Частни ДГ София - моите впечатления

• 130 959
  • 645
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Някой да е чувал нещо за немска детска градина Kinderoaze?

# 541
rumche, благодаря за отговорите и за описанията, беше ми полезно.
Аз започнах обиколката на 4-5 ЧДГ, които си ги набелязах, първо отидох в Лапину. Ще разкажа малко за впечатленията ми, но понеже тя ми е първата в списъка - нямам с какво да сравнявам. Първо, отиването до нея, и самото й намиране беше доста трудно. Фактически нормален асфалтов път до нея няма. Табелките са малко, тук-там, и едната даже сочи в погрешна посока. Както и да е, намерих я. Добре, че предлагат и транспорт като доп. услуга, защото ако трябва да си я карам куклата всеки ден до там - колата ми не е джип и няма да издържи много (не си представям, какво е, ако има сняг/лед). Обаче това, че се намират толкова нагоре/навътре в Драгалевци, гарантира много по-чист въздух, липса на шум от потока коли, пеене на птички и тем подобни неща. Разгледах я и вътре, имат двор, имат различни помещения за различните групи дечица, имат отделно помещение за хранене, отделни 2 спални помещения, отделна голяма зала, която се ползва за спорт/представления. Персонала ми се стори приветлив, достатъчно професионален. Питах за храната - приготвяли я специално за тях някъде, не разбрах точно къде  Embarassed Ами това е в общи линии.

# 542
някой може ли да даде информация за ЧДГ Пролет в Манастирски ливади - http://www.prolet2006.com/about_us.html

# 543
Имам нужда от помощ. Какви са цените на вашите частни ДГ. Пишете ми името на ДГ и цена и ако не ви затруднява и какво включва като спорт, танци, музика, езици. Плащате ли отделно консумативи
Инфото ми е нужно, защото днес имах много неприятен разговор с директорката на нашата чястна детска градина, защото съм позволила да се оплаквам във форума, че са превърнали вземането на пари в култ. За инфо плащам 500 лева/месец + 200 за консумативи годишно. Спортовете са отделно. В таксата влиза храна, английски, музика. Спомена, че в ЕСПА било 1000 евро - дайте ми инфо, моля.

# 544
Ger4o, в Слънчевото зайче на Овергаз е 300 лв, за консумативите не знам, транспорта и ските със сигурност не влизат. Градината е  по програма Ръка за ръка, имат и английски, а ппък другите занимания са както в повечето други частни, доколкото разбирам. За Немо знам, че е 400 лв, но като добавиш разнни други дребни неща, ти се връзва към 500, пак със сигурност без транспорта и ските. За консумативите пак не знам.
Обаче ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281630 има информация по твоя въпрос, даже го ще цитирам част от този пост за по-лесно:
ТАКСИ 2008/2009 г.

ЧАСТНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ
/източник на информацията: специалното издание "Образование"на в. “Капитал” – март 2008 г. (от 29 март 2008), автор Мара Георгиева/

1. "Алиса" - 20 лв. на ден без транспорт, приспада се 50% от следващ месец при отсъствие на детето
2. "Веда" - около 2300 евро годишно, за транспорт допълнително 1369 лв. год.
3. "Дойче шуле" - целодневно - 2800 евро годишно 4 пъти храна, полудневно (до 13:30 ч) - 2200 евро годишно с 3 пъти храна, транспорт - допълнително
4. "Д-р Мария Монтесори" - 3200 евро год. с храна и транспорт, за предучилищната група - 3500 евро с храна и транспорт
5. "Д-р Петър Берон" - около 1800 евро год., без транспорт
6. "Дрита" - около 1800 евро год. - полудневно обучение, около 2200 евро год. целодневно обучение, за подготвителния клас - около 2400 евро год., за транспорт - допълнително около 700 евро на год.
7. " Дъга" - 2400 евро год. - вкл. транспорт
8. "Ерих Кеснер" - около 2300 евро год. без транспорт, предучилищна група - около 1800 евро, без транспорт
9. "Кл. Охридски" - 350 лв. на месечно, без транспорт
10. "Малечко" - 410 лв месечно, без транспорта и спортните занимания, за транспорт средно 120 лв. на месец
11. "Меридиан 22" - за детската градина - 160 евро на месец без транспорт, предучилищна група - 2000 евро год. без транспорт
12. "Приятел на детето" - 320 лв на месец
13. "Първа частна детска градина" - 320 лв. на месец, за храна - допълнително, за транспорт - 4 лв. в една посока
14. "Рай" - около 220 евро на месец, без транспорт
15. " Рьорих" - 2200 евро год., за транспорт - 800 евро год.
16. "Свети Наум" - 380 лв. месечно с храна, обучение и транспорт
17. "Светлина" - ясла и градина - от 200 до 240 евро на месец без транспорт
18. "Увекинд" - около 2500 евро год. за храна и транспорт - допълнително
19. Целодневен детски център Wonder World и детска градина "Чудесн свят" - 450 евро на месец за английския център или 300 евро на месец за детската градина, без транспорт
20. "Малкият принц", Варна - 20 лв. на ден без транспорт
21. "Ян Бибиян", Стара Загора - 140 лв. месечно без транспорт, 155 лв. месечно с транспорт

