Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 688
  • 854
  •   1
Отговори
# 210
.S.G.C Моят случай беше следният след аборт отидох при Калчев, направихме биопсия като тя беше последният ни вариант от към изследвания. Имах изменения там в началото се стреснах. След това отидох при доц.Михайлова. Тя назначи допълнително изследвания на мен и на ММ. Имах изменения в НК клетките но тя каза,че при жени с ендо е често срещано, не е задължително всяка да ги има, ако имаш ендо.
Назначи терапия признавам си бях скептично настроена защото не беше каквото очаквах, като Зарзио или нещо по сериозно. Каза до 2 3 месеца да пробваме с нея ако не стане,ще му мислим.
На 2 месец забременях с терапията като преди това не ставаше 1год и 10м. По време на бременността ми пускаше НК клетки на 2 седмици защото приемах кортикостероид по схема.
И накрая влязоха в норма за 2м.
С ММ сме си говорили, че щом не ставаше толкова много време и с терапията стана значи е имало очевидно проблем. Плюс,че бях и на прогестерон хапчета и инжекции. Ако не беше АА и Мацето да ме светнат, че е безумно нисък... Сега с 2 бременност пак беше нисък в началото но не чак толкова.
Допълвам, че е супер мила и винаги ми отговаряше по вайбър и имейл държахме връзка.

# 211
И на мен доц. Михайлова ми назначи изследване за NK клетки след аборта.Реално се търси имунологичен проблем ако имате загуба на бременност.
Пусна ми ANA, Afa и още доста неща.

# 212
S.G.C., когато бях за първичен преглед при Калчев го попитах дали да пускам отново кръвни уминологични, защото са минали 6 месеца от последните, както и за антиспермални антитела. Той се засмя и каза да не си давам парите на вятъра. Каза, че ще направим имунологична биопсия и ако там всичко е наред, нямам нужда от кръвни изследвания. При мен бяха отлични резултатите от всички биопсии, въпреки хиперплазията. Единствените ми отклонения са от по-различно естество- няколко ниско рискови фактора за тромбофилия, изключително завишен ЛА с високо APTT, хиперинсулинемия, хипепролактинемия, хипофункция на ЩЖ. Всичко това е бонус, с който вървят ПКЯ...

# 213
Благодаря момичета!
2402, благодаря ти за информацията, задължително ще прочета. Не знам защо така но тази имунология в комбинация с придобитата тромбофилия ми останаха тъмна индия, въпреки четенето с години на този форум за всякакви неща, тези двете така и не ги проумях напълно.

Минзухар, благодаря за напомнянето, и аз бях запомнила, че ти си от случаите където реално нищо друго не беше открито като сериозна причина и точно след като адресира имунологичния проблем забременя.

Kactus, как съм пропуснала твоите имунологични. Аз наистина бях останала с впечатление, че в този форум няма човек с нормална биопсия, но може и да е защото основно да съм чела случаи в Надежда докато бях. При Калчев може би ще се навия да ми пусне все пак, аз и без това ще държа на микробиологична.

Просто оставам с усещането, че при повечето двойки проблемите са комплексни и така и не става ясно до колко съществена реално е тази имунология за това да забременеем.

Empathy, аз точно заради аборта се реших на кръвните имунологични. Сега вече малко търся под вола теле и аз ама то отчаянието до там води. Искам вече някакво спокойствие. Тези дни ми е овулацията и възлагам големи надежди... да видим. Решила съм за първи път да се тествам по два пъти на ден - сутрин и вечер. Преди винаги късно следобед/вечер тествах, но главата ми роди великата мисъл, че може пика да започва по-рано (например сутринта) и реално аз да изпускам овулацията, ако се случва скоро след пика (например следобед), а се отчитаме чак на следващия ден. Всичко с идеята, че при нашия МФ не искам да гърмим патроните прекалено рано, че после никакви войници не остават. Има ли други момичета с овулация скоро? Стискам палци.

# 214
Да, аз вероятно до ден -два, утре съм на преглед и ще знам точно кога ще е. Успех и на теб 🍀 Дано станат нещата при всички
Жаки мина ли при Калчев? Как беше?

# 215
  • Замък сред облаците
Аз малко ни в клин, ни в ръкав, ама си пуснах първата поръчка от iherb. Днес си попълвах седмичните кутийки и видях че има да презареждам. Мио и д-хиро инозитола на Феърхевън и пренаталната омега на Уайлис файнест.

Гледах и мъжки витамини ама ще устискам първо да направи СГ ММ през януари, че ако има проблем да адресираме конкретно него. Иначе си поговорихме за хранене, навици, спорт - вече има уговорка за тренировка в 8ч сутринта в събота 😅

# 216
Силно впечатление ми направи това, че част от клетките "разпознават" дали ембриона има потенциал и съответно ако го разпознаят като некачествен не допускат имплантация. Голяма тема е имунологията и като си взема резултатите и видя отклоненията със сигурност ще се ровя по-подробно. И се надявам лечението да е смислено и полезно в моя случай.

Аз не си взех рзелутатите, само pbmc ми бяха назначили. Изглежда да е помогнало Simple Smile
Иначе във видеото на д-р Стаменов за повтарящи се аборти, говори за случаи на свръх-рецептивна матка, дето приема всякакви ембриони, дето не са ок и при останалите биха се отхврълили.  

А пък да ме извинят пациентите на д-р Станулов, но най-добрият лекар в България, дето има самочувствие на такъв, няма да връща хора, че "да не си разваля статистиката". Докато му е толкоз важно да се доказва и за да е по-успешен, да отказва трудни случаи, ще е най-добър само в очите на тези дето му съчувстват в това съзтезание (което дали изобщо някой друг лекар води с него)
Ако отидете в раздел "проблемно забременяване" светва една голяма червена лампа, темите са така "пациенти на клиника Х", само темата на Афродита се казва "доволни пациенти на Афродита", недоволните явно нямат право да пишат.

