Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 734
  • 854
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, в кой месец започнахте да мажете коремчето?
И може ли да ми препоръчате хубава книга за бременни  иска ми се да е подробно описано , нещо седмица по седмица ? Благодаря

# 196
  • Замък сред облаците
Попитайте тук: https://m.bg-mamma.com/?topic=1612043

Тук още ги правим бебетата.

# 197
2402, да намерите проблема е много добре, пожелавам от сърце да имате коледно чудо❤

Аз вчера приключих със летрозола, в петък съм на преглед да видим фоликулите в какво състояние са и ще преценим кога да таймираме овуто, предстои ни инсеминация точно по Коледа се пада😊 колкото и да нямам вяра в това, след биохимичните така и загубих надеждата😊

# 198
Момичета, защо си пускате НК клетки и сами ли го решавате или доктор преценява? Аз имам 2 трансфера и никой никога не ми е искал НК клетки, дори и не знам при какви ситуации се пускат. Иначе имунитета ми е много слаб и дори покрай кучешко ако да мина и него може да лепна, да не говорим за всякаквите там вируси.

# 199
Аз мисля сама да си го назнача това изследване, защото съм с ендометриоза, а при нея често NK клетките са в повече от нормалното... Отделно сигурно ще ми предстои инсеминация и да се застраховам.

Момичета, защо си пускате НК клетки и сами ли го решавате или доктор преценява? Аз имам 2 трансфера и никой никога не ми е искал НК клетки, дори и не знам при какви ситуации се пускат. Иначе имунитета ми е много слаб и дори покрай кучешко ако да мина и него може да лепна, да не говорим за всякаквите там вируси.

# 200

Аз отдавна ви чета и познавам всички задочно, ще използвам случая да се представя и да ти отговоря.
Правихме опити около 2 години без резултат. От началото на тази година посещаваме репродуктивна клиника. В момента съм в изчакване на цикъл след 4-та неуспешна инсеминация и предстои да подадем документи за инвитро през фонда.
Тръби-проходими, всичко чудесно при партньора. Единствено намаляващ яйчников резерв при мен. Но при всички стимулации отговорът беше добър и съм имала и по 4 доминантни на инсеминация.

За всички тези години нито веднъж не е имало имплантация. При една от инсеминациите имах много бледа чертичка на теста (дали е била реална или изпарителна, не мога да кажа). След като споделих на докторката, тя ми назначи изследване на НК клетки (и тромбофилии, където излязоха нискорискови мутации). Аз също винаги съм се разболявала ако някой кихне от съседния квартал, но какво беше учудването ми - оказа се, че имам завишени НКт клетки все пак. Най-общо ми обясниха, че тези клетки разпознават като чуждо тяло зараждащия се живот и не позволяват развитието му.
При последните 3 инсеминации правихме вливки Интралипид за подтискане на имунната система. За съжаление явно и това не даде резултат и преминаваме към следващия етап.
Междувременно, от месеци приемам витамин Д (нивата ми бяха критично ниски) и Убиквинол за подпомагане на качеството на Я. (в случай, че там има проблем). Това е в момента, иначе през тези години съм пила какви ли не добавки.
Стискам палци на всички! 🤞

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 17:20 от vanesa_georg

# 201
https://youtu.be/FrRWiDRO9_o?si=lgetoxjxxgDJ0D6e
Едно полезно видео с отговорите които търсите за НК клетки.

# 202
Имунологичната биопсия реално пак проверява NK и разни други клетки в ендометриума, но не мога да кажа точно какви, защото се оказа, че ако искам да си получа резултатите трябва да го заявя. Днес го направих, след 5 дни ще мога да си ги взема и ще споделя тогава какво точно е изследвано.
На мен си ми го назначи репродуктивния лекар, за да проверим дали там няма проблем, който евентуално да е довел до извънматочната предния трансфер.

# 203
НК клетките беше едно от първите изследвания,които пуснах след втория аборт,по съвет на АГ.
Според неговите думи  прекалената им активност
и завишени стойности често са причина за спонтанен аборт.
Играят важна роля в имплантацията на ембриона както и за развитието на плацентата.
За мен това изследване хич не е за подценяване.

# 204
Много благодаря на всички за информацията! Hug
Vanesa, пожелавам ти да имаш само няколко включвания тук и да се "изнасяш"!
AA, доста се смях на " тук още ги правим бебетата".

# 205
Но при всички стимулации отговорът беше добър и съм имала и по 4 доминантни на инсеминация.

Сериозно ли? Кой лекар прави подобно нещо? Ако се бяха оплодили и 4те фоликула какво щеше да правиш? Да се подлагаш на редукция? Това е супер рисково и несериозно.
Иначе така и така си правила  доста силна стимулации (щом с няр си имала по 4 доминантни)  ако бяхте направили инвитро поне щеше да се види качеството на яйцеклетките и да стане ясно дали това е проблема за неуспеха или да се търси на друго място

# 206
  • Замък сред облаците
Ванеса, и аз предлагам да се замислиш над казаното от Алисън. Имахме съфорумка с 2 върнати Е при трансфер, единият се раздели на еднояйчни близнаци и имаше 3 бебета. Предложиха й редукция, отказа (разбираемо), но като в повечето случаи с тризнаци, тръгна преждевременно раждане, едното не преживя…. Та, много сериозно си прецени рисковете, които поемате с лекаря ти…

# 207
Благодаря много за мненията, момичета, малко грешно съм се изразила.
Реално само първата стимулация беше с 4 фоликулчета (при нея дори не правихме Инсе, а естествени опити), останалите 4 стумулации бяха с по 2.
А стимулациите бяха леки - само летрозол. Докторката също изрази тези притеснения, но с оглед първия опит и историята на незабременяване, решихме да не пропускаме опита.

# 208
Да се включа за НК клетките и като цяло за имунологичния фактор. От дълго време съм в размисъл за техния смисъл. Аз имам пускани НК клетки от периферна кръв и всичко беше наред. Обаче съм чела из форума, че истински важна е имунологията в матката (т.е. имунологичната биопсия). Затова се чудя дали да не помоля Калчев (имам час скоро при него) да ми направи имунологична биопсия. Притеснението ми идва от там, че не съм виждала никой да е с нормални показатели след това изследване. Имам чувството, че при всяка жена винаги има имунологични отклонения в матката. Може и да греша, но някой чувал ли е изобщо случай при който имунологичната биопсия да е била нормална? И другото важно е има ли жена която да е забременяла именно поради вливките и единственият проблем да е била имунологията. Май Минзухар беше подобен случай, но пак не съм сигурна до колко при нея беше сигурно, че точно вливките са допринесли. И последно ме притеснява, че тази имунология се променя почти всеки месец, то това означава ли, че единия месец може да са ниски, а другия високи тези НК клетки и редовно ли трябва да се проверяват. Много ме объркват и в мен стои едно съмнение относно тяхната съществена роля в забременяването.

Anigo, в Александровска аз пусках "Панел Репродукция" по предписание на доц. Михайлова, така се казваше това което ми назначи като имунология.
2402 Стъпка по стъпка ще се случат нещата. Heart

# 209
S.G.C, честно казано и аз бях много скептична преди първия си трансфер, като гледах масово как се изследват NK клетки от кръв, тогава реших, че и да ми предложат ще откажа. В ендометриума ми се струва по-смислено, но и честно казано реших просто да се доверя и не съм чела предварително на какви отклонения е добре да се обърне внимание.
Намерих обаче това: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9198966/ (прочела съм го до средата) и изглежда тук много добре е обяснено кои клетки за какво отговарят. Силно впечатление ми направи това, че част от клетките "разпознават" дали ембриона има потенциал и съответно ако го разпознаят като некачествен не допускат имплантация. Голяма тема е имунологията и като си взема резултатите и видя отклоненията със сигурност ще се ровя по-подробно. И се надявам лечението да е смислено и полезно в моя случай.

Общи условия

Активация на акаунт