Любители на котки - Тема 190

• 35 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Шарлот, много красив този Тери! Simple Smile

Тоалетна не съм купувала, така стана, че като взех Тео нямах време да разглеждам и избирам. Затова взех един правоъгълен леген с подходящи размери и си е с него. В едната тоалетна е, монтирах един райбер старовремски от вътрешната страна на вратата по начин, че вратата да стои открехната 15-20см с твърда връзка.
Слагам бентонит поне 10 см дълбочина, така нищо не стига до дъното или стените. Случвало се е, но рядко, обикновено като намалее постелката преди смяна. Чистя всеки ден с лопатката, отнема минутка. Подменям всичко и мия легенчето през 3-4 седмици. Миризмата е на бентонита, купувам му зелена ябълка Felin - харесва му и цената му е ок.
Всеки влязъл у дома познат и непознат питам - кАжи честно, мирише ли ти? Или всички лъжат, или наистина не им мирише на котка и производните и. Simple Smile)
А Теодор мирише на последния който го е гушкал - по парфюма му се познава.

Той не е спасяван от улицата, купих го от познати. Беше любов от пръв поглед, спонтанно желание точно това коте и изобщо - котка да има у дома. Изненада за всички, даже и за мен. Сега сме неразделни. Heart Eyes

# 541
Мишето от една година ползва такава закрита тоалетна. И аз май я поръчах от Стефанов, че още не бях открила Зооплюс тогава. Пристигна със счупена вратичка, но не съм се разправяла. Сложила съм отгоре едно, с което увиват пратките, да пада и пред входа, и тя си влиза спокойно. Пак има и отвън камъчета от бентонита, но няма две хубави работи. Joy Мишето някой я подхвърли пред нас и си я прибрахме. Почти месец ходеше на тоалетна в кутия с пясък и се притеснявах дали ще започне да ползва закритата. Но тя пък си влезе в нея, сякаш все в такава е ходила. Като й сменям бентонита е голям кеф. Така рови, сякаш тунел ще копае. Тогава колко бентонит има отвън... Flushed

# 542
  • София
Лио не е особено миризлив, ама пърди 😆 За първи път ми се случва... Куче съм чувала, ама не и котка. Често му се подиграваме 😆
У нас тази дейност е х3. Не съм забелязала точно след какъв вид храна пръцкат, но са миризливи.
Миналата седмица Оникс се метнал на колелото. Синът ми отишъл да го види как тича и ревна "мами бързо. Някой е акал в спалнята". Беше омирисал всичко.

# 543
  • София
lusia, щом не ти пречат дребните камъчета, Бенто Икономик е добре абсорбираща постелка. Морковелка не е доволна от кауфландската кутия със силно абсорбиращ бентонит. Затова не вярвам да ѝ хареса и Бенто икономик. Обикновеният бентонит е с доста едри гранули и не се разнася много, но пък не се слепва добре. А когато котката пишка много, буците се разпадат при вадене, защото са по-големи от лопатката. Затова и аз предпочитам да е от типа на Бенто Икономик, макар да се закача повече по лапичките и да го разнасят навсякъде.

Flash, Тео е още мъничък. Все още урината му не мирише. Май се питаше дали е възмъжал достатъчно? Ще познаеш по миризмата на тоалетната. Joy

Тери как хубаво си гони опашката! Joy И Рижко редовно си я гони, а е почти на 12 години! Все си мислех, че е патент на малките котенца. Joy

# 544
Нашата госпожица вече започна да се отпуска. Излиза от време на време от ложата си да шета. Днес се точеше на едни малки картонени кутиики, които и оставих за игра. Обаче ми се ще да я изкъпем да изпопадат бубите. Обаче се чудя дали няма много да се разсърди😃 иначе и тя копа и рови в бентонита все 1 някой прави ремонт, като беше написала една друга съфорумка. Чак е плашещо, особено през ноща😃

