Половингодишно стана вече АВГУСТовското човече!

• 9 417
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
spinki , при нас положението е същото - давам ли пюре и после АМ - не иска да го папка Close Даже се бъзиках, че май трябва да го храня с лъжичка, ама представете си времетраенето на подобно занимание Joy
Pepper , за мен си абсолютно права, но както са казали и преди - всяка майка решава сама. Което не значи, че ще вземе най-доброто решение от обективна гледна точка. Аз лично много се "втелясвам", защото съм бъкана с алергии (въпреки че съм кърмена до 10м Whistling) и не искам да го излагам на рискове. Но наистина е трудно човек да реши как да храни детето си, ако обръща внимание на всичко това.  Rolling Eyes По тази причина обикаляме около тиквата, като един от най-ниските алергени, ама не може все това да яде  newsm78
За чорапките - задължително слагам, дори и върху ританки.
AndyB , браво на мъжа ти!  Peace Имам си и аз един факир, ама не е мъжа ми, а ...баща ми Laughing
Сега ще ходим на гости на баба, че вчера бяхме цял ден въкщи и Ивчо истеряса Close

# 76
  • Някъде там...
velmar4e мерси за съвета с пасатора и водата Hug Пюрето стана много добре този път, не стоеше като лепило Simple Smile Само че толкова му се спеше на бебо , че неискаше да яде пюре, а си искаше млякото. Вчера си хапна към 130 гр.пюре ама днеска нъцки Confused

Тука има хубаво слънчице, но допреди малко духаше много. Сега се чудя дали да не го сложа в космонафта и навън newsm78. Не е излизал горкия незнам вече от кога, нали си е още болничък и ме е страх да не го простуда и да задълбочим пак всичко. Днеска му е последната доза антибиотик ама май е същото положение. Утре ще го закарам да му слушат гърдите, че снощи пак нещо лошо ми дишаше Sick

Лорекса къде си??? Как сте вие. Все те мисля и тебе с тези болни принцеси. Дано да се се оправили Peace

Айде чао!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 77
  • В ЛЮтеницата
Nana77, може би те тълкувах  Twisted Evil  Hug, но нали следващия път няма да пробваш с парченце шоколад  Mr. Green!(това е злобна шегичка, ей, да не се вържеш  Heart Eyes!!)
Едно време изкуствени млека е имало много рядко и много рано сме били захранвани с кво ли не.Макар аз да не съм алергична, нито имам язви(на всички ние ясно от какво се причинява язва) и т.н пак гледам да не давам на бебчо някои храни.
Mimsss, надявам се, че имаш предвид ТАЗИ ПРИЧИНА. Странно защо: "В началото на 80-те години обаче учениците с хроничен гастрит достигат рекорден брой" - Дали не е вследствие на д-р Спок и т.н. препоръчващи ранното захранване, за да може жената да си живее динамичния и изпълнен с работа живот Thinking?
Както и да е закривам темата   chef.
Бубче, ако сама си направила тортата и е толкова гладка и кръгла - признавам те за домакиня!
Браво на мъжете ви - и твоя и на Анди(кефи ли те да те наричам така  Laughing)! Моя мъж в стария апартамент 30 кв. плочки ги реди 30 дни, като в това време нищо друго не правеше, та накрая едвам смогнахме да залепим поне тапети преди да се нанесем! Все пак беше ги наредил добре плочките, а аз бях убедена, че ще се спъваме като ходим  Joy.
Дани, мойта щерка успя да убеди дори баба си да й купи пижама без ританки и спи боса. (Баба й си призна, че и тя като била малка си събувала краката Mr. Green). През деня е с чорапи, но вечер като и се доспи и стане кисела и ги събувам и имам осигурени 15 мин. усмивки, след това събувам и панталоните за още 10 мин., а накрая и блузата за 5 мин. и после в банята.
Обърквацията, поне на Дари сложи някоя снимка ти като изчезваш така!

