Половингодишно стана вече АВГУСТовското човече!

• 9 417
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Ха добър ден и от нас Hug
Ех все не успявам да се разпиша сред първите ама докато се натуткам Twisted Evil
Честито на всички празнуващи днес   bouquet
Блу мерси за темата,както винаги е страхотна  bouquet Peace
Tеди на мен цикъла вече 3 месец ми идва редовно,но ми е доста по болезнен от преди Close
Pepper направо ти се възхищавам колко си наясно със захранването bowuu,а пък ние останалите все нещо си питаме и накрая пак не сме разбрали Mr. Green
Оф чудя се дали да излизаме newsm78,ама Даяна нещо от вчера доста киха и ме е страх да не я разболея Cry,ама ще изчакам до 13 часа и ще реша какво да правя Laughing

P.S Pepper , а настроението относно захранването ли ти се развали? Wink,ако е така не си го слагай толкова Joy Joy

# 61
Леле,Пепър как ни навя и нася........Аз лично бих се вслушала в това,което казва........Аз  не обичам броколи и карфиол,но ако ще са полезни за детето -да и дам-така си разсъждавам сама за себе си.....
Велмар пък ме кефи,че прави всичко със замах........,не се втелясва много относно зеленчуци от пазара и детето да опита от повечето неща и  само да си покаже.....Пък и си готви всичко сама.........
Аз само чета и досега сме опитали само  картоф,морков,тиква,круша и сини сливи(по необходимост).Броколито от вчера почти не го броя......

# 62
  • София
Pepper - ако беше прочела поста ми внимателно щеше да забележиш, че просто споделям какво съм направила с домата на Калоян. Никъде не съм написала да дават домати и другите мами.  Naughty
Абсолютно съм съгласна с теб, че не трябва много рано да се дават алергени, но на Калоян съм дала половин домат, при това варен, при това 1 път, за да видя дали ще го яде. Не вярвам от това да стане проблем.
Така че не си разваляй настроението...  bouquet

# 63
  • гр.Добрич
Здравейте.
Пепър много си права по прицип, но сама виждаш как всички марки на пазара предлагат едни и същи храни за различни месеци.
Толкова е объркващо. Ония ден в Метро седях 100 часа докато реша какво да купя и накрая взех пак морков с картоф и едно комбинирано с ориз, за което не съм сигурна дали да давам. Преди някокло дни му купих картоф, морков, грах и карфиол ако не се лъжа. Ами то миришеше на манджа, все едно готвена яхния. Ббебо не го хареса много. Същото е и с плодовите. Засега давам само ябълка или круша. Купих и кайсия и писле се чудих че това е алерген и засега не го давам.
Ккаквото и да давам виждам, че детето много се обърка. След тия пюрета и каши не иска да яде АМ от биберон. Яденето стана мъка след опитите за захранване.
Я вземи напиши един списък какво да даваме и какво не. Laughing

# 64
Pepper, между другото аз също се чудех за даването на броколи при положение, че те  много рядко са част дори от моето меню. ooooh!  

А за мъжете ни - да, много е добре като са такива сръчковци Laughing Всъщност при моят всичко идва от перфекционизма му, което за съжаление трудно се постига с "майстори". Пример: слагат ни ламинат в хола, който е над 30 кв.м, а майсторът се мотае с половината един ден. Мъжът ми видя как се слага точно, благодари му и си продължи сам като за няколко часа г нареди...нещо подобно се получи и с външната изолация. hahaha

val_stef , това вече му е страстта - разни аудиофилски техники, колони, а сега е поръчал игла за грамофона с диамантен връх за 200 лв. #Crazy (чудя се що не пробва да си я направи сам Joy )

mmilena, според мен не я насилвай, а я остави да яде колкото поиска...може още да не е готова за захранване. newsm78