# 545
Lusia,
Едната ми котка, Сивчо (мацка е, нищо че е с момчешко име), въпреки че е кастрирана като малка, само да я погалиш и вири дупето и опашката Wink

# 546
Flash, Тео е още мъничък. Все още урината му не мирише. Май се питаше дали е възмъжал достатъчно? Ще познаеш по миризмата на тоалетната. Joy

И аз мисля така Grinning
Между другото и аз първата година или 2 все питах всеки, който идва вкъщи дали му мирише, понеже за първи път гледах животно вкъщи. На мен не ми е миришело и всеки така ми отговаряше, с изключение на един човек, който каза, че се усещало, че има животно в апартамента. Аз си мисля, че просто му е замирисала храната, защото точно тогава хранех Наруто. Както и да е, вече даже не питам гостите. На който му мирише да не ми идва вкъщи Grinning
Иначе ние Наруто го взехме на 38 дни от една жена (не от развъдник) и не знам дали е имал хигиенни навици, но първата седмица може и от стреса да е било, но не ходеше до тоалетната си. Обаче пък бързо го научих - за около 1 седмица. И след това много рядко е имало инциденти. Първата му тоалетна беше открита. Той едвам влизаше в нея, макар че беше най-ниската в магазина. След няколко месеца направо взехме затворената най-вече заради миризмата.
Ето малко стари снимки от архива Simple Smile

Честно казано това са едни от последните снимки когато го гушках така и тогава бях бременна. След като родих ме беше страх да не глътне бебето някой косъм и започнах само да го галя, без да го взимам на ръце. Но и той стана много особен. Не иска да го гушкаме много вече и не е така гальовен и игрив както преди. Не знам дали е от възрастта при него или и той си ги изживява по свой си начин появата на нов член в семейството. А може и да е сърдит, защото преди дивана сякаш беше негова собственост, но след раждането му забраних да се качва там Grinning Не, че преди беше пък много гальовен, де. А играта му беше да ни надере ръцете и краката Grinning Според мен просто е вече по-улегнал.

# 547
  • София
И аз съм на тема тоалетна, но постелка.
Иначе това му е тоалетната https://www.emag.bg/zakrita-toaletna-za-domashni-ljubimci-stefan … tm_medium=android
Взех я намалена, на 65лв заедно с постелка от бентонит.
Доволна съм. Не мисля, че филтърът прави нещо особено.
Хареса ми, че се измъква чекмедже отдолу и не трябва да я отварям цялата. А и искам да взема голяма направо, нали котарак ще става. Ходи си, но я ползваше два месеца без вратичка, после го научих и със сложена.
Аз нямам против да си ходи на човешката тоалетна или на канала в банята- по-чисто и без хамалогии ми изглежда. Но мъжът ми е гнуслив, той не иска.

По моите чуденки- свърши му бентонита и искам да опитам друга тоалетна.
Не искам да е силиконова, нещо естествено предпочитам и да прави бучки.
На Бенек ми препоръчаха, но чета разнопосочни мнения. Много пръска бентонита, постоянно мета. То обича да ходи и да рие, да рие, да пръска  🤣 Побърква ме.

# 548
Ползвах Бенек царевичната някога и прави хубави топчета, не мирише много и не хвърчат толкова извън тоалетната, колкото с бентонит, НО е прашна, топченцата са лекички и Ади ми правеше стъпчици по леглото/дивана.
Аз напоследък ползвам бентонит на biokat's, но поръчах сега от зооплюс и биоразградима версия да пробвам поне женските котки. Ади и Бени имат четири тоалетни в момента и упорито ходят почти изцяло само в откритата тоалетна е гаража - ровят, сипят, правят купчини, изобщо голям кеф, ама на мен ми е перфектно - мизерията не е вътре, не я гледам  и не ми мирише Grinning

