Любители на котки - Тема 190

• 35 093
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Дано ципът е здрав и надежден, че имахме случка с такава чанта. Погледнете и до колко кг е препоръчително да се ползва, ако изобщо има такава информация.

# 466
На тези не съм виждала да им пишат до колко килограма са. Аз пък само мрежата от страни им гледам дали ще е надеждна, за цип не съм се сещаша до сега😏. Djaky, мерси той вярно е важен.

# 467
Важен е, аз го разбрах по трудния начин.
На излизане от клиника проооосто се разтвори, добре, че точно  я слагахме в колата! Никога нямаше да мога да примамя прясно кастрираната маца.

# 468
Здравейте,
Котето ми е диагностицирано с перианална херния. Препоръка за ветеринар, който може да го оперира?

# 469
... а и май ми казаха, че им говоря като на деца и така се отглеждали. Вчера и по тази тема сте си обсъждали та и аз имам такива хора в кръга. Та май вече не искам да се занимавам и с приятели, че ме "заболява" главата от глупости 😁.
Аз не говоря на ПиратЯ Ришко точно като на дете, но понякога се улавям, че му казвам "Ела на мами голямото оче". Сега и на котанката започнах да говоря така. Не смятам, че животните са хора, не. Животни са си, но това не значи, че са по-неважни.
Аз какво да кажа като в днешно време все по-често се виждат доказателствата за родителски "успех".
Скрит текст:
Сегашното поколение между 20 и 30 е пълен леш, да ме извинят тези, които имат дечица в тази възраст. Ми като някакви кастратчета са, дори чисто сексуално не се развиват нормално. Интелектуално да не говорим - някакви плоски идеи, взети от тАлАвизорите за опазване на природата, екологичност, климат... Семплина, ама голяма семплина. А малките не могат да идат сами на училище, не познават градския транспорт и родителите им предизвикват задръствания из градовете, карайки ги задължително сутрин с кола на училище.
Така че много молим, оценки за отношението ми към животните не приемам.

# 470
Лио в обичайната поза за сън. Спеше преди да стана да го фотна.

# 471
За много години, всички котанчовци и техните обгрижващи хора да са здрави и честити.
Много сладък Лио. Нашата също обича да спи така, но в леглото по възможност.
Скрит текст:

Да ви покажа и какви коледни играчки намаза Оливия
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 14:54 от MianaNia

# 472
  • София
Morkovelka99, аз имам такава чанта и съм супер доволна - https://www.zooplus.bg/shop/malki_jivotni/igrachki_transport/cha … _transport/401814
Не я сгъвам, защото обичат да спят в нея. По-лека и удобна ми е от клетката.

# 473
Успях днес да взема час за кастрацията на Линка. В петък сутринта, казаха на гладно в 8.30ч да я заведа и на обед ще си я взема. Знам, че е важно заради упойката да е на гладно и ще видим как ще я озаптя като ме буди към пет още, ама... ще се справя някак. Аз съм си шашко по принцип, колкото и да не ми личи външно, душичката ще ми е свита. 🙈  😁

# 474
Morkovelka99, аз имам такава чанта и съм супер доволна - https://www.zooplus.bg/shop/malki_jivotni/igrachki_transport/cha … _transport/401814
Не я сгъвам, защото обичат да спят в нея. По-лека и удобна ми е от клетката.
хубава е чантата, аз ползвам пластмасова клетка, и ми заема много място на балкона, а това нещо се сгъва добре.

# 475
Днес Кити влиза и рови в тоалетната, като за изхождане, но излезе два пъти без да си свърши работата. Видях, че напъва, но не е мяукала от болка. Случвало ли се е на някого? Трябва ли да я види доктор, явно упорития запек продължава...