blanc, влизам в кухнята...честно...правя закуска, кафе и пуканки. Mr. Green

# 65
Ммилена, не е то4но така.Аз не се втелясвам прекалено., в смисъл - ще се кърмим до 1 клас, ще давам ориз, елда и т.н..... до втръсване Crazy и т.н.Ето - аз насила отбих Дари и може би съм й увели4ила риска от алергии, но - това е положението....Макар 4е е много относително какво зна4и прекалено. Съгласна съм с по4ти вси4ко което казва Пепър Peace.А не смятам 4е бързо съм захранила с каквото и да било( може би смао бързо достигнахме до  по-големите коли4ества).Ина4е- броколи купувам замръзени на Бондюел,спанак- също.За домат и аз се въздържам( между другото и банана съдържа хистамин).И аз и мъжът ми сме "кекави"( т.е.- алерги4ни към разли4ни неща), и мен също ме е страх  за Дари.За това мисля 4е въвеждам нещата плавно и внимателно.Още не съм давала никакви масла, сметани и т.н.,подправки също не слагам.От пазара купувам всъщност едните картофи пресни(ама в готовите пюрета няма това което искам на 100 % и аз съм избрала този на4ин).Тикав имам домашна! АМИ - това е май от нас Grinning

# 66
  • софия
Миленка,уникален е!Колко струва?

# 67
  • софия
Велмар,ти направо ме съсипа с банана.Аз вчера и дадох половин бурканче,а и аз съм бъкана с алергии,щото сладко,сладко съм си папкала кисело млекце на два месеца  Wink....

# 68
Спокойно бе Дани Simple Smile.Просто и аз споделих информация.Вси4ко е много относително.В германия( или Австрия) банана е предпо4итан кто една от 1-вите храни.Тук става дума за информиран избор. Аз също давам банан на пюре,но суров нама4кан не бих дала скоро( нищо 4е след 6м казват 4е може).

# 69
Хайде да се намеся и във вашата тема  Mr. Green

Тази AndyB, с уфатния мъж и чаровния син, що не вземе да дойде на гости, вместо да седи цял ден пред PC-то?Simple Smile

# 70
 Дани,не знам-виж тук,по-скоро питай по тел.

http://www.furniture-classic.com/pages/turgovska%20mrega.htm

# 71
  • Някъде там...
Ейй много сте изписали от снощи бре. Вие не спите ли?
Ние днес станахме в 11 часа. Бебчо се е метнал на мене поне в това отношение. Снощи от 21 до 11 ч.  Grinning

Абе какво сте се заразправялис това захранване newsm78. Всяка майка усеща кое е добре за бебето й. Едно време като са ни захранвали рано ранос кис.мляко , та кво. За мене алергиите са си чисто наследствени, може някой и да спори за това, но това е за мене. Едно време изкуствени млека е имало много рядко и много рано сме били захранвани с кво ли не.Макар аз да не съм алергична, нито имам язви(на всички ние ясно от какво се причинява язва) и т.н пак гледам да не давам на бебчо някои храни. За кайсиите и прасковите в пюретата- те са толкова преработени, че въобще не са алергени. Алергени са ако ги яде в пресен вид, заради мъха по тях. Прочетете и в захранващите, че същото пишат момичетата. Банана се дава в суров вид от 6-я месец, може и от 5-я. Макар и аз да не съм наясно с захранването все пак знам кое е добро за детето ми и кое не. майчиния инстинкт работи при всеки. Захранила съм го с повечето плодове, без цитруси , червени плодове.

Айде до после , отивам да му правя картофено пюре:)   

# 72
  • В ЛЮтеницата
Не ми е минало още  smile3515
Майтап, бе  newsm48! Като заспи детето ще пиша, че имам да хваля татковци и мами!

# 73
  • гр.София
marulka_s, я горе главата! Накипрете се двечките и излезте да си празнувате по женски.
За тоалетите и аз се чудех,пък то какво било- " лелята от Америка Grinning" Моята убавица още не знае,че носи хубавите дрешки на ...батко си. Скоро обаче,ще трябва да направя сериозен тур по магазините, че всичко ни умаля. Я кажете, обувчици задържат ли се на крачетата-представям си,как непрекъснато се изхлузват и аз ги събирам по улицата. За чорапки-стои босичка,освен когато е с ританки-че само й падат или сама си ги събува с уста.
Пепър- Peace.
Честито на месечинковците днес newsm67 Stuck Out Tongue

# 74
Такааа- мойто дзвер заспа GrinningСега си имам  малко време за мен, ама- не знма какво д а правя Rolling EyesИ тук е пусто...къде сте бе мацки....

Общи условия

Активация на акаунт