# 78
Ей, голямо затишие тук.... ThinkingДали пък не сте хукнали вси4ки по разходки щом видяхте слънцето newsm78.Дари сега се събуди и след малко ще й давам каша( с добавено пюре от кайсии Mr. Green).Мен се опитва от около 4ас да ме боли гърлото нещо и по4вам да се притеснявам Embarassed.Дано не ме "лепне" някой вирус 4е ще отка4а Close
Pepper , би ли ми препоръ4ала някакви каши, 4е тези прословути рожкови ги свършваме утре и трябва да разнообразя с нещо Thinking.Имам и ябълкова безмле4на на Милупа , та се 4удя с нея newsm78.Също така да ви питам за колко време изразходвате една кутия каша и за какви порции.ЩЕ ми се да има разнообразие( и за това слагам плодови пюрета на този етап,но не ми се струва уда4но във всеки тип каша да добавям..).И пак да питам: НЯкой ползвал ли е МЛЕЧАН каша- ориз и царевица на Фризокрем?.НЯкакви отзиви за нея? МИсля царевица да въведа скоро( имам и едно пюре картоф и царевица) и се 4уда с него или с кашата е по-добре?

# 79
  • В ЛЮтеницата
Velmar рожковите са против повръщане и за разхлабване - на тяхна основа е Фризовом-а, на теб не ти трябват т.е. на Дари не й трябват  Laughing - вече ядете разнообразна и балансирана храна - и плодове и зеленчуци.
Аз нямам богат опит с кашите, защото за Лора трябва да са безмлечни (заради лактозата), та след обикновената оризова на Нестле, която смесвам всеки ден с различно плодово пюре за вкус и за витамини взех оризова с три плода пак на Нестле (плодовете са ябълка, банан и портокал  Mr. Green). Портокала е алерген (ЗНАМ ГО - информиран избор  Blush), но този път повярвах на НЕСТЛЕ, защото само тяхната схема е от 6 месеца нагоре, а Лора все пак е вече на 7 месеца. Въпреки, че е с плодове пак я разреждам с плодово пюре. Правя малко странна доза - 100 мл АМ и каша да се сгъсти. И като добавя 70-80 мл пюре и става предостатъчно.
Взела съм и една безмлечна Елда на ХИП, но тъй като за първи път чух за елдата откакто чета за захранването и не ми е достатъчно познат продукт - май ще я изхвърля без да я давам.
Кашите на Фризо май бяха със захар и затова не съм купила, но не си спомням със сигурност!

# 80
Пепър, мерси  bouquetТова за рожковите не го знаех Thinking( а уж 4етох).Целта ми беше да въведа ориза, 4е да й правя пюрета и на оризова основа( не само картоф).А 4истия ориз нещо не ми се понрави.И аз имам Неслте с 3 плода Mr. GreenНО ще из4акам с нея.Колкото до доверието на НЕстле- зълва ми от Франция ми изпрати доста храни( пове4ето от които на Нестле), и там си пише - от 4 месец Shocked( абълка и дюля, ябълка и мед #Crazy,сок -портокал...., и едни супи4ки има- морков и тиква и мисля тия дни да ги пробвам( само се 4удя как да й ги давам с лъжица ooooh!).Ина4е - що се отнася до разнообразието- дадохй пак от френските зелен фасул- ами - страхотно е пюрето Peace.ИМа и някакво - артишок( ама аз не знам какво е  Blush- пише след 4 месец- пак на Нестле).И още един въпрос( последен Embarassed), имам на НЕстле дуети, само 4е зелен4укови( грах и морков), да го бъркам ли ...и въобще как да го давам?( пак е от 4 месец Laughing).Абе- и Нестлето уж били категори4но за след 6 месеца Joy

# 81
Забравих... Blushима на ХИп - елда с плодове( абълка и банан) - много хубава била PeaceБезмле4на.Пробвай я !

# 82
  • В ЛЮтеницата
Да не би да са Нестле Alete - това им е някаква серия за ранно захранване - все пак няма да си изпуснат нишата на пазара, я!