# 476
За много години на всички. Желая здраве в изобилие и огромни дозаикъсмет! 🍾
Майки нямам идея как е реагирал на пукотите, но в обичайно време нито пиратките, нито зарята му правят впечатление. С малката дъщеря се прибрахме в 00:30 минути и го спипахме спящ отгоре на шкафчетата.

lusia стискам палци всичко да мине добре. И при нас беше трудно да го удържем гладен, защото мяучеше тъжно, но за негово добро беше. Майки доста трудно излезе от упойка. Според ветеринаря трябваше 2-3 часа да спи и после да е в кондиция, но той спа 12 часа и яде след 24 часа от операцията.

А ето го и него след щура игра с едно топче и страховито, буквално, ръмжене като куче. 😂

# 477
  • София
lusia, спокойно, ще се справите Simple Smile Важното е след като я вземете, да има човек с нея.

Кити днес ми беше свалила половината коледна украса, явно й беше писнало да ни чака да я махнем.

# 478
  • София
Кити днес ми беше свалила половината коледна украса, явно й беше писнало да ни чака да я махнем.
Аш пък си играеше с коледните лампички Simple Smile Време е да прибираме украсата Simple Smile

хубава е чантата, аз ползвам пластмасова клетка, и ми заема много място на балкона, а това нещо се сгъва добре.
Клетката съм я сложила върху секцията в спалнята. Чантата само веднъж я сгъвах. След това решиха, че е много удобно да се спи в нея и им я оставих. Сега мисля и тя е на секцията.

lusia, всичко ще е наред.
И на мен ми беше притеснено преди и след кастрацията. Момците забравиха на 2-3тия ден.
Дейзи получи оток при шева. Пи хапове и се оправи. И после нашишкавя Simple Smile
Забави темпото на качване на килца, но пак е по-тежка от младежите.

Скрит текст:
На мен ми е свито за сина. На 10ти ще му правят операция, която отлагам от 12г. И няма да съм в Бг по това време.
Един добър приятел, бивш колега на професора, който ще оперира сина ми, ме успокоява "Операцията е бърза - 5мин и два вица"

# 479
Amy,,_nka, тъкмо тези дни се замислям, какво ни кара да се привързваме така силно към домашните си любимци. И мислех да ви попитам тук, вие как мислите? Защо едни хора обичат животни, а други не. Кое е нормално? Тези дни покрай тревогите и решенията, които взехме за Коки видях в доста човешки очи недоумението, от това да решим да вложим толкова енергия и финанси за едно животно. Дори един приятел, който има куче (но вече съжалява, че го има по негови думи) искрено ни се изсмя, че се захващаме с това предизвикателство.
Чудя се, какво се отключи в мен, та ги заобичах така силно Оливър и Коки, защото до преди година не съм имала никога домашен любимец и никога не съм имала желание да се грижа за животинче.
Роси, хората се делим основно на два типа: материалисти и нематериалисти. Виждаме по различен начин света, имаме различни представи за "ценност" и "богатство". И си приличаме по едно - трупаме богатства. Това, което аз виждам у животинката, било то куче или коте или теле, е сходството му с човека, т.е., сходство с мен самата. След като аз се виждам сходна с животното, моето чувство за справедливост (=разум - това, което уж ни различава от животните) ми казва, че каквито права аз имам, такива и животното. На първо място е правото на живот. От там произлизат и всички мои действия и бездействия. Аз и детето си уча, че всички сме животни и че имаме равни права. Баща му, обаче, например, не може да се сравнява с животно, за него той е същество над животните. Той заслужава повече от колкото едно животно - това е неговото разбиране за света. Ами, различно мислим, в различни посоки, не можем да се разберем, защото всеки има различна ценностна система. Един ще помогне на същество в беда, ако може да се съпостави с него, ако не може - ще го подмине. Ако трябват пари за да осъществиш тази помощ става още по-сложно за другия, да те разбере, защото тогава се налага да боравиш с неговите ценности.
Аз не мисля, когато харча от заплатата си за да гледам котки, ако виждам, че заплатата ми стига за покриване правото на живот на всички. БНД обаче страда от това, че тези пари отиват за правото на живот на животни, вместо за правото на удоволствия на човека. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт