Любители на котки - Тема 190

• 35 726
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Всички показани дечица в групата са прекрасни ❤️
Мишето на Дара ми прилича на Батман и ще и изям петното на бялата лапа Heart Eyes
Радвам се, че Коки е добре, все така да сте!
LaLeone, аз най-малко от всички тук се чувствам компетентна да съветвам, но котките са с по-висока от нашата температура. Тяхната горна граница е 39.3-39.5, според докторите с които говорих, а те не бяха никак малко. Ако няма никаква симптоматика, не знам изобщо защо се притесняваш?
Във Варна зарята ще е само 4 минути, заради бездомните животни, ако питате мене и толкова са много, а като сметнем и колко хора хвърлят пиратки, бомбички и какви ли не боклуци... Бог да ги пази милите душички!
Ние миналата година се гушнахме с Кити и гледахме през прозореца, чак стресната не е била, по-скоро ококорена от учудване. Сега сме с една година по-големи и ще видим!
Важното е, че няма да е самичка!

# 421
  • Варна
Доакто се включа да кажа, че до 38.6 е нормалната котешка температура, дамите са ме изпреварили. До 39 би следвало да е ОК, но щом го усещаш горещ и това е съчетано с промяна в поведението (доколкото рабрах е спрял да яде и има рани в устичката) би трябвало да се търси причината, докато не се намери и излекува. Тук има доста дами с голям опит, които биха могли да те насочат, аз за съжаление не съм от тях. Но стискам силно палци да се оправи Михаел.
За Коки се радвам, че е по-добре и за него също много стискам палци да остане лошото в тази година и с новата да е всичко наред и при него. За Наруто също, много ми стана леко, като прочетох, че е вече добре и се е превърнал в примадона Simple Smile
Поздрави от варненци, ние се подготвяме да посрещаме новата година и ви желаем да е приказно щастлива, успешна, здрава и благословена!

# 422
Да почива в мир Недоволна... Pensive

По това време на годината си отиде моя Джеминка... Заради пиратки... Винаги е в сърцето ми. Видя ли бяла котка или сняг си спомням гласчето ѝ...
Пазете любимците си тази вечер най-специално!
Годината за мен беше много поучителна, особено последния месец на годината, въпреки ретроградния меркурий, беше наситен на събития, всичко на бързи обороти завърши с промяна.
Споменавала съм ви, че мъжът ми не обича котки (той и други животни не обича)... Ами, вече официално нямам съпруг... Защото аз ги обичам.

# 423
Amy_nka, първо теб ще гушна... Ти да си жива и здрава, другия... не го мисли... Над 10 год. съм сама с детето и... Живота е хубав, а с Линош още повече!
LaLeone, пошегувах се, че искам снимка на доктора 🤣 мислих, че по нахилините емотикони ще се разбере, дано е добре котаче, но и нашия ветеринар ми е казвал до 39.3 да не се тревожа.
Mariqivanova799, и аз се тревожа за Линош, че хем е първа Нова година, хем сама, ама.. Ще гледаме да тръгнем възможно най - късно и да се приберем или поне аз по - навреме след наздравиците. Тези дни тук съседите гърмяха, имаше и светкащи разни, а Лина се залепи на прозореца да гледа, това маааалко ме успокоява, че не се скри. Ама имам щур съсед дето гърми яко и се шашкам, не е гърмял тези дни. Мисля да сложа на простора до прозореца някакво плътно одеало да не ѝ светка. Оффф ще го мисля.
Момичета, всички, с които ме срещна Линош в тази тема - ви желая от сърце да дойде Новата година по - красива, по-успешна, по - добра от тази! Бъдете здрави и съкровищата ни също, нека лошото е зад гърба ви!!!
За мен в професионален план беше успешна, но в личен много тегава и трудна и с кеф ще я изпратя и с надежда за добро начало!
Весело посрещане и наздраве, прекрасни! 🍾❤️😻🍾

# 424
Amy,,_nka, тъкмо тези дни се замислям, какво ни кара да се привързваме така силно към домашните си любимци. И мислех да ви попитам тук, вие как мислите? Защо едни хора обичат животни, а други не. Кое е нормално? Тези дни покрай тревогите и решенията, които взехме за Коки видях в доста човешки очи недоумението, от това да решим да вложим толкова енергия и финанси за едно животно. Дори един приятел, който има куче (но вече съжалява, че го има по негови думи) искрено ни се изсмя, че се захващаме с това предизвикателство.
Чудя се, какво се отключи в мен, та ги заобичах така силно Оливър и Коки, защото до преди година не съм имала никога домашен любимец и никога не съм имала желание да се грижа за животинче.

# 425
Когато минаваха мотористите, чак майка ми дойде да я успокоява и двете в един глас "Няма Мони, няма, няма страшно"

Аз мислех да я затворя в банята...
Не знам обаче няма ли повече да се стресира.

Това щях да ти предложа и аз.В най-вътрешно помещение.За час няма да и стане нищо.Зарята е там някъде..

# 426
Тяхната обич е безкористна и чиста. Те са верни другари.

# 427
  • Варна
Amy_nka, искрено съжалявам, че се е наложило да преминеш през това изпитание. Всяка раздяла, колкото и да е била необходима и неизбежна, оставя белег в душата. В такива моменти наистина разбираш каква безмълвна утеха са малките пухкави душички. Те винаги могат да те утешат и са до теб и в най-мрачното и в най-светлото. Нека с новото начало да си намериш и твоята човешка душа, да си щастлива и обичана.

Роси, и аз съм си задавала много пъти този въпрос. С риск да прозвуча твърде рационално, предлагам един възможен отговор според мен - те не могат да говорят. Ако можеха... сигурно нямаше да са толкова разбиращи и съпричастни. Ние им приписваме качества и чувства, които няма как да знаем дали те всъщност изпитват. И за да избегна спорове - аз лично съм убедена, че те имат разум, чувства и душа, просто не мога да го докажа. Но дали тези разум, чувства и душа са като нашите и са способни да ни разберат по начина, който на нас ни се иска - силно се съмнявам. Важното е, че ни носят утеха, смисъл и щастие. И ни учат да даваме и да получаваме истинска, безкористна любов.

# 428
Ах, NoProblems, това пишех и аз 😁 и сега ще се повторим.
Защото няма да те наранят с думи, които остават за цял живот! Защото дарявайки им любов, отвръщат с такава! Те са си вечните деца в къщи, които забавляват, усещат ни, проявяват повече емпатия от хората, и те карат да се усмихваш ей така от нищото! И най - вече, те са такива, каквито са в нашата глава, както ги разгадаем, защото не могат да си кажат и ние си ги насосваме искат това, правят това защото... А как е всъщност, няма кой да ни каже, но илюзията, в която се потапяме чрез тяхното не говорене ни действа като магия и... ги обичаме такива каквито са без условности, а искрено вярвам, че и те нас!

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 13:51 от lusia

# 429
NoProblems,абсолютно! Хората обичаме да проектираме😊

# 430
  • София
Моите се крият под леглата при пиратки. Сега най-вероятно ще са зад дивана в хола.
Апартаментът ни е външен. В банята ехото е нечовешко.
Ще ръмжат... и ще мине.

# 431
  • До морето...
Душички са ни пухчовците, да.Носят голяма радост по техния си начин❤️
Да покажа Тоби с кърпата 😄Колкото пъти я извадя да попия с нея вода,че на едно място на терасата прави конденз и той е нареден върху нея.Днес я метнах да съхне и той се качи върху нея да седне ,но тя много мокра.Казвам му да се премести ,да не си слага дупето там и го побутвам леко и той ме послуша-отмести се, седна и си сложи едната лапичка върху нея и стои и ме гледа доволен😄😄

Относно зарята в полунощ, миналата година сам си отиде в умивалника в банята и там откара,докато се успокои положението. Ще видим тази.

Момичета,пожелавам ви най-вече здраве през новата година!🙂

# 432
Момичета, с Маца не сме се появявали отдавна в темата, но в празничния ден изпращаме прегръдки на всички. Дано 2024 да е много хубава година, да сме здрави и заобиколени от добро!

# 433
  • на брега на морето
Защото дарявайки им любов, отвръщат с такава! 
Имах декоративно плъхче, изключително създание. Вече беше болна; бях я пуснала на пода в спалнята, а тя дойде до мен, сложи лапички върху пантофа ми, погледна ме и в очите й прочетох "Обичам те".
Скрит текст:

# 434
Животните са искрени, за разлика от хората. Да, не могат да мислят и чувстват като нас (може би), действат основно по инстинкт, но и не лицемерничат, не злословят, не правят стратегии. Затова аз ги уважавам повече от хората!

Съпругът ми обича животните, но ги смята за по-низши от нас, което на моменти ме вади от равновесие. Той поставя себе си преди тях, а аз ги поставям наравно с мен. Разменяме си остри приказки от време на време.

Мисля, че хората си взимат животни у дома когато имат нужда да се грижат за някого, да дават любов и внимание. А животинките много искрено отвръщат с любов, когато я усетят у хората.

Животните и общуването с тях правят живота ни истински пълноценен! Heart

Спокойно посрещане на новата година и бъдете здрави! Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт