Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 719
  • 854
  •   1
Отговори
# 240
Само ще допълня, че много често има трансфери на 6ти ден. Реално до тогава се чакат малко по-бавнички ембриончета, за да стигнат напълно стадий бластоцист и да започне излюпването. Ако ембриончето на 5ти ден е бластоцист, няма да го чакат до 6ти ден. За щастие моята матка е с нормална рецептивност, иначе до сега щях да имам поне още 5 аборта, без да броя биохичната.
За мен правилната комбинация е наука, вяра и упоритост. ☺️🍀❤️

# 241
Аз за Д-р Станулов съм със смесени чувства. Той си е репродуктивен и е за инвитро в моя случай нямо какво да ми помогне или с такова впечатление останах. Той беше от тези, които ми казаха да се успокоя, да отида на почивка и ще стане.. После му писах след втората биохимична и искаше да се видим за преглед, ама аз започнах да се навивам за д-р Калчев. Много ме радвате с коментарите за него и все по обнадеждена ставам 😀

# 242
Била съм на преглед при д-р Калчев миналата година . Това беше най-смисленият  и информативен преглед , който  съм получавала в живота ми . Той е човекът , който ме открехна колко сериозна е моята миома . Има страхотна апаратура , измери ми кръвотока в матката , направи ми допрер на яйчниците и си поговорихме надълго и нашироко . Това , което не ми хареса е , че не мога да направя при него всички процедури и някак много разкъсано се получаваше - той оперираше по онова време в Щерев , пък прегледите в центъра му , инвитрото не можело при него . Затова се насочих към специалист , който да извърши всичко на едно място .

# 243
Момичета здравейте отново.
вчера  посетих докторката отново. каза че е хубаво че след лечението не съм имала течение и сърбеж...но антибиотика може би гъбички ми е направил но ще видим изследванията фемофлор и микробиология отново...спермограма на мъжа ми трябваше,защото
 при първия преглед ходих сама,а сега заедно .
Останалите ми изследвания Fsh 4.690   Lh 4.63 естрадиол 149.40 пролактин 417.10 Amh 3.97 ...
каза че всичко е наред с изследванията
Левия яйчник пак е по нагоре,трудно достъпен отново .
 за миомния възел също го има в ляво ,но не бил толкова близо до матката. десния яйчник с 32 фоликула, овулиция също е имал.... И пак докторката ме успокоява важното е че няма полипи и кисти всичко ще е наред,но нека стане микробиологията и спермограмата. ако тогава всичко е наред ще ми изпише хапчета които да спомогнат забременяването.
за две години се чудя колко гинеколози обиколих и малко съм със смесени чувства не знам вече.....

# 244
Резултатите ти наистина са добри, но ако пак не се получи със забременяването, аз бих заподозряла проблем с тръбите, освен ако при СГ не изникне сериозен проблем.
ПП : Яйчника е възможно да е изместен в следствие на сраствания. Като не е задължително да е така, но е една от възможностите.
При мене матката беше изместена в дясно заради външни  сраствания.

# 245
Минах и аз през Калчев
Мислех, че ще видим фоликул пред спукване, но такъв изобщо няма. 11 ден от МЦ. Матката, кръвоснабдяването й и доплерите на артериите каза, че са супер. Обаче яйчниците хич не му харесаха. Имам иначе 9 антрални. Записа ме за прп процедура веднага след празниците, изобщо нямах време да реагирам, но според него имат нужда от регенериране яйчниците. Не е това, което очаквах, честно казано изобщо не си представях такъв развой и даже малко не съм готова за пътуване, подготовки, процедури и изследвания, но пък в крайна сметка без редовна овулация нищо няма да се случи
Също ще пускам и аз на 1-3 ден обичните ми Е2, фсх и амх 😂 Нещо, което исках колкото е възможно да избягам 😁

# 246
  • София
Алисън, четох доста за прп процедурата на яйчниците. Има доста противоречиви мнение по въпроса.
Предполагам си чела по темата, но да си дам мойте 5ст.
При мен ембриоложката го подхвърли като вариант, говорейки после със Стойчева тя сподели, че доста често вместо търсеното подобрение се получава влошаване на нещата. Затова ме насочиха към акопунктура.

# 247
  • Замък сред облаците
На Кактус не й ли бяха правили това прп преди няколко години? Нешо ми се върти че обясняваше че ефекта е за макс 6 месеца и после може да е по-зле.

# 248
  • София
AA, доколкото аз четох при всеки е различно едни се повлияват супер добре, при други нещата рязко влизат в менопоуза. Което за мен е един голям хазарт и не ми се рискува.

# 249
Да и аз знам. Особено при жени над 40 ефекта е обратен на желания. Аз ако не бях на 32 не бих се подложила вероятно. Имам време да помисля, и без това сега като няма ову, не знам дали цикъла ще дойде навреме и датата за процедурата ми е плаваща, трябва да я потвърдя след нова година като видя кога точно ще ми е дошло.

# 250
А какви са показанията за да се предложи прп процедура, аз бях останала с впечатление, че я препоръчват при жени с ИЯР, по-висока възраст и лошо качество на яйцеклетките, което се вижда само при инвитро. Alison, ти на каква възраст беше, ако е удобно да споделиш, че съм останала с впечатление, че си млада, а и 9 антрални ми се струва супер. Интересно ми е само от ехограф ли Калчев прецени, че си за такава процедура?

ПП Писали сме по едно и също време, видях възрастта.

# 251
На Кактус не й ли бяха правили това прп преди няколко години? Нешо ми се върти че обясняваше че ефекта е за макс 6 месеца и после може да е по-зле.
На мен ми предложиха акупунктура и калните бани в Поморие. Нямаше как да отсъствам от работа и не можах да се запиша. Иначе доста се бях запознала тогава за прп и реших, че няма да рискувам, отделно съм и с тежка поликистоза....можеше да стане по-зле. Поне специалната йога подпомага кръвообращението, отделно хранителен режим, движение, добавки, лекарства и положителна нагласа ☺️ Ако имах възможност, бих се записала за акупунктура.

# 252
  • Замък сред облаците
Аз май бъркам прп с фенестрация, сега се сетих. 🤦🏻♀ Нищо общо нямат, ама съм омешала термините. А на мен прп ми е правено на става, ама тогава не знаех какво е прп.

# 253
S.G.C на 32 съм, но от 29 знам че съм с няр. Нисък амх и висок фсх, антралните от тогава са си все 9 иначе, поне те са ок, но хормоните очаквам да са много зле. Само от ехограф на яйчниците и от това, че му казах, че на по-предния цикъл пак съм нямала доминантен фоликул го прецени. И то не беше като да ми каже Дай да опитаме ако искаш, а направо Най-добре да го направим. Честно казано ми е объркано още в главата, но ще поразпитам, попрочета и ще реша. Склонна съм да му се доверя по принцип

# 254
Alison , виждам , че си фен на любимия ми сериал 😆 Колко ти е фсх ? Защото моето не е високо , обаче АМХ е много зле .

Общи условия

Активация на акаунт