Любители на котки - Тема 190

• 35 064
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
lusia, стикам палци  всичко да бъде ок.

kitty007, дай й малко масло или зехтин.

amy_nka, твоят БНД  е класика, масово хората разсъждават така.

Аз не съм религиозна, но съм вярваща. За  мен бездомните животни в България са много тежка карма и изпитание за българския народ. Изпитание, в което се проваляме.
Човекът почти винаги има избор. Натиреното, изхвърлено, бездомно животно е резултат от човешкия избор. Затова често избирам да съм емпатична към животно, отколкото човека. 
И не само си говоря с котките, отделям им време за възпитание и категорично мога да твърдя, че педагогическия подход към деца и животни се припокрива. Основното правило е винаги едно-любов и спюпечелено доверие, всичко останало-след това.

# 481
За много години, дружина Heart Eyes
Сина не отрази никак елхата. Той не е от "най- приказливите", но си има различно мяу за различни ситуации. Мен ме разбира, като му говоря, сигурна съм - реагира абсолютно адекватно. Много интелигентно същество. И любвеобилно. У нас всички обичаме животните - имаме си куче, коте, папагал  / остана един / и риби.

# 482
За много години!
И ние нямахме проблем с елхата. Е криеше се отдолу, но не се е катерил нагоре, не е пипал играчките.
С гърмежите, имаше малко страх и се завря под едни футьойли. Но в чужбина,вече и зарята отменят (заради дом любимци и екология),  е между сградите, хората си пускаха квото имат.

# 483
Аз съм в чужбина и хич никаква заря не са отменяли. Просто има заря и това е. Не гърми всеки когато и колкото му е кеф.

# 484
  • на брега на морето
За много години, момичета Flowers Four Leaf Clover

На котките може ли да им излизат бенки? Случайно забелязах едно кафяво петънце над дясното око на Рафаела. Довечера ще коментирам с дъщеря ми да я заведа на онколог. Спряла съм се на д-р Димов от Best vet,  много добри думи прочетох за него, включително от Мамма, чието куче е спасил преди години.

# 485
Аз не мамосвам по животните и не ги целувам. Мамосвам само с цел да дразня такива дето ме правят луда 🤣🤣. Така да ги шокирам още повече колко не съм на център🤭. Винаги се обръщам към тях по име, а не с мац писи и ей такива. От обръщането към тях при лекаря с изречения от рода на "Няма страшно" "Спокойно Манди", "Още малко" или умалителни на имената им ми го казаха това. А веднъж им бях пуснала успокояваща музика от Ютюб, че беше страшно 😁😁😁😆😆😆 тогава физиономиите бяха безценни 🤪🤭.
Всеки с животно си говори с тях.Аз  непрекъснато срещам по улиците хора говорещи с кучетата си. Аз също говоря на моите, но чак като с деца не мисля, че е. Казвам им, че са много хубави, много сладки, много добри(което е така), принцеса на Манди. Знаят "хайде ела", "бързо, бързо тук" какво означават и идват. Манди преди чакаше да и кажа "хайде да ядеш" , че да започне, но вече го е забравила. Когато много мяука Тобчо му казвам "какво искаш,бе, Тоби не те разбирам 🤭 всичко си имаш отивай да ядеш 😆" А и те самите животни, ако са контактни сами си го търсят  допира до теб.

