Любители на котки - Тема 190

• 35 063
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • на брега на морето
По повод бенките. На някои котки специално на рижавите може да им станат петна черни по лигавицата. Моя е имал баба черна и сега има и черни мустаци. По ръба на окото има две три точици. Този тип оцветяване е плосък. Покажи бенката.
И моята Боги е така. Носът ѝ стана почти целия черен. По устните и ръбчетата на окото също има точици. Рижко също има тук-там черни точици, но са малко. Но в случая Рафаела е кафяво тигърче.
Бенката довечера ще помоля дъщеря ми да я снима, защото нейният телефон прави по-добри снимки. Плоски са, на нивото на кожата, кафяви, над очите са, където козинката към ушите е по-рядка.
Нала е пълна с черни петна, по лигавиците на устата, нослето.

# 496
  • София
Аз съм си почти по цял ден у дома и говоря на Изи като на човек☺За нея най- любимото изречение е: Ще папка ли момиченцето😆хуква пред мен и застава до шкафа в който и е храната. Иначе реагира на: ела да видиш,какво ще ти дам,ще дойдеш ли при мама, легни и подобни. 😀

# 497
А всъщност кое е по-безвредно, ГабаГамма преди преглед или лека седация. Много съм объркана и ме е страх. Докторите настояват да я видят, заради хроничния запек. Не знам тя как ще се чувства по-добре? Страх ни е и двамата с мъжа ми. Страх ни е, ако с бездействието ни се разпадне проблем и нещо остане незабелязано.

# 498
  • София
За много години, момичета! Christmas Tree
Здрави да сме всички двукраки и четирикраки! ❤️

Според мен му е добре на цар Блеко

...но той е тъжен, защото мама отива някъде без него... на работа

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 18:27 от AnyHr

# 499
Може би замисля с каква изненада да те посрещне после Simple Smile

# 500
  • София
Здарвейте, иска ни се да си имаме коте. Да ви попитам вие как си намерихте вашето коте, иска ни се да е с вече изградени навици. Имала съм котки като малка ,но винаги от приятели,сега нямам такива.

# 501
  • София
Моето беше от улицата. Бяха три новородени, майката беше родила в двора на родини, но умря, а бебетата бяха на няколко дни. Писах тук в темата, получих много ценни съвети, които препредавах на родините, които се грижеха за бебета. Едното бебе не успяха да го спасят, но съм убедена, че другите две оцеляха благодарение на съветите от тук. Едното от оцелелите е котето в нас (Кити), другото го прибраха роднините. Ако имаме друго коте, то също ще бъде бездомно, от улицата. Изключително лесно и бързо стана изграждането на навици – никакво усилие от наша страна не е имало.

# 502
  • София
Супер, това също е възможност. За мен е лесно,аз съм имала котка, но се притесняваме ,че сме на квартира.

# 503
  • София
Всичките ми котки са от улицата. Не съм имала проблеми с хигиенните навици. Само като видят "пясъка" си знаят за какво е. Най-много първият "подарък" да се вземе със салфетка и да се сложи в пясъка и веднага разбират. Simple Smile Паразитите се махат с няколко накапвания/хапчета.

Дайте шанс на бездомниче! Зимата няма да е така мека както досега.

Това ме подсеща за поредицата от "рождени" дни, които ми предстоят:

18.01 - Атанасов ден.  Прибрахме Наско при -17 градуса. Останаха си пораженията в дробовете, макар да го излекувахме в голяма степен.

6.01 - Богоявление - Прибрахме Богдана при -20 градуса. Брат ѝ избяга и цяла седмица се опитвахме да го хванем. Криеше се в "землянка" под снега в едни храсти. Хванахме го чак на 13-ти януари с помощта на капан. И двамата си носят последиците от студуването. При нея останаха хрипове, при него нещо като синузит и едната му ноздра е почти винаги сополива. А можехме да им ги спестим, имайки предвид, че им търсех дом от декември месец, когато все още температурите бяха приятни.

# 504
Ако на улицата край вас няма - в най-близката Вет клиника сигурно има табло с поне няколко търсещи дом Simple Smile

# 505
А разрешават ли ви да гледате животно? Аз не мога да намеря квартира, в която разрешават. Не знам уместно ли е да лъжа и тайно да си ги гледам 🤔.
Ако искаш с изградени навици фейсбук групите гъмжат от котета. Ако си вземеш бебенце от улиците много бързо самата ти ще го научиш какво да прави. Ако е голяма котка може и по-бавно да схване, но при притеснения от бели ползвай банята.

# 506

Аз не съм религиозна, но съм вярваща. За  мен бездомните животни в България са много тежка карма и изпитание за българския народ. Изпитание, в което се проваляме.
Човекът почти винаги има избор. Натиреното, изхвърлено, бездомно животно е резултат от човешкия избор. Затова често избирам да съм емпатична към животно, отколкото човека. 
И не само си говоря с котките, отделям им време за възпитание и категорично мога да твърдя, че педагогическия подход към деца и животни се припокрива. Основното правило е винаги едно-любов и спюпечелено доверие, всичко останало-след това.

Написаното много ми хареса! Българинът има много да се учи още на уважение и грижа към бездомните животни.
Можем да се поучим от турците в това отношение.

# 507
Здравейте. На 01 януари вечерта докато пушехме с отвън мъжО на отворена, светкавично вкъщи се намъкна 1 малка мацоранка. Беше много изплашена. Кашира се зад телевизора ни и там си легна. Хвана ни жал и решихме да я оставим да пренощува. Може да се досетите, че така и си остана вкъщи😂 На следващия ден я занесох на ветеринар. Би и инжекция и я обезпаразати вътрешно и външно. Обаче вчера хванах 2 бълхи на него, а го пръскаха. Още е малко за кайшка. Въпроса ми е нормално ли е да не са измрели тези бълхи още? И как безопастно да изчистя апартамента от тях. Котето е много кротко. Само яде и спи. Не знам дали е от тях толкова лениво или понеже беше много измъчено и му трябва още време. И другото което е, че ветеринарят каза, че може да повърне паразити, а то не е повръщало.

# 508
  • София
А разрешават ли ви да гледате животно? Аз не мога да намеря квартира, в която разрешават. Не знам уместно ли е да лъжа и тайно да си ги гледам 🤔.
Преди да наемем апартамента говорихме с хазаина и той ни разреши. Тогава Харо е бил на 5г. Сега обаче са 3. Не сме говорили с него колко и дали имаме животни.

# 509
Нашето коте е нелегален наемател. Обявено е кучето и гледаме да разсейваме маца при дейности, свързани с мяукане. Тя по принцип е тихичка. Само съседката ни гледа много подозрително, когато влизаме и излизаме,  бързо шмугвайки се през притворената врата. Сигурно смята, че имаме някакъв проблем (а проблем има - Терката е любопитна и склонна да бяга).

Смело взимайте бездомниче - ще направите добро, което ще се върне към вас по друг начин. Котетата са интелигентни и лесно придобиват навици. А осиновените от улицата са особено благодарни.

Общи условия

Активация на акаунт