Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 924
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Следя се на 6 месеца. Задължително колпоскопия веднъж годишно. И така от 2018 . Даже за 1 година бях и на 3 месеца следене .Хормони и туморни маркери в норма. Нямам обяснение… Имах миомни възли, но при последните прегледи дори не ги споменава… Само за киста, която или изчезва след цикъл или намаля размера си. Рядко съм имала обилен цикъл ..

Mimi.7299 При вас какво се оказа?

# 586
Ами според 2 гинеколога няма нищо. Матката ще махам щото е смъкната от форцепса, но тя си е така от 7 години. Чаках да спре цикъла и тогава да я чистя. Другата седмица ще запазвам час за преглед в Плевен и ще чакам час за операция! Sad Ако няма патологии други с робота Да Винчи! 🙏

# 587
Не можеш да очакваш някой друг да те профилактира, това е лична отговорност.
.Здравната система трябва да профилактира ако иска здрави хора, но тя не иска.Но и на твоя отговорност да си ходиш пак няма гаранция, че ще те лекуват в истинския смисъл.

Профилактика не значи да ходиш по доктори, а да живееш така, че да не стигаш до тях.

# 588
  • Бургас
Разбирам какво искаш да кажеш, и аз така мисля по принцип, но човек стига до такива изводи повечето случаи след проблеми, а някои и тогава не стигат.Не всичко може да е под наш контрол.

# 589
Не можеш да очакваш някой друг да те профилактира, това е лична отговорност.
.Здравната система трябва да профилактира ако иска здрави хора, но тя не иска.Но и на твоя отговорност да си ходиш пак няма гаранция, че ще те лекуват в истинския смисъл.

Профилактика не значи да ходиш по доктори, а да живееш така, че да не стигаш до тях.

И как се живее, за да не се стига до доктори, че това е много смело изказване. Обяснете ни, понеже явно в тази тема не живеем както трябва. 

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 12:17 от Lotus32

# 590
И аз съм на мнение, че не всичко зависи от начина на живот. Например има цироза, която няма нищо общо с алкохола, малко се знае за рака, за алергиите, да не говорим за автоимунните заболявания. Аз лично ме е страх да разсмивам Господ с такива изказвания.

# 591
А за генетичните обременености да не говорим...
Има възможност да се изследват, но именно от лекар съм съветвана да не го правя, защото може и никога да не се отключат.
Нашата задача е доколкото е възможно да спрем родовите травми и наследствени болести, най-вече за да не ги предаваме на децата си.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 14:29 от GeryGG

# 592
По темата със здравословния начин на живот...

Жaн Kaлмaн

Жaн Kaлмaн e нaй-cтapият чoвeĸ, живял нa Зeмятa. Tя e вĸлючeнa в Kнигaтa нa peĸopдитe нa Гинec. Умиpa пpeз 1997 г. нa 122 гoдини. Дo 85-гoдишнa възpacт e cпopтyвaлa aĸтивнo фexтoвĸa, a дo 100 гoдини e ĸapaлa ĸoлeлo. Зaдължитeлнo e зaпoчвaлa дeня c ĸaпyчинo и ĸpoacaн c тeчeн шoĸoлaд. Изяждaлa e пo 1 ĸг. шoĸoлaд ceдмичнo и ниĸoгa нe ce e лишaвaлa oт мaзни xpaни, cвинcĸo мeco, зexтин и мacлини.

https://venera.bg/stoletnitsite-po-sveta-i-tehnite-meniuta_1044
Никой не знае къде се крие истината .

# 593

Никой не знае къде се крие истината .
Факт, че някои болести могат да се избегнат със начина на живот, но изказването, че профилактиката е да живеем така, че да не се стига до лекар е леко несериозно. Ако примерно не пушим има доста по-малка вероятност да се разболеем от рак на б.дроб в сравнение с пушач, който пуши по две кутии цигари на ден. Но ако само начина на живот ни предпазваше та то няма да има нужда от лекари. Просто тази потребителка влиза с някакви изявления дето и тя не знае откъде идват. Точно на вас ви оспорваше ХЗТ или бъркам? Ако няма мед.образование е несериозно да дава насоки на хората как да се лекуват.

# 594
Не помня коя беше. Не обръщам внимание на негативните коментари. Тук сме да споделяме и да си помагаме и няма място за крайности и негативизъм.

# 595
  • Бургас
То и да имаш образование пак не е гаранция, че си компетентен.

# 596
Моето мнение е, че при сегашната ни заобикаляща среда, да не стигаш до доктор е утопия.
Всичко е стрес, дори и търсенето на еко био храна, здравословни режими и тн.

# 597
АГ диагностиката / а и не само тя/ трябва да е точна. Проблемна матка е много общо.

# 598
Здравейте момичета. Имате ли опит с тази тема? Аз съм на 46г Започнах да вдигам кръвно между 140-150 /100 - 90 Бързо се сваля и после пак. Посетих двама кардиолози единия на частно изписа Нолипрел, другия по здравна каса изписа Алотендин. И сега се чудя какво да правя? Кое да пия? Кое ли е по - безобидно с по - малко странични ефекти, пуша много, че съм в голям стрес. Досега не съм ходила на такъв тип лекар и тепърва търся моя на който да имам доверие.  Може би не трябваше да ходя при двама, но така случайно как да се доверя. Ще съм благодарна на всяко мнение.
П.П.Скоро не съм се включвала с моите кисти Simple Smile Simple Smile и цикъл, Simple Smile но ви следя.

# 599
Ама с тези цигари как ще се разберем? Щом аз вече две години и нещо не пуша, значи и вие можете. Цигарите усложняват състоянието ви. Знаете го и вземете мерки.

Общи условия

Активация на акаунт