# 545
много е стара тази информация...
Още края на лятото една мама писа в темата, че таксата в Първа частна градина е 450 лв.
А колко още градини не са споменати в списъка...

# 546
  • София
много е стара тази информация...
Още края на лятото една мама писа в темата, че таксата в Първа частна градина е 450 лв.
А колко още градини не са споменати в списъка...

Напротив - това са цените за учебната 2008/09 година. Градините обявяват новите цени около май всяка година. Написаните по-горе /ако са от Капитал преписани/ са абсолютно верни - поне аз проверявах, когато излезе притурката за образование.
Всъщност за Увекинд е посочена по-висока такса. Таксата е 2 800 Евро на година с храната. Транспорта се заплаща отделно.

# 547
  • София
нещо не е съвсем коректна информацията. в ЧДГ "Светлина" таксата е 280 евро на месец без транспорт.

# 548
записвам се да следя....

# 549
  • Italia
И аз се записвам да следя, някой ако има впечатления от Ян Бибиян - Стара Загора, ще ги чуя на драго сърце. Лично аз утре ще проверя какви са условията за старозагорската. Между другото - верен ли е слуха, че щели да изплащат по 100 лв на дете, записано в частна детска градина?  newsm78

# 550
Дъщеря ми посещаваше Ян Бибиян-Стара Загора в първите две групи(после сменихме града). Общо взето останах доволна. Директорката ми направи добро впечатление, което се запази. Учителките бяха симпатични и се държаха добре с децата, с мен бяха любезни и ми даваха всичката информация, която исках. Хубава база - сградата и дворът са строени за детска градина, просторни са, удобни са. Има две автобусчета, които преминават през целия град, и можете да договорите превоз в едната или двете посоки на съвсем приемлива цена(тогава беше 15 лв./месец). Таксата, докато бяхме там, не беше никак висока, направо се чудех как успяват да задържат 140 лв. на месец. Наложи се да прекъснем за известно време, за да ни пазят мястото давахме по 30 лв. на месец. Групите бяха отделни, но през лятото май ги смесваха(вече малко ми се губи, защото беше преди две години). Детето се адаптира нормално, беше си научило стихчета, песнички, и т. н. През зимата предлагаха плуване. Английски - вече не помня колко пъти на седмица, но не и в най-малката група. Ян Бибиян беше много добър вариант за нас, защото се наложи да започнем детска градина в Стара Загора, а се оказа невъзможно да се запишем където и да било другаде. Минуси - мебелирането не е лукс, ако това изобщо е минус(на детето не му пука, за мен беше напълно приемливо). През зимата май не извеждаха децата много-много. Храната не беше върховна, но доколкото чувам, в повечето детски градини не е. Имаше и разни други дреболии, които вече съм забравила, значи не са били съществени.

# 551
Благодаря ви, момичета!

# 552
  • Italia

Grizantema, благодаря ти много за информацията Hug

# 553
Според мен остана още малко до март, когато би трябвало да се обявят цените за 2009/2010. Тогава ще можем да си сверим часовниците - или  bowuu, или  #Crazy

# 554
Актуална такса в "Приятел на детето" - 300 лева без храна, включва музика и английски. Такса за консумативи не се дължи, то пък едни консумативи...Храноден - 3.50, той се плаща отделно в края на месеца за дните, в които детето е ходило.

Общи условия

Активация на акаунт