# 549
Morkovelka99, моят опит със закрити тоалетни е с тези двете:
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/zakriti-toaletni-10131/ferpla … -39-5-38-cm-31786
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/602568
По` ми е любима Савик-ът, защото бях решила че баш таз ще е, трудно я получих, а и на другата й счупих вратата (аз не котката). С няколко сантиметра е по-дълга от Ферпласт-а. Не предполагах че цвета може да има някакво отношение към качеството, но може и така да е. Тази я избрах главно заради цвета на Габи, а на мъжа ми обясних въодушевено, че тази е най-добрата тоалетна на света и че котето ще оцени надписа й. На котето не му пука какво пише, а мъжът ми е благоразумен човек и не е изказал несъгласие. Засега проблем със закопчалките не съм имала, но не е късно да се появи. Наистина са малко халтави и затова никога не съм я вдигала за капака пълна (има дръжка на капака).
Пластмасата на корпуса на Ферпласт-а е по-еластична и по-дебела, някак мазна стоеше и не задържаше капки вода - плъзгаха се и подсушаването беше по-лесно; закопчалките й май бяха четири; като че ли беше по-стабилна. Ако решиш да си вземеш нея просто не я изпускай върху пантичките на вратичката (не знам как успях да го направя). Като гледам какви са цените в момента - тя ще е по-изгодна и няма да я чакаш, нито да се чудиш дали ще пристигне здрава. В Стефанов май има и Ферпласт и Савик и би могла да ги сравниш на живо, или да си харесаш нещо друго. Поне избор има.
Каквато и затворена да избереш, пораженията от постелка отвън ще са по-малко, т.е. ще обираш относително по-нарядко отвън. За миризмата... ми няма да е така пряка в момента на съкровищеправенето. На Габи понякога скъпоценностите са ароматни, чак му се доплаква на човек, ама като се люшне вратичката са по-притъпени острите нюанси. След сюблимния момент вече нещата определено са в полза на затворената. Ако като мен имаш изградени мързелски навици от друга котка, може и урината да замирише - трябваше ми около два месеца време да проумея че Габи пишка в тоалетната си, а не в моята и трябва да си имам железен график за чистене. Инак зян може да отиде някое килимче за наказание на Чистача на тоалетната. Не виждам някаква особена разлика при ползването с филтър и без, освен грижата и за филтъра.

Дези., от октомври ползвам тази постелка (някоя дама от тук я беше препоръчала):
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/postelki_za_koteshki_toaletni/cats_best/351867
Не е вълшебна, но комбинацията от нея и габините съкровища ми миришат по-малко и най-важното е че не кашля от нея. Хубаво е че не й се лепи по козината. Не слепва на топки както пише, но то може да е поради невъзможност. Габи ползва тоалетна по предназначение около минута, поне десет след това рови, хвърля, меси, тъпче и подрежда постелката. Няма никакъв шанс нещо да стане на топка, освен големите скъпоценности. Пишканото се превръща в равномерен утъпкан от нея пласт на дъното на тоалетната. Къртя с лопатката на симпатични квадрати и хвърлям. Не в тоалетната, де да знам какво ще стане ако хвърлям големи количества, но при седмичното миене не се притеснявам че нещо ще попадне в човешката тоалетна. Не знам какво имат предвид като пишат че издържа седем седмици едно зареждане. При мен 10 литрова опаковка изкарва пет седмици - всяка седмица презареждам тоалетната.

lusia, когато Габи ме взе, след много четене и негативен опит с Бини (рак на млечните жлези), бях решила че ще я кастрирам преди първото разгонване. Изпуснах я. Като приключи й записах час... и се разгони отново. След това го правеше през десетина дена. Нищо изявено след първото, но ставаше по-гушкава (тя мрази да се гушка), по-малко ядеше, обръщаше повечко внимание на мъжа ми, бе странна беше. В Св.Антим една ветка (забравих й името) каза че има поликистозни яйчници, така ще си се разгонва серийно през малък период от време и ако искам да рискувам с кастрация. Обясни че котето ще е по-кръвоснабдено там, по-рискова ще е операцията. След дебнене от февруари до май я кастрирах в момент, който не мога със сигурност да определя като затишие. Преживях два големи ужаса - докато реша и като я дадох за кастрация. Трети по-малък ме накара да рипна до най-близкия доктор на втория ден след кастрацията за да я погледне. Всички тук знаят какво изживяваш, силно те прегръщам и стискам палци всичко да е ОК при вас и ужасите да са ти по-малки (ако е възможно).

Ужас, колко дълго стана. Простете ми графоманията... нещо ме е прихванало Flushed

# 550
Във фейсбук бяха препоръчали царевичните постелки и тази тоалетна Размери: Д 66,5 x Ш 48,5 x В 46,5 см. - 80 лв струва.
Чудих и се, защото е много голяма и ще става за всички, но после реших, че не си струва за първа да давам толкова пари. От тримата само една котка ще ходи в нея(и то пак е моя надежда). За сега търся нещо евтино евентуално да не ме е яд, че само съм си дала парите. Големите много трудно ги научих на открита, а за закрита нещо ми се струва мисията невъзможна. С бебето се надявам да е по-лесно, защото е малък и любопитен, а  покрай него се надявам и големите да влизат.И аз първо ще им махна вратичката, а после с нея.
Моята лопатка е с големи дупки и със ситен бентонит и аз правих много боклук. Като им сложих ситния не искаха да го ползват и затова съм решила да им взема от всичко възможно на пазара, за да не са шокирани при смяна.
Някой беше купил също от храната на Concept for Life. Мира, май беше(може и да греша), Харесаха ли я вашите котки? Моите с голям зор ядат, особено тази за кастрирани и се чудя какво ще я правя толкова много храна🥺.

# 551
  • София
Ако котките са едри (високи, дълги) - купуваш джъмбо тоалетна (голяма).
Аз имах голяма, много място ми заемаше, но им беше удобна. Смених я като счупиха закопчалките и капака.
Сегашната им е малка. Дъщеря ми редовно маха капака. Аз пишка с предни лапи извън тоалетната.
Хич не ми се иска да сменям, но може да взема една голяма.

# 552
Дотук май само моите котки си вършат нуждите на сифона в банята. Да, миризливо е и нехигиенично малко, но ние сме свикнали и не ни пречи. Предимство е, че виждаш какво пишкат и акат и колко често, защото трябва да се почисти веднага. Само първата котка трябваше да научим, после другите гледаха и се учеха от нея. Simple Smile
За миризмата е много относително, аз давам гранули, паучове, месо, риба. Но понякога е.... леле-мале, къде ми е противогаза Joy
Тоалетните ме дразнят, с първата котка пробвахме, нооо това да ми разнася напишкани гранулки из целия апартамент, не ми хареса. Сега хващам акото с хартия, оглеждам го и го пускам в тоалетната, после измивам плочките около сифона. Така съм хващала че имат глисти, бабката ни има хемороиди, от време на време като е по-запечена има кръв по акото. Ако са с тоалетна може да се пропуснат проблеми, защото май само разстройството се вижда добре.

# 553
А някой има ли такава тоалетна https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/za … i_toaletni/352165 ? Различни са мненията и повечето са стари
Аз имам подобна, защото нашия котак е едър.
Много обича да си влиза и излиза, вратичката спомага да не мирише толкова. Нашта е обикновена тоалетна. Взимали сме му най-различни подложки: едри, дребни, скъпи, евтини, още експериментираме кое е най-добре. Обичам тези стягащите, които правят на топчета. Оставяме му винаги повече, за да може да зарива.
Като е закрита тоалетната, някак си като скривалище им е, спокойствие намират, котките обичат да влизат в кутии, кашони и др,

# 554
  • София
Как да не ги обичаш, толкова са скромни и непретенциозни! 🤣😹

Общи условия

Активация на акаунт