12 е важен за конвертирането на Т4 в Т3.
При проблем с функцията на ЩЖ има високи нива на хомоцистеина, а той се повишава при дефицит на В12, В6, ФК...както и проблем с нивата на холина, който пък е важен за нормалното функциониране на мозъка... затова и при проблем с ЩЖ, може да има проблем с паметта, концентацията...
ФК е свързана с нивата на ТСХ, вит. В6 подпомага усвояването на йод от ЩЖ и т.н."

# 201
[, който пък е важен за нормалното функциониране на мозъка... затова и при проблем с ЩЖ, може да има проблем с паметта, концентацията...
Ох, като добавиш към мозъчната мъгла хашимотото и мозъчната мъгла от премено паузата, и ела да видиш какво става.. 😬
Чудя се какви Б витамини да взема. 🤦

# 202
Б витамини -Витафолат

# 203

Подобрението вседствие на гладуване не се дължи на елиминирането на определени храни, а на автофагията - разграждането на увредени и мутирали клетки в условие на глад.  
Може и така да е ,но при теб е съмнително да е заради това.Автофагията се задейства с глад (само с чиста вода най-много).С 14 дни плодово-чаен режим на Лидия Ковачева няма как да се постигне.Да не говорим,че това са основно въглехидрати,които могат значително да навредят например на един диабетик.

Lemy,ако не си пускала изследвания за дефицити,може би ще е добре първо да го направиш.Възможно е да има нужда от корекция на нивата на някои Б витамини.

# 204
Б витамини -Витафолат
Благодаря ти!
Пробвала ли си го?

# 205
  • Бургас
[, който пък е важен за нормалното функциониране на мозъка... затова и при проблем с ЩЖ, може да има проблем с паметта, концентацията...
Ох, като добавиш към мозъчната мъгла хашимотото и мозъчната мъгла от премено паузата, и ела да видиш какво става.. 😬
Чудя се какви Б витамини да взема. 🤦

Имам тези, пак миришат

https://remedium.bg/b-rayt-kaps-100br-jarrow-067370/p

И тези ги препоръчват

https://swansonvitamins.bg/active-b-complex-high-bioavailability-swu815

https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

# 206
# 207
Б витамини -Витафолат
Благодаря ти!
Пробвала ли си го?
Да,пия периодично само такива. Мн съм доволна

# 208
Благодаря ви за предложенията, сега ги разглеждам. Стела, впечатли ме състава на тези 🤔
https://www.iherb.com/pr/paradise-herbs-earth-s-blend-b-complex- … paign=1100l314175

# 209

Може и така да е ,но при теб е съмнително да е заради това. Автофагията се задейства с глад (само с чиста вода най-много).С 14 дни плодово-чаен режим на Лидия Ковачева няма как да се постигне.

Съмнително, несъмнително.. това е положението! Smile 

Нямам желание да убеждавам никого! Ако имах финансов стимул, бих се впуснала в дискусия, но в случая нямам интерес... Не смятам да се задържам много в тази тема, така че е излишно да ме цитирате.. Бъдете здрави! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт