Любители на котки - Тема 190

• 35 033
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
И как го научихте да ходи така на тоалетна? И при нас много мирише акото. Не знам дали е от това, че онзи ден го обезпаразитиха или от гранулите или просто на котките акото си смърди доволно😃

# 526
Ми при мен основен ползвател на тоалетната е бебето. Тобчо не иска да ходи вътре, Манди я ползва само по веднъж сутрин, но ако забежи, че си я усетил излиза веднага.Срамежлива ли е не змам, но е много смешна 😂. Обаче бебето е редовен посетител, ако е вън пак влиза вътре да си свърши работа 🤭. Та той е главния ароматизант, защото ака по 3-4 пъти на ден. От това мирише, а не толкова от пишкано. И те имат килимче пред сегашната тоалетна, но е само от едната страна, а те излизат от където им падне. Отделно на този килим му остават отгоре камъчета, а не потъват и като минат през него пак ги разнасят. И само трябва да чистиш 🤦
Аз и в Джъмбо видях затворена май беше 20 лв, но нещо вратичка отпред не ми се стори удобна.Аз си мислих, че на тези без филтър пластмасата ще им се замирисва бързо.
Показаната от зооплюс пишеше, че е с много тънка пластмаса и бързо се чупила, но имаше и коментар, че някой счупен си я получил. Аз май се спрях на нея, защото и се отваря капака и ще се почиства лесно. Няма да има нужда като при другите от постоянно разглобяване.
Ако ги гледах и аз само в апартамент щях да се опитам да ги уча на човешката тоалетна. Това ми се вижда като най- лесно за почистване после, а ако и има и 2 тоалетни човек рай.

# 527
Тази принцеса се е приготвила да пътува студентка в чужбина! НО няма международен паспорт Simple Smile

# 528
  • Варна
Ще мине с красота, без паспорт Simple Smile Късметка и тя винаги е в куфара на ММ като заминава или се връща от плаване.

# 529
То много зависи от котето и навиците му... Предишното ми коте пишкаше в човешката тоалетна и въобще не съм се главоболяла със закрити тоалетни, спрейове за почистване и разни други чудеса. Беше дребна, спортна котка и изцяло сменях постелка един път месечно, миех с препарат за съдове. Сегашната ми мандолинка (дебеличка е и се движи като малко слонче с едно особено тежко и некотешко топуркане) пишка като змей и ака поне два пъти дневно. Като рови в тоалетната имаш чувството че някъде правят ремонт и сякаш нарочно отваря вратичката и хвърля навън постелка. Затова се принудих да взема затворена и един път седмично изцяло сменям постелка и я мия с Savic Refresh'r Cleaning Spray (пак от Зооплюс съм го купувала, но сега не го намирам). Общо взето от август 2022 съм с тази тоалетна и мисля че още ще изкара. Засега не намирисва пластмасата или като я напръскам със спрея не усещам... Номера е да дойде цяла Satisfied

# 530
Чела съм, че пишкането в тоалетна не е никак добра идея за котето. Рандъм линк: https://www.popsci.com/story/science/toilet-training-cats/

Аз пак ще търся органична, която Бени да приеме, че с 4 котки, и както ни събират боклука веднъж седмично, се оказа много проблемно.

# 531
Morkovelka99, нашата тоалетна е ето такава:
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/zakriti-toaletni-10131/ferpla … -39-5-38-cm-31786
Ние я купихме още при първото застудяване след като взехме Наруто. Понеже живеем в апартамент без тераса и лятото постоянно прозорците бяха отворени и не се усещаше толкова миризмата, но и при котките е като при бебетата - колкото повече растат, толкова по-големи и миризливи стават изпражненията им Grinning А и Наруто имаше лошия навик да ходи до WC винаги когато седнем да се храним 😂 Та, да си споделя впечатленията от тоалетната. Имаме я от края на 2019г. и все още е здрава. По принцип с чистенето се занимава ММ. Той даже я вдига заедно с постелката вътре, за което много пъти съм му правила забележка да не я вдига така само за дръжката, защото ще се счупи, но още не се е счупила Grinning Чисти я веднъж седмично с обезмаслител и след хубаво изплакване не мирише нито на препарат, нито на нещо друго. Като цяло мога да кажа, че съм доволна от покупката. Филтрите аз не знаех, че се мият и никога не сме ги мили. Просто ги сменяме на около 3 месеца като започнат да миришат. То така си пише и на опаковката им. А за разпръскването на бентонита мога да кажа, че като излиза от тоалетната пак изпадат от лапичките му по малко на пода, но в сравнение с отворената тоалетна е много по-малко. И Наруто като си заравя съкровището е като багер и много се старае, за това знам за какво става въпрос Grinning Много рядко се е случвало да не влезе изцяло в самата тоалетна и да остане вратичката отворена, че да изхвърля пясъка навън.
И за транспортните чанти май ти беше питала, ако не се лъжа. Ние имаме такава от плат. Още като беше Наруто малък пак моя я беше купил. Не беше от най-евтините доколкото си спомням, но пък беше голяма. Тогава можеше даже да се разхожда в нея Наруто, а сега едвам се побира. Като недостатък за тях мога да кажа, че според мен не са подходящи за по-тежки котки. Наруто е 6,5 кг. и като го сложим в чантата много увисва и съвсем му става тясно. Иначе за носене е удобна, но от гледна точка удобство на животните според мен не е много подходяща за по-едричките. И другото, което не ми харесва е поддръжката. Не бих я пуснала в пералнята, понеже има и твърди части. Съответно прала съм я на ръка няколко пъти, но винаги е оставала някаква миризма какъвто и препарат да ползвам. За това аз лично при следваща покупка на транспортна чанта бих взела пластмасова Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 01:05 от WinWar

# 532
А кой цвят имате на тази от зооплюс? Имале коментари, че различните цветове са с различно качество. Аз се чудя между зелената или сивата. Тази от Стефанов е хубава, защото си има дръжка. Ще мина през някой техен магазин да видя какво има да не плащам доставка. Преди месец някъде имаше купон за намаление на тоалетните в зооплюс, но пак като сложиш и доставката не си струваше и не им взех.

И моите много ровят 🙈🙊 ако спя даже ме събуждат 🤭. Тази малката от зооплюс дето им бях взела са я ползвали макс 3 седмици като е било с почивка и яко е надрана. Найлонова подложка им бях сложила и тя стана леш за отрицателно време. Така си стоят и те. Много бързо ги късат и няма смисъл от тях, но те са и много големи за наличните им тоалетни може и това да е причината. А може и аз да им сипвам малко бентонит, но преди време изсипвах цял пакет от 5 кг, който много бързо се замърси и от тогава по- малко слагам. Купих и 1 пакет от Лидл биораградима, но още не съм я ползвала и не знам каква е.  Евтината на Била съм взимала, но и тя не ми хареса. Тя не ми хареса, защото пясъка е сив и цапаше лапичките на бебето. Изкъпах го, цяла седмица си стоя вътре и от тая постелка лапите му бяха все едно е ходил вън🙄. Сега ще купя "Бенто икономик" някой ми го похвали, но май и там пясъка е сив. После мисля да взема пелети за проба.
За клетките аз пък да кажа, ако си купувате гледайте решетката отпред да е метална. С метална много по- лесно и бързо се затварят. Едната от моите е с пластмаса и много ме дразни.

# 533
  • София
Няма да ти хареса Бенто икономик. И той е много ситен и се разнася. Икономик е, защото се слепва добре и се изхвърлят по-малки топки. Българският вариант на вносните, на които пише, че са ултра/супер абсорбиращи.

# 534
Танче, аз взимам бенто икономик и не се оплаквам от него, верно е, че не съм пробвала друго, но след като си го хареса Линка и ми слепва добре не съм помисляла за друг. Лапките са ѝ белички, всичко си е наред. Бях набелязала и други за проба, ама  останахме на този бентонит, ако не пречи смяната на котето, пробвай го, Morkovelka99.
Да ви кажа вече съм се настроила за кастрацията искам да мине, но Линош още се въргаля даже повече от преди месец когато ми казаха, че е разгонена, ама не мяучи, не вири опашка, тъпа ли съм, но хич не мога да го определя, от време на време яде по - малко, после е малък змей, ако и това е критерий . И се чудя да я оставя и да им кажа каквото виждам, или днес да се обадя, ама ако ми я отложат щот решат, че е разгонена уффф, наистина не искам да го мисля и да мине вече! Питам детето намира ли я за различна, казва ми де да знам, явно и двете сме еднакво тъпи, ама то на кой да прилича де...😆 А изчетох всичко де що има из нета, но такива изявени признаци дето се описват няма при Линка.

# 535
# 536
Всичките ми котки са били пътни, само Лио е марков, но никога не сме имали проблем с ученето на тоалетна. Първото пиш/ак обирам със салфетка, слагам в котешка тоалетна и това е. Най-много да подебна веднъж дваж и като хвана котето в поза пренасям в тоалетната.

Аз почиствам пластмасата с обезмаслител, върши работа. 

Лио не е особено миризлив, ама пърди 😆 За първи път ми се случва... Куче съм чувала, ама не и котка. Често му се подиграваме 😆

Да си споделя с вас огромното желание за втора котка... Много,  много искам, особено такава, която обича мен (щот гнома е на мъжа ми). Обаче Лио е много сложен, тъкмо сме намерили вариянт за известна самостоятелност... Човека, който го гледа когато пътуваме няма да се справи с 2 котки, защото трябва да се хранят разделени, заради лекарствата.  Да разнасяме едното, а да оставяме другото пак не е вариянт. Да не пътуваме не можем. И изобщо няма как да стане, обаче душичката ми вика искааааам, на пук на разума...

Компромисно съм решила, че ще ми се появи още едно коте за двора.

# 537
  • София
Момчето най- обича мама да си е вкъщи и да ми се сгуши в краката ❤️

Нашата тоалетна е закрита (само не помня дали от Лидл или от Джъмбо я купувахме) и никога не съм слагала "вратичката".
За миризмата не мога да кажа нищо (няма такава)- Блеки влиза сутрин с мен в тоалетната (или малко преди това е свършил всичко), за да е сигурен, че ще е почистено и ме чака вечер да се прибера (много рядко е ходил през деня, отделителната му система работи под час 😂). Вечер може да пишка няколко пъти. Неговата тоалетна е в нашата и заради него вратата е винаги отворена (всички врати не затваряме, за да може да си ходи момчето, където иска).
Пръснатите около тоалетната камъчета определено намаляха- почти няма.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 09:31 от AnyHr

# 538
  • София
Още когато взехме Изи и купихме закрита тоалетна. Много бързо свикна с нея. За няколко дни държах вратичката отворена и на 3,4 ден я пуснах и без проблем влизаше и излизаше от нея. Аз съм много доволна от такъв тип тоалетна. Определено не мирише.

# 539
  • София
Ако някой търси коте, братчето на Смоуки от двама желаещи накрая никой не го взе. Седи си на село на студа и яде само, когато отскоча да го нахраня. Вече Смоуки е по-дебел и едър от него според мен, но той е домашно коте с храна нонстоп и на топло.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт