Любители на котки - Тема 190

• 35 033
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
По въпроса с тоалетните, имам две закрити като посочената по-горе. За малкият засега едната все още не съм и сложила подвижната част на вратичката, чакам да посвикне още малко и ще я сложа. За постелка ползвам царевичната на бенек. Като сипя повече, да не е само на дъното си стават хубави топки. Тоалетните са в коридора пред банята, съответно само ги вкарвам без капаците вътре изгребвам, мятам в тоалетната и пускам водата. Тъй като са затворени не излизат много топчета навън, но и безжичната ми прахосмукачка е на ръка разстояние от този коридор и с нея обирам набързо всичко, което е излязло навън. Мислех да пробвам с онези постелки, които уж събират топчетата, но ще ми се пречкат и се отказах.
И да се похваля, най-накрая убедих свекъра да кастрира котките си на село близо до Добрич. Миналата година пролетта бяха много бременни двете им женски котки, оказа се че са родили и втори път после и сега вече имат 9 котки. Вчера ми се обади да сподели, че понеделник имат час двете по-големи женски, второто поколение трябва още малко да качат, защото са бебета за да ги кастрира и тях. Мъжките няма да кастрира, но с това съм ок. Трябваше да споря с него, защото всякакви познати и съседи му бяха обяснявали, как видиш ли е добре да родят поне веднъж. А вчера звъня, защото пък му казаи, че видиш ли ще станат мързеливи  и дебели и няма да ловят мишки. Та така има си такъв фолклор, които пречи на решението за кастриране, извън чисто финансовият успех. Той ще даде 300 лв за кастрация на двете котки, но бабата съседка нито има как да ги даде, нито да разнася котки до съседният град.
Между другото на мен трите селски не мои котки ми излязоха общо 150 лв. Двете бяха на половин цена, третата с талон безплатна. И трите са си супер и идват, като отскачам да хапват. Много съм доволна от лекарката и кастрацията им.

# 556
Така си пия кафето

А така Кари си пие кафето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 557
Да похваля Мишето. Снощи късно правих мляко с ориз и нямаше как да го сложа топло в хладилника. Мислех в печката да го мушна, но реших да видя дали Мишето ще се почерпи през нощта с ориз. Холът и кухненският бокс са ни едно и тя през нощта има достъп до тях. Ми, доброто ми момиче не го е пробвало даже. Grinning Не съм се сетила кафе да й оставя. Joy

# 558
  • До морето...
Вкъщи пък никакъв интерес към храната. Все повече почвам да се питам що за принц си взех у дома😀Нищо домашно приготвено специално за него
не яде ,както и от забранените ако поиска да опита и му дам малка хапка не я отразява. Айде това добре, но почна да отказва мокра храна на различни фирми,а ги е ял.Останаха два вида ,които допреди месец и нещо ядеше .После ги нямаше в наличност и поръчах други-отказа.Сега чакам да пристигнат,че бяха ги заредили пак и ако и тях откаже ,не знам. Само пари се харчат за нищо. А интересното е,че си търси ,иска ,ако яде примерно два дни само гранули и като му отворя някоя консерва, си обръща дупето и заминава 🙄Днес след дълга борба със себе си дали да пробвам от любопитство на Роял Канин да му взема ,се реших и му купих два пауча. Викам си опита ли я,сигурно ще търси само такава, ама ще пробвам.Е,не😀Близна веднъж и почна да заравя покрай купата 😄Така си стоя известно време. Имали ли сте такива случаи?Нали е най-добре да са на смесено хранене, но ако продължава така ще е почти само на гранули.

# 559
Привет, момичета!
Едно кастрирано Линошче.

В 8.30ч я оставих в 11 ми се обадиха, че е излязла от упойка, всичко е наред и мога да си я взема. Обясни ми доктора като се прибера да затопля добре стаята да отворя вратичката на клетката, но каза тя ще спи повечко днес и в другия край на стаята да сложа вода и храна, ако е гладна ще пропълзи. Еее хубаво слушам и изпълнявам, отварям вратичката и това мойто се щурна към тоалетната, даже направи торта докато блея къде е, хванах я в кухнята на диванчето(от там е снимката) готова да скочи на прозореца та я завих и я набутах в клетката с идеята да спи. В чуденка съм да я подържа ли повечко там или да вървя след нея и да я пазя, върви на зиг заг и къде се щурва... ? 😁

# 560
  • София
Да я намачкаш като може Smile

Като кастрираха Кити, понеже я взехме привечер, "дежурях" покрай нея и я пазех да не скача и т.н. След това, като вече не издържах да стоя будна, я прибрах в "клетката". На другия ден беше кротка и основно спеше.

# 561
Казали са ви, че котето ще спи - това предполага, че упойката не е била инхалаторна. Но, ако е такава, котетата са като дрогирани - по буйни отпреди, неудържими....Ако трябва попитай пак с каква упойка е било котето и ако е била с райски газ, пускай я, да си изразходва енергията - не я контролира.

Бях увила катерушката й с чаршаф с цел да е недостъпна. Тя, въпреки чаршафа, се изкатери най-горе. Свалих го - да не я затруднявам допълнително. Беше малка хала. Постепенно влезе в кожата си. Много леко мина при нас кастрирането. Стискам палци и при Линката да е така!

# 562
Нормално е да заваля като върви. Още е мъхмурлийка от упойката.
Ако имаш възможност бъди около нея и наблюдава,, като малка бебе. Някой се чувстват уверени и опитват да скачат, катерят, но имат болки и трябва да се пазят котците.
Аз моето момиче като кастрирахме по съвет на момичета сложих множество възглавници около нея и леглото в случай, че иска да скача.
Даже едната нощ спах на земята до моето прекрасно момиче, толкова ми беше тъжно, че не може да се качи при нас! Sad
Утре ще е същия Линуш, дай и време!

# 563
  • София
... упойката не е била инхалаторна. Но, ако е такава, котетата са като дрогирани - по буйни отпреди, неудържими....Ако трябва попитай пак с каква упойка е било котето и ако е била с райски газ, пускай я, да си изразходва енергията - не я контролира.
...
Кити беше точно такава след упойката -- искаше да се катери навсякъде, не се спираше на едно място, но мен ме беше страх да не разкъса шева и не я оставях да се катери.
От днес:

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 14:30 от milenaka

# 564
Lusia , тази сутрин си мислех за вас. 🤗
Нямам опит с котка след кастрация. Но все пак я наблюдавай. Всичко ще е наред! Нагушкай я и от мен. 🤗

milenaka, прекрасна Кити. 🤗

# 565
Лусия, добре, че вече сте си взели Линка. Наистина май упойката на някои им действа различно. Нашата, обаче, след кастрацията беше замаяна и за пръв и единствен път спа цяла нощ непробудно до нас. А и не искаше нищо, не сме й предлагали храна, само водичка, но май и не пи особено поне до следващата сутрин, когато вече си беше същото диво коте.
Много е сладка Кити.
Скрит текст:

# 566
Моя британец го научих за 3-4 месеца. След като цялото семейство се хлъзгаше на кристалите.
Скрит текст:
Без да купувам това приспособление за 60 лв си го направих.
https://m.youtube.com/watch?v=y34u-2SV-2k&pp=ygUlSG93IGxlYXJuIGN … uIHRvaWxldA%3D%3D
Гледах този клип когато пред блока ми някой изхвърли нещо като декоративни стени от пластмаса с дебелина 2-3 мм. Измих ги. Преди това намерих стар леген който ще влиза в тоалетната без да пада.
Има клипове в тубата със картон и пясък но тогава ще запушите канала.

Първо както казах слагате легена на земята с подложка под него. Сипвате избраната настилка-бетонит или кристали, еко царевични (според мен е срамота да се хабят хранителни продукти за котешки тоалетни, една съседка слагаше от скъпите пелети на котката) и т.н.

2-3 седмица. Качваме котето на тоалетната като вътре слагаме малко биде-кофа за подмиване, да не докосва водата, а горе вмъкваме легена със малък отвор-3-4 см върху чинията и отново избраната настилка-малко от нея.
Караме котето да си свърши работата. То ще иска да прави всичко долу. Аз седнах и показах че и аз правя това тук. Докато котето дращи го насърчавате. Четкате си зъбите но не го гледате директно. Аз имитирам че си мия зъбите или пея, моя е срамежлив.Grinning

3 седмица, разширявате същия леген. Дупката да е 6-8 см.
Пак слагаме долу чисто сухо биде. Нещо такова, моето е жълто.
Когато котето свърши работата всичко пада в бидето и вие го изхвърляте.
На 4-5 седмица изрязвате и оставяте максимум 5-6 см от легена, да наподобява на тоалетната.

След това се изрязва както желаете или с помощтта на една кутия от пвц плоскост или картон, моето се получи криво, с кутия от сладолед. Бях залепила кутията и затова има следи от силикон.

Аз слагах в бидето първо вестник така че да не пада нищо в тоалетната да не я запуши.
На 6 седмица аз изрязах нещо като детска тоалетна чиния. Сложих хартия и с един молив и нокътя изрязах хартията по размера като вашата тоалетна. Пъхате го под чинията. Котето започва да се качва и само търси пясъка. Като не го намира върти се и намира точна позиция и край с мъките.

Уточнение. Нашата тоалетна, при свекъра е стара и голяма затова оставих на това ниво за повече удобство.
Сега идеята е като сменяме  тоалетната да сложа такава  с дръжка на казана и да го науча да си я пуска сама като ня видеото долу. Heart Eyes
https://m.youtube.com/watch?v=V0vBE3U0r1g&pp=ygUwRElZIHRyYWluIHl … pdGhvdXQgbW9vbmV5
Всяка от стъпките става с много внимание и насърчаване на котето със наградки рибки от Кауфланд при нас. Обожава ги а сега открихме и правоъгълниците. Ако имате търпение ще се справите.

Сега на почти 4 г когато е ядосан или е с разстройство си позволява да ходи в сифона и винаги му се карах много, сега спрях и той ходи горе вече.
Извинявам се за снимките ако ви се струват неприятни.
Сега подложката я мием.
Ако някой ми каже по-хигиеничен начин от този, надали...
Мен ме вбесяваше когато Миха започваше да драска по тоалетната с настилка, аз слагах отдолу всеки път чанта и изхвърлях. Беше ме гнус да отделям. Редки бяха случаите когато той сш цапаше лапите в а...
Най-ужасното беше че докато се наведа да завържа златото и цялата баня се вмирисваше. Мразех да слагам торбите бомби пред вратата, да се чудя къде да ги скрия от съседите.

Сега след всяко негово ходене аз го мия, преди той да ходи минавам тоалетната със доместос, поне веднъж седмично. Измивам подсушавам. Никога не е миришел на тоалетна.
И след него с тоалетна хартия или парцал със препарат с миризма за да не ми се води акъла че нещо е капнало. Не ме е гнус а гадостите си заминават с водата.
Гледайте клипа с това приспособление. Ако не ви се прави самоделно си го купете.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 16:45 от LaLeone

# 567
  • В един копнеж!
Много спешно питане.
Котето ми току що изяде една миризливка.
Нещо трябва ли да направя от своя страна? Измих й устата, очите, обаче неще да си отвори устата да й налея вода малко.
Изведнъж ми замириса на смрадливка, викам си от прането е може би , което току-що внесох отвън. Поглеждам котката, от устата й пяна тече....

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 16:56 от Еnchantress

# 568
Много спешно питане.
Нещо трябва ли да направя от своя страна? Измих й устата, очите, обаче неще да си отвори устата да й налея вода малко.
Изведнъж ми замириса на смрадливка, викам си от прането е може би , което току-що внесох отвън. Поглеждам котката, от устата и пяна тече....

https://dogsandcats.bg/kotki/toksichni-li-sa-nasekomite-koito-kotkite-iziazhdat

Не пише за миризливките точно, но пише че повечето насекоми, които влизат в апартаментите са относително безвредни. Може да се лигави или да повърне.

# 569
Много спешно питане.
Изведнъж ми замириса на смрадливка, викам си от прането е може би , което току-що внесох отвън. Поглеждам котката, от устата й пяна тече....

Не мисля, че ще има проблем. Тя не е жилещо.

Лио никаква човешка храна не яде, абсолютно нищо. Ние, не, че му даваме де...

Бела както си ядеше консерви и паучове така спря. Какво ли не купувах, какво ли не хвърлях, не и не. Гнома също е предирчив към тях, ама яде. Давам на Хилс и пак си има видове, които предпочита...

Общи условия

Активация на акаунт