Любители на котки - Тема 190

• 35 029
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Откакто имам котки все под наем живея и ,макар и трудно, намират се квартири, където е позволено.

Момчетата ми дебнат дали някоя играчка няма да мръдне. Девойките горе спят сладко.

Поръчах днес ново дърво за женските, да си се крият

# 511
А някой има ли такава тоалетна https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/352165 ? Различни са мненията и повечето са стари 😕. Искам да им купя закрита, но да не е много скъпа, защото не знам ще я ползват ли? Манди ще се страхува и сигурно няма да я използва, но поне бебето да науча докато е още малко и любопитно. Кои са по- хубави с филтър или без. Виждам, че има и някакви по 20-25 лв, но повечето са без филтър. Бях им поръчала открита, но се оказа много малка, а и е плитка и като ровят  всичко излиза вън и става леш. От зооплюс
не искаха да им я връщам и сега само я подмятам в чудене какво да я правя. Взех и от бентонита на Кауфланд в кутии и с него всичко е ужас, защото е много ситен. Залепва им много по лапите и го разнасят навсякъде. Прескачат си и подложката и цялата стая става мазал та искам закрита да им купя.

# 512
Честита Нова година и от мен! Здрава и спокойна да е годината за всички нас❤!
Благодаря ви, че споделихте момичета.
Ние им говорим много на нашите котараци😊, като на малки дечица. Харесва ми, че са искрени в емоциите си, не са лицемерни и осъждащи. Интересно е, че на работата имаме куче, което от както имам котки също започна да ми е мило. То също ми се радва и когато ме погледне имам чувството, че ме гледа със погледа и маниерите на Оливър😊.
Така че, обичаме си ги и това е❤.

# 513
Savic е хубава марка, белгийска и нещата им са качествени. Моите котки ходят на сифона в банята, но синът има две тоалетни, една отворена и една затворена. От отворената много мирише на самите гранули, хем той купува някакви ароматизирани. По-добре затворена.

# 514
Как да не му нацелуваш розовия нос

# 515
Да, и на мен ми мирише от отворената много. Това също е и причина да искам и затворена да ползват. Хем и аз бях купила някакви ароматизанти за бентонита, но остане ли непочистено всичко се усмърдява

# 516
  • Варна
И аз съм на тема тоалетна. Мисля да я подменя с нова, струва ми се, че и пластмасата се е напоила или поне вмирисала от пиш.
Днес изпрах всички пердета и покривалата на дивана, душих котката, ми тя не мирише.
Гранулите в тоалетната са за смяна ама май и самата тоалетна ще сменя.
Отворена ще взема пак, в затворена Късметка няма да влезе.

# 517
Скрит текст:
А някой има ли такава тоалетна https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/352165 ? Различни са мненията и повечето са стари 😕. Искам да им купя закрита, но да не е много скъпа, защото не знам ще я ползват ли? Манди ще се страхува и сигурно няма да я използва, но поне бебето да науча докато е още малко и любопитно. Кои са по- хубави с филтър или без. Виждам, че има и някакви по 20-25 лв, но повечето са без филтър. Бях им поръчала открита, но се оказа много малка, а и е плитка и като ровят  всичко излиза вън и става леш. От зооплюс
не искаха да им я връщам и сега само я подмятам в чудене какво да я правя. Взех и от бентонита на Кауфланд в кутии и с него всичко е ужас, защото е много ситен. Залепва им много по лапите и го разнасят навсякъде. Прескачат си и подложката и цялата стая става мазал та искам закрита да им купя.
Привет! Отдавна ви чета и сте ми изключително полезни... та да върна малко услугата. Имам такава тоалетна, добра е. Ползвам я и с филтъра и без. Честно казано не подушвам разлика, освен че като ползвах силиконова постелка, котето ми кашляше повечко (Много рови, направо до Китай ще стигне с ровене и първото влизане в тоалетната със силиконовата постелка беше придружено с много вдигнат прах от нея. Та с филтъра беше по-зле в тия случаи.). От Зооплюс съм я взимала. Тази е третата Laughing. Първите две дойдоха счупени, та си прави сметката с какво ще я поръчваш. Не препоръчвам да я поръчаш заедно с предпазни решетки или много и тежки консерви. Върнаха ми парите, не съм имала проблеми в това отношение. Пластмасата е хубава, лъскава и носи на дране, добре се почиства. Докато чаках да дойде настоящата взех закрита от Стефанов на двойна цена. Не съм доволна. Първо бяха забравили част от нея да доставят, а след като беше окомплектована оцеля точно едно почистване. На второто се счупи вратичката.
Котето свикна бързо с нея. Можеш да почнеш да ползваш първо само долната половина, а по-нататък да сложиш капака. Него също първо можеш да държиш без да спускаш вратичката.
И малко данък за запознаство - Габи:

# 518
Аз съм с такива тоалетни откакто имам Ади (2019) и съм доволна. Пластмасата е от гладката, която не се драска и не залепва по нея пишканото. Капачето се маха, а вратичката се повдига, та е лесно свикването. По-малко мирише от отворена тоалетна, но не е съвсем да не мирише. Като минус отчитам, че закопчалките отстрани се предават в някакъв момент, ама то аз и не ги ползвам много-много.

# 519
  • София
Ти си знаеш котките, но тъй като при мен има проблем с пишкащи, които не клякат, а вършат работите прави, тази тоалетна не би ми свършила работа. За да прилепват добре горната и долната част и да не пропуска, трябва да е с 4 щракалки, а не с две в средата като тази. Иначе в Лидл пускат на цена около 25 лв голяма дълбока тоалетна, но пак е само с две и при мен подлизва. Ползвам я само като резерва.

По-добре е да има филтър, но той доста бързо се вмирисва и трябва да се смени с нов. Уж го пера, но миризмата си остава. То и самата пластмаса се вмирисва, както е писала Мира. Иначе такъв филтър може да се купи на метър от китайците и да се режат парченца, които да покриват отвора.

Съжалявам, че не ти е харесал дребния бентонит! Наистина се разнася много, но попива повече. Аз съм сложила гумено килимче пред вратичката на тоалетната и донякъде обира камъчетата. Пак се разнасят, но доста по-малко. Лошото е, че въпросното килимче не е най-евтиното, а много бързо се разпада. Сигурно и то е направено от някой специален материал, който щади природата. Wink

# 520
Много сладко се спи върху шкафа Simple Smile

# 521
Със затворена тоалетна сме и ние, с филтър. Никакъв проблем с проучването, леко и постепенно до няколко дни се получи. През 2-3 години я подменям изцяло, защото пластмасата старее и става трудна за почистване. Веднъж в месеца или по-често я измивам с вряла вода. Скоро ще я подменям с по-широк модел пак закрита и с филтър, за да е по-удобно за двете котки.

# 522
  • Варна
Аз тази загледах, със сито. Сефте видях и май ми изглежда удобно, аз все търся лопатката ...
https://www.zooland-varna.com/p/birba-koteshka-toaletna-sas-sito-55-5-sm/

# 523
  • София
Аз тази загледах, със сито. Сефте видях и май ми изглежда удобно, аз все търся лопатката ...
https://www.zooland-varna.com/p/birba-koteshka-toaletna-sas-sito-55-5-sm/
То без лопатка няма да минеш. Wink Все някоя "тортичка" така ще се залепи за дъното или стената, че няма как без лопатка. Нашата тоалетна е от най-големите. Слагаме 2 стандартни пакета бентонит едновременно в нея. И пак успяват да съберат "пясъка" в единия край и да пишкат на голо дъно. Joy

Последно купих тоалетна с такова сито - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/775479
Идеята ми беше да я използвам за пелети. При тях намокрените гранули се разпрашават и си представях как това, което мине през ситото ще го изхвърлям. Обаче дупките на ситото са големи и пелетите минават през тях. И с бентонит не се получава, защото всичко полепва по ситото и не може да се откърти. Sad С други думи, покупката ми е неудачна. Тази от варненския линк ми изглежда по-удачен вариант.

# 524

Аз съм така със приставка като детска тоалетна за да не пада. Това е вц на свекър ми. Мога да ви науча, на принципа на легените с все по-голяма дупка всяка седмица докато кот свикне сам да влиза. Иска се от вас да пускате водата ако сте в къщи. Аз от там работя а и има хора които да го наблюдават.

Общи условия

Активация на акаунт