Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 727
  • 854
  •   1
Отговори
# 255
S.G.C на 32 съм, но от 29 знам че съм с няр. Нисък амх и висок фсх, антралните от тогава са си все 9 иначе, поне те са ок, но хормоните очаквам да са много зле. Само от ехограф на яйчниците и от това, че му казах, че на по-предния цикъл пак съм нямала доминантен фоликул го прецени. И то не беше като да ми каже Дай да опитаме ако искаш, а направо Най-добре да го направим. Честно казано ми е объркано още в главата, но ще поразпитам, попрочета и ще реша. Склонна съм да му се доверя по принцип

Той и на мен ми го препоръча ако не стане с трансфера, но не знаех, че нещата могат да станат по зле..

# 256
Жаки само при по възрастни жени, съжалявам не помня на колко беше ти, съм чела че става мазало - не тръгват фоликули или пък стават задържани, получават смущения в цикъла като цяло. Но при по-млади или по-скоро такива, които не са толкова близо до менопаузата, има добри резултати от процедурата. Съншайн фсх ми е бил последно 14,05 през март 2021 😁 Сега не искам и да предполагам колко е

# 257
Жаки само при по възрастни жени, съжалявам не помня на колко беше ти, съм чела че става мазало - не тръгват фоликули или пък стават задържани, получават смущения в цикъла като цяло. Но при по-млади или по-скоро такива, които не са толкова близо до менопаузата, има добри резултати от процедурата. Съншайн фсх ми е бил последно 14,05 през март 2021 😁 Сега не искам и да предполагам колко е

Аз съм на 29. Ако решиш да пробваш ще чакам отзиви Simple Smile

# 258
  • София
Жаки в темата за инвитро с НЯР има доста мнения по темата, ама си и доста четене.

# 259
Аз съм чела, и в темата за турските клиники, но все са по-възрастни жени и не ми се иска да се сравнявам. Имам две познати от форума, по-млади, с успех след прп. Едната я знаете, съншайн чайлд пишеше тук. Другата от темата за турските клиники - Млада жена с няр, прави прп в Туция, защото тук не изкарват нищо, там изкарват яйцеклетки и забременява от трансфер, няколко месеца след раждането - забременява естествено

# 260
Аз съм чела, и в темата за турските клиники, но все са по-възрастни жени и не ми се иска да се сравнявам. Имам две познати от форума, по-млади, с успех след прп. Едната я знаете, съншайн чайлд пишеше тук. Другата от темата за турските клиники - Млада жена с няр, прави прп в Туция, защото тук не изкарват нищо, там изкарват яйцеклетки и забременява от трансфер, няколко месеца след раждането - забременява естествено

Поразпитах другите момичета. Едно момиче на 36 години е влезнала в менопауза след ПРП.
Друго момиче е е получила усложнения и е била под наблюдение в болница. Алисън помисли си добре. Аз май клоня към НЕ за тази процедура.

# 261
Много благодаря за информацията за NK изследване! И аз скоро очаквам О, мисля да не давам зор за всеки ден кекс маратон, не е нашето. Не знам колко ще намалят шансовете ни така, но иначе си е почти мъчение за мен и ММ.

Януари обмислям да пусна и аз едни профилактични изследвания, че от доста време не съм, а и за Станулов да имам всичко, което съм прочела/измислила сама. Чудя се дали да не изпратя ММ на спермограма. В Бургас има ли къде да пусне?

# 262
Здравейте, включвам се по темата с докторите. За мен дали ще остана доволна от лекаря, зависи от това с какво очакване отивам при него.

При доктор Калчев отидох с надеждата, че ще търсим проблема и ще ми помогне да зачена естество. Но това което получих не беше мечтаното лично отношение, а една биопсия (която да допринесе за научния му труд - сам ми го каза) и план за стимулации след това.

При д-р Станулов отидох вече отказала се от търсенето на причината и готова за АРТ. За сега съм супер доволна от вниманието, отношението и подхода му. Ако обаче бях отишла и при него с надеждата да търся къде е проблема, сигурно щях да съм разочарована.

