Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 936
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета, възможно ли е при навлизане в перименопауза да се вдига кръвно налягане? Ходила съм на кардиолог и сега отивамда видим. Но... досега уж всичко добре и не ми казват, че може да е заради това и реших да ви попитам какво мислите?! Имам промяна в цикъла, закъсня ми този път с 10тина дни и втория ден, т.е. вчера кръвното се вдига и сваля цял ден. Аз съм с ниско, но последните месеци може би 5,6 пъти се вдига, заедно с това и моята тревожност се увеличи. Декември с хормоните и АГ прегледа вс беше ок, щитовидната също. Благодаря предварително!

# 511
Здравейте момичета, възможно ли е при навлизане в перименопауза да се вдига кръвно налягане?
Да, това е показателно за пременопаузата. Не, че е  задължително, но е възможно и много жени имат такива оплаквания.

# 512
Maiiaa
имате типичните симптоми за периода.

# 513
Благодаря за отговорите.
Не го срещам като симптом написан навсякъде, но съм го чувала и затова не бях сигурна. На близо 49г съм и очаквам "промените", но някак по-павно си мислех, че се развиват нещата...
Гадно е това с кръвното, много ми е притеснено, ще видя какво ще каже кардиоложката...

# 514
  • София
Да, и аз вдигах кръвно по едно време преди година - две. Тъй като моето е ниско и се усеща даже да съм 120/80.
Аз днес съм 40 дни без цикъл. Честно казано, ми е супер.
А, само запек ме мъчи.

# 515
  • Враца
Сега се връщам от лекар. Най-вероятно настоящето течение си е цикъл.
Пак имам 2 кисти, по една на всеки яйчник, около 3 см.
В понеделник ще пускам туморен маркер и се надявам там да няма изненада.
С една идея съм по-спокойна, но явно билката, която пия вече не действа.
Някакви отзиви за Кистоп? Или нещо друго за кисти?

# 516
И аз съм с 4 см киста, почнах дуфастон, май всеки месец вече ще е така.

# 517
Здравейте,ако някой има нужда от Кистостоп имам цяла опаковка с изпити няколко хапчета.Не ми повлия добре и ги спрях.Подарявам я!

# 518
Здравейте,
На 44 години съм . Цикъла винаги ми е бил редовен с много малки изключения. Не съм имала хормонални проблеми също . С конизация съм от 2018 година . През 6 месеца се следя. Та… миналия месец нямах цикъл. Отидох на лекар , доктора каза, че има лигавица и да изчакам да дойде. Менструацията дойде гд 5 дни след прегледа … и като се почна едно обилно кървене  8 дни. Отидох  пак на преглед и ми изписа  Зафрил@ 2х1 . Вече 5 дни го пия . Кървенето намаля, но не спира . Това нормално ли е?
Забравих да кажа, че имам киста да десен яйчник 4 см. Имам и назначени изследвания. Всичко е в норма .

# 519
Тази Зафрила е отвратителна. По добре примолут или Дуфастон да ви бяха изписали. Дано спре.

# 520
Дуфастон ми беше изписан при първия преглед. Така и не се наложи да го пия, защото трябваше да изчакам седмица, две и ако все още нямах цикъл тогава. Дойде ми на 5 тия ден. Сега имам главоболие и от време на време тъпи болки в корема. Нямам други симптоми за предстояща менопауза, като изпотявания и подобни… Не знам какво да си мисля … Да ми препоръчате някакъв чай … или някаква добавка … За другата седмица имам планувана колоно и гастроскопия. Междувременно ще ходя пак до доктора.

# 521
Кървенето може да е обилно и продължително, ако кистата ви се резорбира. Аз имах 3 см фоликулярна киста и точно така се получи. Относно всякакви аномалии в цикъла, хубаво е да се изключат причини като миоми, полипи и т.н, преди да се говори за нарушени хормони. Ако пък сте в пременопауза, нормално е да има отклонения в цикъла, това не значи, че настъпва климаксът. Може години наред да си имате вариране на цикъла и меното да е далече. И не е задължително да имате вълни, аз също още нямам, но имам други симптоми, предвестници на онази възраст.

# 522
  • Бургас/Пз
Привет на всички.
От 3 -4 месеца имам някакви нередовности в цикъла и тъй като винаги съм била часовник АГ реши да пуснем хормони. Днес ми излязоха резултатите, но имам час чак след седмица , та да се консултирам с вас.
FSH, LH , Estradiol пуснах на 4 тия ден. Трябва да гледам референтните стойности на Фоликулярната фаза, нали ?
Как ви се струва този резултат?
LH - 14,50 при реф.ст-ст 1,9-12,6
Естрадиол - 278 при реф ст-ст 46-607
FSH - 19.90 - при реф ст-ст 2,5-12,5

# 523
ФСХ е високо.
Естрадиола също е висок за този ден. Или ще имаш ранна овулация (много характерно за периода на премено) или е някакъв задържан фоликул.

Общо взето, всякакви хормонални промени почват. Аз лично не съм пускала никакви хормони, щото е ясно, че на тази възраст ще са объркани.

# 524
Моята АГ каза, че висок ФСХ също е типичен за този период. Организмът гледал да навакса...! Моят беше на горна граница 12!

Общи условия

Активация на акаунт