# 83
Честит рожден ден на Бебон, и вс., малки месечинковци, к` съм пропуснала.   bouquet
Благодаря на вс. за милите думи, нямате си  на идея колко мн. ми помогнахте.  Heart Eyes
Марулка и при нас вс. стана за 10 часа абсолютно неочаквано и за напред си мисля, че ще ни е по- трудното да заживеем по нов начин, но ще се свиква няма как. Така че те разбирам, добре , че са малките душици, да ни радват.
Нана77, аз точно за мъжа ми се притеснявам мн., защото се обожаваха с майка си и не си показва чувствата , което ме притеснява повече. И преди съм имала подобни загуби, и се свиква, нещата се нормализират с времето.
Pepper, и аз с това се успокоявам, че си е отишла бързо и не се е мъчила.
Mimss, голям ужас сте видели с тази болница, дано не се налага повече да имате такива преживявания. Дано и др. наш бебчовци да оздравяват.
Добре дошли на Адрианска и малкият Александър и Росетолосето и Вики
И вкъщи ползваме за петна препарата, к` е дала Весика, изпира абсолютно вс., машинно масло,дъвки вс. такива, за това си мисля че и с петната от пюрета ще се справи успешно.
Вс. говорете за захранване, то май ние само останахме не захранени, та чак ми е неудобно, нищо ще искаме съвети от вас.
Чао и целувки от нас Heart Eyes

# 84
  • София
Здравейте,аз се изучих за днес и реших да се разпиша.че след малко ще правя кашата Sunglasses.
Аз Ина също съм я захранила с повчето зеленчуци,но домат не съм давала,точно по причините,които Пепър е изброила.Цитруси,екзотични и семчести плодове(малин,боровинки,госки плодове) също не давам,ако е броим,това че съм я пробвала да смуче парченце мандарина.От това,което аз съм чела,вече може да се дава суров бана,пюриран,ама аз съм й давала малко смачкано парченце иначе така направено пюре смятам да задържа.Сега по въпроса за прословутите броколи Naughty.Надявам се никой не е решила да дава пюре от броколи в смисъла като пюре от моркови.Броколите са нетрадиционни за нашата кухня,но ние ядем зеле,в което се съдържат един куп полезни вещества.Това зеле във вида,в който го ядем е много тежко и трудно смилаемо за бебета,та броколите са еквивалента на въпросното зеле и от тях бебетата си набавят съответните полезни вещества.Прасковите и кайсиите,според мен са вече безопасни,защото са обезмъхени Mr. GreenИ накрая да питам нещо,което ми е много интересно - от колко рано запова ранното захранване? Thinking
Пепърче,за тортата бях решила да си я правя аз,но с тези лекции нямаше как да стане.Поръчана е,а ако те интересува такава гладка може да стане,ако за глазурата си разтопиш шоколад с малко вода,добавяш мляко и заливаш тортата,после в хладилника,за да стегне.Недей изхвърля Елдата - тоа е житна култура от семействота на пшеницата и ориза.Съдържа повече растителни белтъчини от ориза и по-малко целулоза и нишестени вещества,дава се заради регулираща й функция на стомаха и заради високото съдържание на белтъчини.А в кашите на Фрзио наистина има захар,както в пюрето от сливи,голяма част от пюретата с моркови,в пюрето от шипки и т.н.
Объркавцийке,като съм гледала снимки от сватбата ти,много ми се иска да те видя като кума,айде сложи няколко снимчици Peace
Айде стига съм философствала JoyОтивам да си храня детето,до после Hug

# 85
  • София
Pepper - тълкуването ми е неприятно още от часовете по литература - не че не я обичам, напротив...но много мразя някой да отговаря на въпроса какво е искал да каже автора. Той авторът каквото е искал да каже си го е казал в прав текст. Naughty В моите постове скрити послания няма Wink
Колкото до шоколада, като гледам от раждането си Калоян как бързо расте нищо чудно да пробвам Mr. Green/шегичка Laughing/

За Нестлето - брат ми е търговски представител на Нестле. Продуктите им са с етикети за над 6 месеца, защото спазват новата доктрина на Световната здравна организация. Но всъщност това са същите като състав пюрета, които даваме от другите марки от четвъртия месец. Сега, за да не бъдат разбрана пак криво казвам направо, че която майка реши може да прочете, да се информира и да дава Нестле пюрета и преди шестия месец, въпреки етикетите Hug

Ани78 - най-доброто ще е да му помогнеш да изплаче мъката си. Макар че това е много трудно, първо, защото на мъжете им е набивано, че плаченето е слабост и типично за жените и второ, защото не обичат да се показват слаби.  Sad Бъди до него, прегръщай го много....Много е трудно и говорете много...Така е по-лесно Hug Hug Hug

# 86
  • София
Честити месечинки!

И Марти се буди през нощта и единственият начин да заспи бързо е да му дам да папка.

През деня е с чорапи, но вечер като и се доспи и стане кисела и ги събувам и имам осигурени 15 мин. усмивки, след това събувам и панталоните за още 10 мин., а накрая и блузата за 5 мин. и после в банята.

Същото е и при нас  Laughing

За захранвнето, четох, че тъмнозелени зеленчуци, цвекло, ряпа и броколи не се препоръчват за деца под годинка, а праскови и кайсии под годинка и половина.
В повечето пюрета и схеми за захранване, обаче, са включени.  newsm78
До сега съм въвела морков, картоф, тиква, тиквичка, ябълка, круша, слива и нямам идея какви да са следващите.
Давайте съвети, моля  Hug

# 87
  • Някъде там...
Pepper благодаря за информацията за тази бактерия. Тва не го знаех. Всички мои познати, които имат язва са е получили следствие от гладуване, стрес. Но щом пише така с тази бактерия, сигурно е така. Малко се хвърлих в размисли за някои неща- за язви , за ракови образувания, които всичко е в нас, само че при определени хора и време се отключват.
Охх много взех да мисла newsm78 , айде  ще взема да свърша нещо из къщата Simple Smile

И стига с тези сладки работи , където само ги говорите-торти , шоколади, че сега ми се прияди , а ме мързи да ида да си взема Thinking

# 88
  • Sofia
Ле-ле какви трудове сте изписали за захранването. Ние сме на етам 4-5 лъжички от морков с картоф на Хип, обаче май интерса не е много голям. Като гледам с какво темпо яде, май скоро няма да стигна и до половин бурканче.
Дани777, мерси душко за текилата, ако знаеш как бих дръннала една. Тези дни ми се скъсаха нервичките, в резултата на което днес кърмата ми е почти никаква. Тя историята е дълга, но след като търсихме две седмици апартамент за свекър и свекърва и ходя като луда по огледи в понеделник разбрах, че май няма да се местят в София. Е, това ме вбесява най-много или идват или не, за да знам какво да правя.  Ще взе да им тегля една майна на всички, да си намеря детегледачка и да приключвам.  Хубаво бях тръгнала да си търся, но те "не, идваме".  Сега ми разправя да си намерим жена, пък тя щяла да дойде, щото не може да си оставиш детето в чужди ръце. Ама, тя нещо не е в ред - да си взема жена, а тя да я контролира и да живее в нас #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ако някой познава свясна жена, да свирне! Честно да ви кажа, в момента ми е толкова криво, че ако не кърмех, щях да изпия едно голямо няколко пъти. Ако го направя  Димана ще е  добре захранена Mr. Green

# 89
Да не би да са Нестле Alete - това им е някаква серия за ранно захранване - все пак няма да си изпуснат нишата на пазара, я!
Не са Алете.Обикновено Нестле Peace.Да бяха от Таджикистан например, да се усъмня Thinking, а то от Франция- в центъра на Европата.И там знаят за Световната педиатри4на асоцияция и новостите по темата.АМа - карай LaughingЗеления фасул прецених и го дадох.Ябълка с дюла също мисля да дам( тя дЮлята е 12%)
Елиона, я им тегли една...... Wink$е и пове4е може. Май и ти си ги нау4ила като аз моите Rolling Eyes- все сме най-дейните и все вършим вси4ко, ама няма кой да се усети за тия неща и какво ти коства вси4котова.ТО да не е шега работа цялото това ти4ане Naughty.Я се успокой и си търси жена.Аз едно разбрах- правя си плановете така, 4е все едно съм сама( то си е и така де). Не искам да завися от никой Crossing Arms
elen@ , може да пробваш пащърнак,карфиол,спанак, чушка, а от плодовете- банан
НИе бяхме отново навън с гаджето Wink.Дари дремна отново по никое време, та по този повод отско4ихме до парка за едно кръг4е- да поспят още малко децата.Оба4е се скри слънцето и бързо се прибрахме. Ох- много ме е страх да не я простудя Sick.Сега съм вклю4ила пе4ка, а аз самата си размръзявам ръцете с писане Laughing.След малко ще я пробвам с малко мляко с бисквитки( дано  пине, 4е днес ми бойкотира млякото)

Общи условия

Активация на акаунт