# 263
Много благодаря за информацията за NK изследване! И аз скоро очаквам О, мисля да не давам зор за всеки ден кекс маратон, не е нашето. Не знам колко ще намалят шансовете ни така, но иначе си е почти мъчение за мен и ММ.

Януари обмислям да пусна и аз едни профилактични изследвания, че от доста време не съм, а и за Станулов да имам всичко, което съм прочела/измислила сама. Чудя се дали да не изпратя ММ на спермограма. В Бургас има ли къде да пусне?

В Окръжна болнижа има център за асистирана репродукция. Но ние не сме ползвали все още техните услуги и не мога да дам мнение. Но лабораторията им е сертифицирана или както се казва и се признава дори от фонда.

# 264
Минах и аз през Калчев
Мислех, че ще видим фоликул пред спукване, но такъв изобщо няма. 11 ден от МЦ. Матката, кръвоснабдяването й и доплерите на артериите каза, че са супер. Обаче яйчниците хич не му харесаха. Имам иначе 9 антрални. Записа ме за прп процедура веднага след празниците, изобщо нямах време да реагирам, но според него имат нужда от регенериране яйчниците. Не е това, което очаквах, честно казано изобщо не си представях такъв развой и даже малко не съм готова за пътуване, подготовки, процедури и изследвания, но пък в крайна сметка без редовна овулация нищо няма да се случи
Също ще пускам и аз на 1-3 ден обичните ми Е2, фсх и амх 😂 Нещо, което исках колкото е възможно да избягам 😁
     На мене преди последния ми трансфер ми се наложи да слагам 2 цикъла подред Арвекап за блокиране на яйчниците.
Искахме хубаво да ги преспим че имаше една ф. киста която ни объркваше плановете...
Кистата след 2 цикъла се абсорбира ама тези яйчници като си починаха малко и като взеха да работят с пълна пара...
На прегледа док каза че работят все едно съм в стимулация. Много му се искаше да направим набързо една и да замразяваме че бях вече на 43г и с 2 оперирани яйчника.
Ама решихме първо да си направя трансфера, че такъв ни беше плана все пак.
Наложи се още 2 цикъла с Арвекап за да преспим отново яйчниците и да си направя ЗЕТ на контролиран цикъл както бяхме решили.
Ама док си отбеляза в папката ми че този Арвекап много добре ми се отразява, ако се наложат още опити.
     Може и ти да обсъдиш с док дали ще е подходящо да опиташ с Арвекап. Да си починат яйчниците малко и после да вадите яйцеклетки.

# 265
Аз не съм за вадене на яйцеклетки, а за естествено забременяване. Никога не съм имала стимулация дори най-леката възможна и нямам идея дали и как бих реагирала. Както казах имам 9 антрални, което не е малко. По-скоро клоня към отлагане на въпросната прп процедура, поне за сега. И ако продължавам да нямам овулация в следващите месеци, бих опитала стимулация чрез лекарства. Иначе мерси за информацията, със сигурност ще го запомня

# 266
  • гр. София
Аз също съм правила прп. При мен за щастие ефект нямаше. казвам за щастие, щото в повечето случаи май ефектите клонят за влошаване на нещата и в най-добрия случай серия от ЗФ на циклите след това. Мисля си че това ПРП следва да има супер приложения, но в отделни сфери/ козметиката например/, но не и в репродукцията, или поне не в този му вид.
Алисан защо с хормоните на 1-3ти ден изследваш и АМХ? За ФСХ ясно, ама амх всеки цикъл ли и защо?

# 267
Не съм пускала полови хормони от март 2021, а амх от септември 2020. Имам ги назначени само веднъж сега като ми дойде, не ми е казал всеки месец да пускам, може би не съм се изразила нещо правилно. Аз исках да забременея без да знам какви са стойностите 😂 ама много искам явно хаха

# 268
Alison, изследвала ли си пролактина?

# 269
Не, нищо освен щитовидно хормони. При висок пролактик всеки месец ли липсва овулация или не е задължително да е всеки? Защото на предния цикъл имах ову, правих фоликулометрия. На по-предния и сега нямам

Общи условия

Активация на акаунт