Частни ДГ София - моите впечатления

• 130 969
  • 645
  •   1
Отговори
# 525
Alka, около "Симеоновско шосе", в кв. "Витоша", има 2 частни градини - едната е "Слънчево зайче":
http://www.bgshkolo.com/

а другата - "Слънчице":
http://slanchice.com/

В първата ходи синът ми и ако имаш конкретни въпроси, с удоволствие ще ти отговоря. А колко голямо е детето ти и от кога искаш да го запишеш в новата градина?
Благодаря Rumche.  Prizma ми препоръча "Слънчице". Утре ще отида да видя на място за какво става въпрос. Детенце навърши 4 години и все още не сме стъпвали в детска градина. Лошото при нас е че постоянно сме в движение и детето ако ходи 2 месеца на градина, после може да се наложи да пропусне 1 месец, а от месец април до края на септември е немислимо да присъства. Повечето детски градини искат годишните такси да им се плащат на 2 вноски и не желаят да приспадат от сумата месеците които детето не посещава градината. Незнам как стои въпроса за 'Слънчево зайче". За "Слънчице" разбрах че може да се плаща месец за месец и цената е 550лв.

# 526
  • София
Alka,

"Слънчево зайче" също е чудесен вариант,  за 4 годишно дете може би дори е по-добрият вариант.
"Слънчице" е много подходяща /в момента/ за по-малки деца (2-3 годишни), а  "Слънчево зайче" приемат деца навършили 3 години.
Двете градини са една до друга /през една сграда/, така че непременно ги посети и двете, постави и твоите въпроси относно таксите и тогава прецени накъдe да се насочиш.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 12:26 от Prizma

# 527
Alka, наистина ситуацията ви е по-особена. В "Слънчево зайче" при отсъствие връщат сумата за храната; таксата им също за момента е доста по-ниска от тази в "Слънчице". Но пък им предстои преместване в нова база, така че и аз бих те посъветвала да говориш на място за нещата, които те интересуват.

# 528
Rumche i Prizma, благодаря за съветите и предложенията. Ще посетя и двете градини и ще видим какво ще стане.

# 529
Alka, наистина ситуацията ви е по-особена. В "Слънчево зайче" при отсъствие връщат сумата за храната; таксата им също за момента е доста по-ниска от тази в "Слънчице". Но пък им предстои преместване в нова база, така че и аз бих те посъветвала да говориш на място за нещата, които те интересуват.
Момичета, темата много живо ме вълнува,
Румче, знаеш ли нещо повече за преместването им - нали в Младост щяли да строят цял огромен комплекс? Там ли ще се местят? Моля, който има повече впечатления за тези двете градини, да сподели - интересувам се за моята глезена кукла на 4 год. Моля за извинение, но не съм изчела всичките постове, че са много:(  Благодаря ви!

# 530
Excited,
Аз днес ходих и до двете детски градини. Както беше писала Prizma 'Слънчице" е за по-малки дечица. Повечето дечица са около 3г. Иначе разполагат с голям двор и доста стаи. Обграждаха децата с внимание, гушкаха ги, поощряваха ги и т.н. Таксата в момента е 550 лв. За учебници се доплаща. Аз също имам момиченце на 4 г. и като за нея по-удачен ми се видя варианта за "слънчевото зайче". Цената в момента е 300 лв. Разполага с голям двор и две обширни помещения (за хранене и игра, а в другото са креватчетата) Когато отидох беше време за сън и много добро впечатление ми направи че дечицата се събличаха и си подреждаха дрешките по столчета. Разбира се им помагаха 2 лелички. Това го подчертавам защото като съм посещавала други градини по това време цари абсолютен хаос (част от децата по двора, друга част се търкалят по килимите в някое си помещения, а други се мъчат да се съблекат). А относно местенето - да ще се преместват в Младост Щяло да има училище и детска градина. Сградата вече била готова. Детската градина на "симеоновско шосе" също щяла да остане. Това е. Надявам се да съм била полезна.

# 531
Alka, много ти благодаря за инфото, ще ида да ги видя. Минавайки по улицата, на която е разположена "Слънчевото зайче" с колата, не ми е направила добро впечатление завно това е задния двор, от там минават хиляди коли, има някаква река ... Тази част от двора, която се вижда, не е поддържана... Но  ще ида да видя, благодаря

# 532
  • София
Alka, а казаха ли ти къде точно в Младост се намира новата сграда на "Слънчево зайче" и кога ще се местят?

# 533
Не, не ми казаха, а и аз не попитах. Наи-вероятно за другата учебна година. По думите на директорката, щяло да бъде нещо наистина добро. И да си кажа честно - вярвам и. Моето впечатление е, че е много амбициозна, залага на получаването на знания, възпитанието на умения, все неща, които мен ме интересуваха. Разбира се тук има мами, чиито деца посещават тази детска градина и могат да се включат с по-подробна информация. Моето впечатление е на база 1 двайсет минутен разговор и 1  5-минутен оглед.

# 534
Някой може ли да ми каже дали има частна градина в близост до Зона Б-5 освен Светлина?

# 535
Доста интересна тема, аз май до сега съм чувала повече лоши отзиви за частните ДГ, отколкото добри. Аз лично нямам лични впечатления

# 536
  • София
Момичета, имам нужда от информация и съвет. Търся частна детска градина за дете на година и 4 месеца, в района на Лагера или Хиподрума. Има ли частни ясли и градини в района, които бихте препоръчали?

И аз се интересувам от частна градина в тези квартали, но за дете на 3г. Моля помогнете с информация  Simple Smile

# 537
Alka, може ли да ми пратиш на ЛС адрес и телефон на "Слънчевото зайче"  Praynig
Имат ли сайт? Каква е таксата и предлагат ли транспорт? Ако предлагат транспорт - колко допълнително искат към таксата?
Предварително благодаря   bouquet

# 538
T@LI, ето го сайта на "Слънчево зайче" (той е част от комплекса "Българско школо"):
www.bgshkolo.com

Не е чак толкова информативен, по-скоро е удобен за родителите на деца от там заради електронния дневник. Има и координати.

Excited, новата им база ще е в края на "Младост" 2, горе-долу срещу Хит маркет. Когато съм минавала оттам, съм се позаглеждала по нещо, което ми прилича на строеж на училище - ако действително е това, доста ми харесва. Ще има и басейн (дори май два), с топла връзка към другите сгради. Но не е сигурно дали ще се преместят от септември; по този въпрос най-добре да се говори с директорката.

Синът ми е в детската градина вече трета година и като цяло съм доста доволна, но се притеснявам да правя нещо като "обзор" на градината, за да си подкрепя мнението, защото критериите на майките се различават - самата аз установявам, че това, което е било важно за мен преди 1 или 2 години, не е това, което в момента най-много ме интересува. Накратко, харесва ми това, че се държи на обучение и дисциплина; допълнителните им занимания; това, че имат логопед и психолог към градината; харесва ми и целият персонал - и учителките на сина ми, и помощник-възпитателката, и логопедката, и психоложката, и директорката - при това не само като професионални качества (доколкото мога да ги преценя), но и като личности (това последното, естествено, е много субективно). Допада ми това, че нито един проблем, който съм искала да коментирам, не е бил подценяван, а се е търсело градивното решение. И, разбира се, от много голямо значение е това, че синът ми се чувства и се развива добре там.

Прозвуча май много суперлативно;) Малко, за баланс, да спомена и нещата, които не ми допадат чак толкова. Първото е базата. Всъщност за мен тя е ОК, но понеже виждам, че много майки държат на това, да кажа, че държавната ясла, в която ходеше синът ми, имаше например много по-хубав двор. Биха могли и по-често да извеждат децата навън. Никак не ми харесва и бройката на децата в момента. Набъбна много заради отложеното преместване в новата база, където щеше да има по две групи от "випуск". Надявам се нещата от догодина да са вече нормализирани.

Дано съм била полезна и успех на всички в избора на градина!

# 539
Благодаря на  ALKA  и  RUMCHE за отговорите   bouquet
Говорих с директорката на "Слънчево зайче", каза че отварят новата сграда през септември  Peace

Общи условия

Активация на акаунт