Любители на котки - Тема 190

• 35 792
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Много красив подарък💟

# 226
Наложи се да водя Кити на вет. За съжаление нейният е в болнични и трябваше да я заведа при друг.
Повърна, веднага след като се нахрани и ми взе акъла. Бях и дала гурме, което обикновено не и давам. Възможно е заради това да се е раздразнил стомаха.
На прегледа се установи температура на горната граница, но все пак в норми. Лекарят и би три инжекции- антибиотик, нещо против повръщане и още нещо, което забравих .
Не съм доволна честно казано и много прибързано му се доверих, не мисля, че имаше нужда от тези три инжекции.
Просто ми идва стреса в повече, бабата е загубила още две котета и прибирайки се вкъщи видях Кити да повръща. Звъннах на доктора и я грабнах.
Много съм притеснена.

# 227
  • София
Сивчо е от сутринта във вет. клиника, с температура 40 градуса и две големи рани в устата...
Много е халтав милият и бързо го хващат лошави вируси, ама се грижим за него, ветовете и те са на линия винаги.

Стискаме палци и лапички за Сивчо! 😻

С Блеко бяхме на "екскурзия" до наше село днес (на има- няма 20- 22 км е, а там има много сняг и слънце). Много беше доволен.
Обиколи махалата, ступа някоя и друга котка (да не го забравят 😹), разлая кучетата,
поизмръзнаха му... (оопс, той няма топки 😹)  лапките в снега.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 22:24 от AnyHr

# 228
  • Варна
Благодаря, AnyHr, прекрасен Блеко ❤️ Наш Маслин се заигра с Лара точно зад колата, докато аз мисля паркирам точно където намериха да се заиграят.

Безшумна е колата и Маслин никак не я отразява, трябва да му вляза под носа с колата за да мръдне 🤣

# 229
  • София
Нашата електричка на заден издава едно дън-дън-дън, така че няма начин да не ни отразят.

# 230
Kitty, какво става с Кити?
Коки пък днес цял ден го забелязвам, че киха. Не знам нормално ли е, но забравих да питам доктора, като го водих днес за дозата GS.

# 231
Повърна, Роси след храна.
Аз много се стреснах, защото на бабата котките измират като зайци от панлевкопения.
Водих я на ветеринар и той само на база температура в горна граница и би три инжекции  - антибиотик, обезболяващо и декан.
Не съм сигурна, че това беше необходимо, обаче.
Утре пак ни вика, за да повтори инжекциите.
Не ми е за парите не 50, а 500 ще дам за моето момиче, но не знам дали си заслужава стреса, който и причинявам и дали има необходимост. Може да е това, ама може и да е онова, никакво доверие не ми вдъхна. И елементарен опит не направи да я прегледа .
Аз настоях и за ПКК, което пък значи общо 2 пъти да я заведа до клиниката.
Нейния доктор, който единствен ми вдъхва доверие е болничен и нямам негов телефон, много бих искала да коментира лечението, назначено от негов колега.
Намерих го във фейсбук и силно се надявам да осъществя разговор.

# 232
  • София
Kitty, когато Блеки е неразположен и стигнем до вет, винаги му бият инжекции- антибиотик, противовъзпалително и витаминен коктейл (за да не го боцкат 3 пъти, всичко слагат в една спринцовка) и винаги ходим поне 3 пъти, понякога 5 последователни дни. При последното ходене слагат депо.
Преди това му мерят температурата. Когато е на границата също не е ОК.
Имало е случаи да ми дават спринцовките с лекарство и аз да му ги поставям.
На мен ми изглежда адекватно всичко.
Стискаме палци и лапички! 🙏

# 233
Сега забелязвам следното- при миене на дупето и получава на няколко пъти позиви за повръщане, но не се стигна до такова.
Това ми е много странно и за пръв път го наблюдавам.
Някой има ли идея?

# 234
Кити, най-добронамерено, наблюдавай я и но не се паникьосвай преди да откриеш повтаряемост на проблем. Никога не бих завела котка на вет заради единично повръщане към ден днешен. Моите понякога повръщат, ако са яли твърде бързо и са гълтали като гъсоци. А Ади вдига температура от стрес винаги като ходим на ветеринар. Ама преди съм водила Ади на денонощен за мръсни уши, та знам какво е да се филмираш Joy

# 235
Noragami, всъщност и аз не бих я завела, но просто минути преди да повърне разбрах, че на бабата котките измират и всичко започва с повръщане. За тези, които не са наясно, след въпросното коте, което заведохме на село. Нашият вет е в болнични и аз супер паникьосани, просто я грабнах.
Сега този, който я следи иска да я заведа още два пъти, то ще му взема акъла на животното, че и с инжекции я наблъска.
За мен си е напълно здрава и донякъде обяснявам повръщането с въвеждането на гурме, което тя по принцип не яде, защото гледам да не храня с боклуци.
Трезвата ми мисъл е да я бях проследила просто, но на страха очите са големи.
Разбрах защо като си ближе дупето и се гади, явно от вазелина по термометъра.
Днес ще наблюдавам и честно казано не ми се продължава назначеното от доктора, като настоява после една седмица да бъде на домашно лечение с хапчета през устата. И това го реши само с един термометър....

# 236
Спомен с прекрасния Финдъс ми излезе днес.

Както дъщеря ми го наричаше"моето братче!"
Тук е дни,преди да разбера,че е сериозно болен.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 15:51 от red soul

# 237
  • До морето...
Страхотни снимки и спомени,red.
Аз не съм била в темата по това време и не знам,но на колко години беше като се разболя Фин?😔

# 238

Здравейте, изпуснахме Ви за малко, но не сме ви забравили. Това е вече порасналата Белла Gift Heart

А, ето така посрещаме Коледа! Елхата е подпряна, но засега само малката я закача по-сериозно Wink
Няма такава спокойна котка като Елизабет ....сега оценявам какво ангелче е Иначе двете се хъскат, но си играят, няма да станат съвсем близки, явно никога ....

# 239
Привет и от нас!
Нашата кастрация остава за след празниците, в новата година ще е. Много работа имат вететинарите и решиха, че януари ще е по - спокойно. Откакто ги изговорих тези неща с тях сънувам Линош всяка вечер и сме все в премеждия. Уффф ненормална работа! Хора, аз толкова рядко сънувам, 😁 а сега може ли да съм в такъв шаш, смея си се на глупостите. 🙈 Иначе, днес на обед отказа да яде, тъкмо ѝ се радвах след онова повръщане в началото на декември, като ѝ надупчиха дупчо как хубаво започна да яде, чак слага лапка на ръба на купата и днес... ще видим... сутринта яде, до довечера какви ще ги сътвори... 🙄
Ей я покатерена и доволна, прави оглед на тавана. 😁

Общи условия

Активация на акаунт