# 486
Моите отговарят само на "гладен ли си?" и тичат като кажа "айде". Мамини умници Joy

# 487
Алечка, много хубав Лио! 😻
MianaNia, Оливия да си играе със здраве с новите играчки, много е слушкала значи и дядо Коледа не я е подминал. 😁
Мама на принцеси, мерси за стиснатите палчета, ще имаме нужда или по - скоро аз 😁🙈. И пак ще се повторя ама много го харесвам Майки от първата ти снимка с една шапка и колко е пораснал от тогава... Прекрасен!
Milenaka, затова избрах петък, че с кака ще се въртим да не остава самичка след кастрацията, иначе искаше още утре ама ми е най, най натоварения ден. Пък след петък е събота и неделя и ще съм все около Линка.
AnMary, Лина  мисля, че има нужда да качи някой грам, дребчо върви, ама тя и мама ѝ е дребничка, за таткото нямам идея. И благодаря за вица 😁
Amy_nka, гушкам те, ще има още дълго да разсъждаваш и да го мислиш, но най - доброто предстои. Търпение, да мине малко време и... ще се увериш, така е несходствата разделят, но... след това е ред на нови приоритети и едно голяяямо спокойствие, дай си време! 🤗
Ну Заяц, мерси за палчетата!
Почувствах се по - добре от коментарите ви, благодаря момичета! ❤️
Днес Линка е под грижите на кака и я намерих така 😆завитичка добре :

# 488
Привет. Морковелка и аз говоря с котето и майка ми ме няричя луда. Само лудите имали кучета и котки и да им говорят. Какво да кажа, старо разбиране.
Днес чух Миха и е добре, даже е лудял без мен, играл си е, без температура е вече. Като тръгвах ми се ядоса. Днес като се чухме по вайбър и го видях  не ме гледа а отмята глава. Това го прави със майка и сестра ми ако ме ядосат. Понеже го мъчих с компреси сега ще ми е сърдит.
Поздрави от Баните.  Grinning

# 489
lusia, да ви изям сладката Линка Heart Eyes Голям късмет има тя с вас, голям! Стискаме палци и лапки и ние със Сина. Всичко ще е наред.

# 490
Може ли, момичетата, които са използвали Габагамма преди преглед на коте, което е с буен и агресивен характер да ми пишат на ЛЛ.
БЛАГОДАРЯ, Сърдечно!

# 491
По повод бенките. На някои котки специално на рижавитефможе да им станат петна черни по лигавицата. Моя е имал баба черна и сега има и черни мустаци. По ръба на окото има две три точици. Този тип оцветяване е плосък. Покажи бенката.

# 492
  • София
По повод бенките. На някои котки специално на рижавите може да им станат петна черни по лигавицата. Моя е имал баба черна и сега има и черни мустаци. По ръба на окото има две три точици. Този тип оцветяване е плосък. Покажи бенката.
И моята Боги е така. Носът ѝ стана почти целия черен. По устните и ръбчетата на окото също има точици. Рижко също има тук-там черни точици, но са малко. Но в случая Рафаела е кафяво тигърче.

# 493
  • София
Моите за сега нямат бенки. То на Аш и Оникс трудно биха се забелязали.
Аш като беше бебе беше с черно носле, сега е с розово. Така трябвало да бъде. Всъщност Аш има черна точка в ухото. Дъщеря ми каза, че може да е бенка.

У дома мамосвам всички. И с куп умалителни ги заривам. Аш например понякога е "пиленце" Joy А Дейзи - толумбичка Simple Smile

# 494
Може ли, момичетата, които са използвали Габагамма преди преглед на коте, което е с буен и агресивен характер да ми пишат на ЛЛ.
БЛАГОДАРЯ, Сърдечно!

Аз съм давала за епилепсията. Вече не помня дозата, но давах два пъти на ден в продължение на може би два месеца. Седативен ефект не видях, може би да му е било малко, не знам, но си ги биеше в клиниката и все ме питаха давала ли съм лекарствата преди да идем. И негативни ефекти сме нямали.

Габа гаммата, която аз купувах беше на капсули. Отварям капсулата, сипвам праха, правя равно правоъгълниче с нож от праха, разделям на колкото части трябва и всяка дозичка завивам в хартийка. Като стане време за лекарство разтварям в спринцовка с вода и давам.

Така процедираме и сега с епитила, защото от четвърт хапче (което можех да отчупя) сега даваме една шеста и трябва да се стрие, за да се раздели. Дозата давам с храната, защото не е горчиво и го яде.

Пиша го тук,  защото може да е полезно и на други, които се чудят как да разделят голямо лекарство на прах на малки дози.
Довечера ще правя дози, така че ако на някой е нужно мога да снимам

Общи условия

Активация на акаунт