п.п. не съм била пациент на Афродита, но чета темата "инвитро 40+"
п.п.2. vanesa_georg, добре дошла и да не се задържаш тук, ама хич. Момичетата, са съпреживели разни трудни неща и не искат да са нападателни, ма безотговроно им прозвуча.
То и аз като прочетох за първия трансефер на Кактус, бях ама как така 3. Щото или имат информация дето не са споделили или безотговорно!

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 23:15 от Одри ♡

# 217
Момичета, има ли причина за тревога? Мисля, че всичко е наред?

[/b]

# 218
  • Замък сред облаците
Аз понеже съм любопитна сврака (снимката до ника хич не е случайна) и чета много и разни теми във форума, дори такива до които хич нямам допир.  Та, няма тема за лекари/клиники където да не му светне на човек червена лампа. Ама за едни един ще е точният лекар, за други същия ще е най-черният дявол. Много са индивидуални нещата, при един пациент едно ще проработи, при друг ще е пълен фал… Единствено апелирам към момичетата, независимо инвитро или естествено, ако не се получава, а АГ-то ви не предлага смяна на подхода, която да е резонна - търсете второ, трето мнение, моля.

Believe, ниско е фТ4, поне 1.3ng трябва да е за оптимална функция. За мен си в субклинична хипофункция с тая единица (отговаря на 13pmol при долна граница 12).

# 219
Ами ще мога да посетя ендокринолога ми след нова година....до тогава май и да искам няма какво да правя....

Аз понеже съм любопитна сврака (снимката до ника хич не е случайна) и чета много и разни теми във форума, дори такива до които хич нямам допир.  Та, няма тема за лекари/клиники където да не му светне на човек червена лампа. Ама за едни един ще е точният лекар, за други същия ще е най-черният дявол. Много са индивидуални нещата, при един пациент едно ще проработи, при друг ще е пълен фал… Единствено апелирам към момичетата, независимо инвитро или естествено, ако не се получава, а АГ-то ви не предлага смяна на подхода, която да е резонна - търсете второ, трето мнение, моля.

Believe, ниско е фТ4, поне 1.3ng трябва да е за оптимална функция. За мен си в субклинична хипофункция с тая единица (отговаря на 13pmol при долна граница 12).

# 220
АА може да обясниш за субклиничната хипофунцкия (теб очевидно те слушат) явно много хора си мислят, че тсх като е в реф. стойности и всичко им е супер
За лекарите е така - ама това, което Одри каза за Станулов е вярно - и аз знам, че връща например жени с нисък амх, за да не му пострада статистиката за успеваемост. За мен също такъв доктор няма как да е най-добрия

# 221
Тя лампата не е, че е лош докторът, то очевидно е добър доктор. Лампата е, че егото на доктора е такова, че група, която не той даже, а пациентките му са направили, не допуска критика към доктора.
Иначе ясно и група за дядо Коледа да има, все някой ще е недоволен.

# 222
  • Замък сред облаците
Всички сме с его, ама на нечии величия рефлектира здравословно върху пациентите, което е недопустимо за мен. В смисъл, всеки си гледа през личната призма, аз в някои болници не бих стъпила и пари да ми дават.

Билийв, аз в случая бих пуснала изследване за йоден дефицит, защото Хашимото нямаш. Ако там не изскочи нищо - хормон в минимална доза (25мкг) да вдигнеш малко нивото. Но стриктно следене на 30 дни заради специфичността.

Алисън, за субклиничната хипофункция аз знам че фТ4 е ниско пък ТСХ е супер. В една тема ми обясняваха преди години че пък ТСХ е високо, а фТ4 в норма при субклиничните форми, но за мен първото обяснение е коректното. Обаче като не е обвързано с автоимунно възпаление причината често е в йоден дефицит и е редно да се провери.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 00:02 от АА

# 223
Силно впечатление ми направи това, че част от клетките "разпознават" дали ембриона има потенциал и съответно ако го разпознаят като некачествен не допускат имплантация. Голяма тема е имунологията и като си взема резултатите и видя отклоненията със сигурност ще се ровя по-подробно. И се надявам лечението да е смислено и полезно в моя случай.
Аз понеже имам опит с инвитро, а там се виждат повече неща...
Ембрионите които нямат потенциал в голямата си част просто спират да се развиват още преди трансфера, докато ги отглеждат в лабораторни условия и без никакви маточни клетки които да ги разпознават.
     Та аз съм скептична че има такива клетки в матката. Увредените ембриони сами спират развитие на някакъв етап, просто защото не могат да се превърнат в здраво бебе със здрави органи, кръвоносна система и т. н. Дори и плацентата се създава от клетки от ембриона. Ако не е читав ембриона, каква плацента и какъв фетус ще създаде. Все едно развалено мляко да свариш и да чакаш да не се пресече.
За щастие само 1% от увредените ембриони успяват да доведат до живо раждане на дечица с увреждания съответно.

# 224
S.G.C разбирам те, и аз се чувствам по подобен начин. Ако ще ти е от полза- на мен ми назначиха следните неща Ana, Afa, Гено типизиране на KIR при двама ни с ММ , NK и NKT клетки. При мен бяха завишени NKT клетки и имам и неблагоприятен kir профил. В крайна сметка ми назначиха терапия за разреждане на кръв , кортикостероиди и зарзио.

Общи условия

Активация на акаунт