Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 877
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
плодово -чаения режим на Лидия Ковачева не задейства никаква автофагия. Това са въглехидрати, със съмнителна полза. И в темата с глада се обсъжда точно този режим с какво е полезен. Примерно някоиказват, че за регулиране на кръвно и сваляне на холестерол. За мен би било полезно за хода с безразборен режим на хранене и екстракилограми, такива които са форсирали организма си го това да реагира на този тип хранене и живот с хипертония и хиперхолестелимия. той им помага така да се каже да направят нещо за здравето си. За тези които се хранят "с мисъл" през годините не виждам особени ползи. Ако си е хипертония и с висок холестерол защото си в перимено и защото ти е наследствена - да се скъсаш да пиеш чай с плодове и да станеш " живи мощи" пак нищо няма да постигнеш.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 00:27 от _re_ge

# 211
Защо освен всичко друго в този период перимено ми е изключително тревожно и непрекъснато ми идват разни мисли. След непрекъснато четене и тези течения на два пъти по средата на цикъла, а сега и 3 цикъла с кръвоизливи ми влезна идеята за рак на матката. Също имам и болки в корема и кръста. Снощи не спах от тези мисли. Той вижда ли се на ехографа, или на цитонамазка? Не мога да си го избия от главата 😭😭😭

# 212
Не се притеснявай...На ехография би трябвало да се види,ако има нещо

# 213
  • Бургас
Една такава, признавам си и аз по едно време се бях сдухала с такива мисли.Точно в апогея на анемията.Сега като се подобриха нещата поизчезнаха и негативните мисли.

# 214
  • София
Аз като виден хипохондрик съветвам да се избягва четенето, когато започнем чрез Интернет  да си поставяме диагнози по един симптом. Така животът е по-прост и с по-малко стрес. Решението ви е намиране на лекар, на когото имате доверие и не го мислете повече.

# 215
Благодаря ви. Дано се вижда, постоянно се следя, цитонамазка имам края на септември. Дано е просто период , другата седмица съм пак на преглед. Мариса разсмя ме -виден хипохондрик 🙂

# 216
Големите липси на желязо, както и проблеми с щитовидната водят до постоянна тревожност.И това да го имате в предвид.

# 217
  • Бургас
Уф и мен много ме мъчи тази тревожност, даже на депресия ме избива, нямам желание за нищо, личната ми изписа Алора, та ще пия няколко месеца, дано малко помогне, аз желязо си пия редовно вече няколко години, за щитовидната май не са ми оптимални стойностите, но ендокринолог ми каза, че нямам засега нужда от лекарства

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 19:21 от bur02

# 218
.....
divet, колко време киснеш/миеш морковите?
И може ли ако сутринта си ги измил, да ги хапнеш към обяд например, ири миенето трябва да е непосредствено преди хапването им?
Извинявам се за късния отговор, но не съм влизала тук тия дни
Аз ги кисна не повече от 5-10 минути, понякога само ги измивам.
Стържа няколко моркова наведнъж и държа в кутия в хладилник, за 2-3 дни. Вадя си количество от тях, мия/кисна, овкусявам и хапвам.

# 219
Сигурно е лесно да се каже, но от нас самите зависи. Обградете се с позитивни хора и неща, спортувайте, пътувайте...Аз лично игнорирам всички неприятни за мен хора, живея на макс. Това са ни най-хубавите години, за да ги губим в мисли и униние.
В крайна сметка всички ще умрем 😁😁

# 220
  • Бургас
И аз така съм се настроила. Не залитам в крайности, не прекалявам... но от 2-3 месеца нещо с щитовидната не е наред. Постоянно усещам притискане в гърлото като от хапче и вечер ту се отвивам, ту се завивам/студено/горещо/. Мислех да сменям личната и затова отложих посещение на лекар. Е не я смених, а при моята като отида трябва да знам всичко. При какъв лекар искам да отида, какви изследвания да си направя... и след много кратко обсъждане ме убеждава, че ми няма нищо. Втълпявам си...Simple Smile

# 221
Искай си направление за ендокринолог. Гледали ли са ти жлезата? Може да имаш възелче. Аз имам. Моята и става лошо от мен 5-6 направления не ми стигат до никъде. Редовно си плащам и прегледи и изследвания.

# 222
Искай си направление за ендокринолог. Гледали ли са ти жлезата? Може да имаш възелче. Аз имам. Моята и става лошо от мен 5-6 направления не ми стигат до никъде. Редовно си плащам и прегледи и изследвания.

Ами те личните лекари ако си вършат работата съвестно и както трябва нямаше да дават толкова направления. Те също могат да назначават изследвания и да погледнат дали е от щитовидна, хипофизна или каквато там може друга жлеза. Но на тях не им се занимава и пускат направления. Вече с разчетените изследвания и наличие на проблем да праща при специалист, но те масово вдигат сърдито телефона и просто пускат талони.

# 223
  • Бургас
Като отидеш при един с направление после той може да ти даде за друг и така да отидеш на няколко специалиста с едно направление.Само някой по веригата да не се направи на интересен.

# 224
  • Бургас
Да, така ще направя. Ще искам за ендокринолог и ще видим по-нататък. Нищо не съм преглеждала досега. Преди 7-8 г когато започнаха прескачания на сърдечния ритъм и сърцебиене ме изпрати на кардиолог. Кръвните изследвания бяха наред + TSH. Изписа ми Конкор който аз не взех защото бях с ниско кръвно и това беше. Този натиск в гърлото обаче вече не се трае. Чета ви от няколко години и май трябва сериозно да се взема в ръце.Това лято ще навърша 53г.

Общи условия

Активация на акаунт