Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 924
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
И моята е така!

# 541
При мен определено е от омегата. denis пише да се приема след по-мазно хранене и затова я преместих след вечеря, малко се посмекчават киселините, но пак си ги имам. Ако спра омегата, киселините изчезват.

# 542
  • Бургас/Пз
При мен определено е от омегата. denis пише да се приема след по-мазно хранене и затова я преместих след вечеря, малко се посмекчават киселините, но пак си ги имам. Ако спра омегата, киселините изчезват.
Червената Детелина по колко мг я приемаш. Виждам , че има 375 , 400 и 500мг

# 543
Червената Детелина по колко мг я приемаш. Виждам , че има 375 , 400 и 500мг
Възможно най-слабата 150мг и ми действа на цикъла
https://bio-herba.com/bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0 … %D0%B1%D0%B0.html
Всички добавки под формата на билки ги купувам от bio-herba, професионалните билкари съветват, че най-ефективни са тези от съответния гео-регион където живееш.

# 544
Аз пък само за 3 дена си спрях Вечерната иглика и настана ужас-сърцебиене,горещи вълни,главоболие...направо ужас. Хем пия 500 мг на ден. Почнах си я пак...Може да си внушавам ама....

# 545
  • Бургас/Пз
Червената Д еетелина по колко мг я приемаш. Виждам , че има 375 , 400 и 500мг
Възможно най-слабата 150мг и ми действа на цикъла
https://bio-herba.com/bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0 … %D0%B1%D0%B0.html
Всички добавки под формата на билки ги купувам от bio-herba, професионалните билкари съветват, че най-ефективни са тези от съответния гео-регион където живееш.
Това за географския район и аз съм го чувала и за други неща, не само за добавките. Какво имаш предвид, като казваш, че ти действа на цикъла?? Не можах да разбера точно какво има предвид??

# 546
Това за географския район и аз съм го чувала и за други неща, не само за добавките. Какво имаш предвид, като казваш, че ти действа на цикъла?? Не можах да разбера точно какво има предвид??
Регулира и го поддържа в естествено нормални периоди (заковава го като часовник), каквито бяха преди менопаузата.
За билките също съм убедена в резона за региона и качеството на бълг. bio-herba, пр. чесън:
https://bio-herba.com/bg/%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0 … %D0%9B%D0%98.html
сравнено с:
https://www.iherb.com/pr/nature-s-way-garlic-bulb-580-mg-100-vegan-capsules/1903
bio-herba са ми по-ефективни (високо кръвно и пулс), Nature's Way въпреки че са хубави и чисти ми докарват стомашен дискомфорт.

# 547

bio-herba са ми по-ефективни (високо кръвно и пулс), Nature's Way въпреки че са хубави и чисти ми докарват стомашен дискомфорт.

извинявам се за страничния въпрос, пиете посочената добавка на био херба са високо кръвно и висок пулс ли? Наблюдавате ли значим ефект? Аз пия комбинация от билки от билкар, но често си имам висок пулс.

И още нещо - тъй като страдам от гастрит и рефлукс и избягвам лук и чесън, добавката създава ли стомашен дискомфорт принципно, усеща ли се като да сте консумирали чесън?

# 548
И още нещо - тъй като страдам от гастрит и рефлукс и избягвам лук и чесън, добавката създава ли стомашен дискомфорт принципно, усеща ли се като да сте консумирали чесън?
Чесън като добавка е пречистена и принципно не дразни стомаха толкова, колкото когато го консумирате в натурален вид (също няма неприятна остатъчна миризма).
Ако имате проблемен стомах за висок пулс си вземете
На мен ми помага повече от чесъна.
Но това вече е за друга тема.

# 549
Много ви благодаря за препоръката, покрива и други оплаквания, задължително ще пробвам.

# 550
Интересно ми стана как маслиновите листа помагат за пулса....Аз на моменти имам по висок,да взема да почна... Бихте ли ми казали повече за  това как ви допада....

# 551
Интересно ми стана как маслиновите листа помагат за пулса....Аз на моменти имам по висок,да взема да почна... Бихте ли ми казали повече за  това как ви допада....
https://revita.bg/blog/c/ekstraktat-ot-maslinovi-lista-s-uni
Маслината като здравословен продукт и всичките й производни ми допадат изключително много, вкл. зехтин ползвам почти навсякъде където при хранене се използва олио.
А за висок пулс (който имам като физиологична аномалия от дете) съм пробвала всякакви добавки, нищо не ми действа по-добре от маслиновите листа.
P.S. Все пак очаквайте ефект след натрупване, добавките не действат мигновено, можете да очаквате подобрение след определен период, който при всеки е различен.

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 21:20 от GeryGG

# 552
  • Бургас/Пз
Благодаря , Гери .

Освен хормоните си бях пуснала и вт.В12 , който се оказа доста висок , повече от двойно на горната граница. Лекарката днес ми каза за 2 седмици да спра всичко , което пия в момента и на 21 ден като правя прогестерона да пусна отново вит. В12. Все бях чувала за нисък витамин В12, но ето , че моя е висок 💁😳 Според нея при моята принципно ранна овулация не е голям проблем лекото отклонение в хормоните. Докато ми бил редовен цикъла и нямам прескачания или оплаквания , нямало повод за притеснения и изписване на каквото и да било. Закъснение на цикъла 7 дни не се водело отклонение . Изобщо гинеколозите са … думи нямам. Никаква профилактика за по-лека преминаване пред периода на пременото

# 553
Изобщо гинеколозите са … думи нямам. Никаква профилактика за по-лека преминаване пред периода на пременото
Не се шашкай, това са естествени процеси и всяка жена минава през тях.
При мен здравето е издигнато в култ и чета много, но и се вслушвам в докторите. Въпросът е в кои - намираш си твоят (независимо с коя област на медицината е) и той те препраща при когото трябва.

# 554
  • Бургас/Пз
Изобщо не се шашкам. Пределно съм наясно, че това са нормални естествени процеси, на както всичко друго и те могат да преминават по- леко и ненатоварващо. Както се грижим превантивно за кожата, за косата, за тялото си с добра храна и спорт примерно, така би могло превантивно да се погрижим и за процеса на пременото. Не , че има гаранция , че каквото и да предприемем няма да се случи нещо друго, на поне да сме направили нещо. Само , че на лекарите им е все тая като цяло и са единици тези дето биха обърнали внимание в детайли , особено пък, ако няма някакви явни и тежки  проблеми.

Както и да е, малко се отвлякох от темата.
Благодаря ви , че тук споделяте толкова  много неща!

Общи условия

Активация на акаунт