Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 853
  • 854
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Понеже тази нощ не съм ставала за нощно пиене на еутирокс я кажете следната схема сравнително ок ли е:
7.00 еутирокс
8.10 PQQ + Убиквинол
малко упражнения, за да не мисля за чашата с кафе
9.30 онова с митохонрите + Опти ова
и сега почвам с кафето Grinning

# 136
Pqq и убиквинол се пият след по-мазно хранене
Аз не бих пила еутирокс (въпреки че никога не съм го била, но съм чела за него) в 7 часа, защото и 1 и 2 часа до други неща (добавки, храна и кафе) знам, че не е ок
Ако си го пиеш към 3-4-5 през нощта, ставаш в 8 пиеш добавките на гладно, след 40 мин ако има други добавки на гладно и в 9:30 пиеш кафе и закусваш, не е чак толкова сложно с многото добавки, колкото винаги се изкарва. След обяд и вечеря се пият добавките за след хранене

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 09:51 от AlisonParker

# 137
  • София
не бих казала, че което и да е хранене ми е мазно Sad
а и сутрин рядко закусвам

Eндрокриноложката е категорична, че 30 минути са съвсем достатъчни след прием на еутирокса, а и спрямо изследванията се вижда, че действа при мен.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 10:01 от shan^tall

# 138
Има един сравнително нов продукт, който е течен - акутирокс. Аз лично не съм го използвала, но съм чувала, че той е доста добър препарат откъм абсорбция и при него до колкото знам не е така задължително да се спазват отстоянията от хранене и пиене на кафе и чай. В тази връзка за който му е сложно да съчетава добавки и хранения и с хормона, може да попита своя ендокринолог за този вариант дали го устрйва.

# 139
  • Замък сред облаците
Шантал, за мен е ок схемата. И аз си изпуснах тироксина тая сутрин 😅 но виж там за храненето, дори половин авокадо се води мазно хранене - макар че капсулите обикновено са с добавени масла.

# 140
Аз пия тироксина след като стана. Събуждането в 4 ми нарушава съня и понякога едвам заспивам и после се чувствам уморена и тн. С няколко лекари съм обсъждала приема веднага след ставане и приема на храни и всички са ми казвали, че за храна и кафе 30 мин са достатъчни. Добавките аз започвам да ги пия от обяд обаче, защото без кафе не мога.

# 141
Събуждането в 4 ми нарушава съня и понякога едвам заспивам и после се чувствам уморена и тн. С няколко лекари съм обсъждала приема веднага след ставане и приема на храни и всички са ми казвали, че за храна и кафе 30 мин са достатъчни.
Да, това го казват всички лекари. Но от това което съм чела аз като проучвания, не седят точно така нещата. Всеки може да си пие когато каквото си иска, ако после няма ползи от дадено нещо, да не се чуди.
АА тя каза, че ги е пила на гладно, един час след еутирокса.

# 142
  • Замък сред облаците
Да, аз мисля че отстоянията са ок, но да се съобрази за храненето преди добавките. Имай предвид че те са с допълнителни вещества, подобряващи усвояването (убиквинола конкретно).

Принципно и на мен 30 мин ми се виждат малко, примерно както е посочила Пълнолуние, но и аз преди години съм го правила това и не е намаляло действието на тироксина. Също съм го взимала и редовно в 10ч, което е било 2ч след хранене, по лекарска препоръка, и пак си е имало необходимия ефект.

# 143
Аз казвам, че да ми казали, че след 30 минути мога да хапвам и да пия кафе. Единият тези лекари е Начев. Иначе по принцип си чакам 1 час за всеки случай. Много рядко приемам храна и напитки, ако е минало под един час. Преди пусках всеки месец хормоните за да следя как са и не съм имала проблем с усвояването. Иначе за добавките, почвам ги от обяд и са минали повече от 4 часа от хормона.

# 144
  • София
Добре, ако е толкова наложително да хапна нещо, за да не ги пия на гладно ще включа малко изваря или котидж сирене, достатъчно мазно ли ще е? Иначе има допълнително някаква мазнина като подкрепяващ съставка в капсулите.
Свикнах да не закусвам от едно известно време, само ако ще излизам към офиса или някъде, където не се знае колко ще се забавя хапвам нещо дребно, че да не умра от глад.

# 145
  • Замък сред облаците
За оптимална функция на щитовидната и метаболизма си трябва балансирано хранене. Иначе или на организма няма да достигат вещества, или ще качваш рязко кръвната захар и ще огладняваш бързо. Тоест ти трябва закуска с въглехидрат, протеин, мазнина и фибри. Аз примерно си правя омлет от 2 яйца с малко масло в тортила питка и гарнирам с авокадо или зелена салата с няколко капки зехтин (спанак, рукола, маруля, каквото имам). Това ми е закуската поне 5 дни седмично. Пропускам закуската само в дните на менструацията, че не ми се яде толкова, но в общи линии през останалото време за правилно функциониране на яйчниците фастът не е правилен (пак има изключения при силноизразено ПКЯ примерно където кетото и фастинга са необходими даже за някакви периоди).

Другото, което е ако се храним НВХ, за щитовидната жлеза не трябва да се пада под 120гр нетни въглехидрати на ден, но да не са от бързите.

П.п. Да добавя че сигурно 10г поред не бях закусвала до преди 3г като се захванах сериозно с четенето за забременяване.

# 146
Аз приемам витамин Д и омега 3 капсулите обикновено след обяда ми, като гледам каквото и да ям да има поне 11грама мазнини - това са ти около 2 чл и малко зехтин в салата например. Понякога си правя и тост със половин авокадо, яйце и мъничко зехтин отгоре и подправки заатар.

# 147
  • София
Благодаря АА, полезна както винаги.
Ще измисля някаква лека закуска.

# 148
За мазно хранене може да си направиш филийка с тахан (лешников) или друг, банан и канела. Сутрин такова мазно ям аз.

# 149

Принципно и на мен 30 мин ми се виждат малко, примерно както е посочила Пълнолуние, но и аз преди години съм го правила това и не е намаляло действието на тироксина.
Да, при вас с Пълнолуние явно не се е намалявало действието, както сигурно и при много други хора. Но шантал ти специално не писа ли в миналата тема, че тсх не ти пада и/или фт4 не беше оптимален? И даже нещо сама си коригираше дозите? Също аз ти писах след неуспеха, да си видиш храненето, ти каза че се храниш максимално разнообразно, а дори нямаш закуска…. За добавката за митохондрии не е това, което си взела на прах. Така наречената добавка за митохондрии се води трите неща заедно - R-ALA + това което се съдържа в добавката на natural factors + pqq. Както и кактус обърна внимание в тази добавка на прах дозата на л-карнитина, а сигурно и на останалите вещества, е друга. Аз лично по-скоро не бих правила нищо, отколкото половинчати работи

Общи условия

Активация на акаунт