Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 788
  • 854
  •   1
Отговори
# 180
Момичета , АМХ и Инхибин Б има ли значение  на кой ден от МЦ се пускат ?

# 181
Амх по принцип не, инхибин обаче е на 2-3ти и обикновено се пускат заедно

# 182
  • Замък сред облаците
Светослава, честит да ви е новия член на семейството! Догодина да му доведете вкъщи друго бебе! (btw, помня, че мъжа ти май не искаше куче, ама сигурно пред такава сладост всеки би склонил Smile )

Аз имам питане. Преглеждах си вчера амбулаторните листи от бременността (защо го правя е сложен въпрос) и видях, че на първата фетална (тази с БХС) са писали това:

Та се зачудих, след като отбелязват антифосполипиден синдром, не би ли трябвало да се изследва това нещо предварително, за да се знае има ли го или не (и за лупуса се зачудих, но предполагам той има проявления ако го има)? В началото на годината съм решила да прескоча до Геника да си пусна още малко фактори за тромбофилия макар да нямам отклонения в основните 4 (pai, factor V, mthfr677 и протромбин) и се чудя какво друго е добре да изследвам като ходя там.

Ако не са го изследвали, а е описано, навярно е грешен копи-пейст.

# 183
Да кажа и аз отново за Станулов - много добър лекар и човек. Имам 4 инсеминации при него, неуспешни. С мъжки фактор сме, пробвахме всичко преди инвитро. Не ме е пришпорвал, дори напротив. При него открих, че имам тромбофилия, други лекари не ме караха да се изследвам. Успях да забременея чрез инвитро по фонда, имам още замразени ембриончета там. Да, не е магьосник, може би и той греши понякога, но за мен е най-добрият репродуктивен лекар в България. И други момичета покрай мен успяха именно при него след неуспешни опити на други места. Когато вечр бях бременна и спря да ме следи, имах зацапвания и му пишех притеснена, винаги ми отговаряше и беше полезен.
Сега повече от мен го гледа 😄😄🥲 постоянно си играят... 😌😌

# 184
Светослава, честит да ви е новия член на семейството! Догодина да му доведете вкъщи друго бебе! (btw, помня, че мъжа ти май не искаше куче, ама сигурно пред такава сладост всеки би склонил Smile )

Аз имам питане. Преглеждах си вчера амбулаторните листи от бременността (защо го правя е сложен въпрос) и видях, че на първата фетална (тази с БХС) са писали това:

Та се зачудих, след като отбелязват антифосполипиден синдром, не би ли трябвало да се изследва това нещо предварително, за да се знае има ли го или не (и за лупуса се зачудих, но предполагам той има проявления ако го има)? В началото на годината съм решила да прескоча до Геника да си пусна още малко фактори за тромбофилия макар да нямам отклонения в основните 4 (pai, factor V, mthfr677 и протромбин) и се чудя какво друго е добре да изследвам като ходя там.
Сега повече от мен го гледа😁😇 и постоянно си играят😌🥹

# 185
Ако не са го изследвали, а е описано, навярно е грешен копи-пейст.

A нужно ли да се изследва по принцип? В сайта на Геника са сложили това като предпоставки за изследването му: Когато имате удължен PTT тест; когато сте имали повтарящи се необясними венозни или артериални кръвни съсиреци; когато сте имали повтарящи се спонтанни аборти, особено през втория и третия триместър; ако имате лупус или свързано с него заболяване на съединителната тъкан. Реално не отговарям на 'условията', ама пък се чудя с цел превенция дали не е добре.

Същевременно ми звъннаха за резултатите от имунологичната биопсия. Има отклонения, днес или утре ще ходя да си вземе резултата и да видя точно какви, и ще имам лечение 2 месеца. Така чееее трансфера пак остана най-рано за март/април...

# 186
2402, да имаш лечима причини е супер и се радвам за теб. Пожелавам бързо да оправите имунологията и да се случат нещата. 🍀🐣

# 187
  • София
2402, една стъпка напред сте!

# 188
  • Замък сред облаците
2402, за мен ненужно изследване почти няма 😅😅😅 ако ще ти донесе спокойствие да го отметнеш, направи го.

Пиши като научиш резултатите от биопсията!

# 189
2402, радвам се, че сте намерили проблем и решение за него. Значи ще имате страхотен коледен подарък през 2024 ❤️
Не е задължително да имаш антифосфолипиден синдром, самият лупус антикоагулант прави бременността високорискова. При мен е така(имам висок риск от тромбоза на всяка локализация) и честно казано се притеснявам дали ще добутам до термин, дали всичко ще е наред. Слагам малко информация в скрит текст.
Скрит текст:
Какво представлява лупусният антикоагулант?
Лупусният антикоагулант е специално антитяло, което се произвежда от имунната система срещу фосфолипиди (комплексни мазнини, които образуват клетъчната мембрана). Също така се нарича един от видовете кръвни тестове за откриване на антифосфолипиден синдром.
Не трябва да обръщате внимание на факта, че антителата се наричат ​​"антикоагулант", болестта значително увеличава риска от образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове, които водят до сърдечни пристъпи, белодробна емболия и дори принудителни аборти през втория и третия триместър.
Механизмът на действие на тези антитела е, че те неутрализират отделни отрицателно заредени фосфолипиди и комплекси от фосфолипиди с протеини, участващи в процеса на кръвосъсирването. В резултат на това активираното парциално тромбопластиново време (APTT) се удължава. Ако съдържанието на лупус антикоагулант е твърде високо в кръвта, то се фиксира върху стените на кръвоносните съдове и активира реакцията на кръвосъсирване, която е началото на тромбоза.
Като цяло, излишъкът на горните антитела се проявява по различни начини в организма. Може да има съдова мрежа върху езика и различни язви, както и некроза в определени бласти на кожата на пръстите.
Ако щетите на съдовете са значителни, щетите на съответния орган ще бъдат големи.
Пациентите, които имат лупус антикоагулант, трябва да бъдат внимателно проследявани от хематолози, хемостазиолози, кардиолози. Жените, които планират бременност, редовно наблюдават показателите на коагулограмата и VA през цялото време на подготовката за бременност и периода от началото до началото на раждането. Ако е необходимо, те се поставят в болница, където получават инжекции хепарин.
Образуването на тромб по време на бременност е опасно не само от увреждане на плацентата, хипоксия и смърт на развиващ се плод. Това може да доведе до трагични събития в тялото на бъдещата майка, тъй като по време на бременност, дори и при здрава жена, тенденцията към съсирване на кръвта се увеличава. Има голям риск за бременните жени- могат да получат инсулти, сърдечно-съдови инциденти, остра бъбречна недостатъчност, белодробен тромбоемболизъм, които застрашават не само здравето, но и живота на пациента(дори и при своевременно лечение). В тази връзка, навременното лечение може да се счита за жизненоважна необходимост.
Откриването на ВА в кръвта служи като основа за започване на антикоагулантна терапия.
Понякога терапията с хепарин не води до желания резултат. В такива случаи се предписва имуноглобулин за следващата бременност.
Слабо положителни - показателите варират от 1.2 до 1.5 USD - активността се оценява като ниска.
Умерено - от 1,5 до 2 куб - на този етап съществува риск от тромбоза.
Високо - от 2 куб - висок риск от тромбоза на всяка локализация.
Откриването на положителен тест за лупус антикоагулант увеличава риска от загуба на бременност в бъдеще до 70-80%. Бременните жени с АФС/наличие на АФА(ЛА) се считат за високорискови пациенти. При около 80% от жените с АФС се установява поне една загуба на бременност, рискът за прееклампсия е 50%, за интраутеринна ретардация на плода -15-30% и от преждевременно раждане – до 33%. АФС се асоциира и с инфертилитет при жените.
Честотата на прегледите е доста индивидуална като може да варира от веднъж в месеца, до веднъж в седмицата, а понякога дори и по-често.
Реално придобитата тромбофилия е по-опасна от вродената. Така ми го обясни доктор Тончев.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 12:40 от Kactus

# 190
Тъй като виждам, че тук има доста вярващи и/или търсещи знаци, слагам цитат на Ванга от една книга.
Нейни са и думите, че сами си избираме родителите.

В цитата пише, че душата се заселва в бебчето на 21 ден преди раждането.
Значи според това твърдение преждевременно родените бебчета се раждат без душа?
Това никак не ми звучи логично. Thinking

# 191
Независимо дали е на термин , преди него , или след него , ако вярваме на това , 21 ден преди раждането си е 21 ден преди раждането . Без значение кога е родено бебето .

# 192

A нужно ли да се изследва по принцип?

Мисля, че са с много малка давност и само, ако касае забременяването пускай сега, ако касае износването около трансфер, на + тест или както там е най-добре, питай док. Аз ги пусках около 6 гс, доц Русев ми ги пусна де, аз не подозирах, че има такива неща.

# 193
Тези от вас, които са си правили изследване за NK клетките, може ли да ми кажете как се казва точно?

# 194
Тези от вас, които са си правили изследване за NK клетките, може ли да ми кажете как се казва точно?

В Токуда се нарича Репродуктивен имунофенотип - прави се до определен час конкретни дни от седмицата.
В Александровска няма име/пакет, но също правят и е малко по-евтино (но трябва да обясняваш какво ти трябва и защо).

Общи условия

Активация на акаунт