Любители на котки - Тема 190

• 35 031
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Мишето е само на гурмета и сурово месо, когато готвя. Суха не иска, други консерви - също. Като се храним, не си дрънчи, не досажда, въобще не ни отразява. Другите ми котки са се възползвали от оставена без надзор храна, та ми беше интересно дали и Мишето ще направи беля. Досега прибирах всичко и все внимавах. А на нея й е все тая за моя ориз. Joy Имах един Рошко, два пъти ми измъквА пилешко бутче от тенджерата. Joy Е, майка му и златната рибка, и два хамстера ми изяде, но това е друго.

# 571
  • София
Аз съм писала. Имам кит за трениране да ходи котето до човешката тоалетна поръчан от Алито, но се отказах да го пробвам дори. Ако някой иска веднага мога да му го дам.

# 572
  • Бургас
Мони яде всичко. Даже варени картофи.
Харко само гранули( и то не всички видиве) и едни лакомства от Лидл, също супа от ДМ.

# 573
Гранулите на Purina ок ли са?

# 574
Миризливките са деликатес! Ади изяжда всяка, която намери, нищо му няма.
За сметка това вчера някоя от котките го е набила (напълно заслужено) и муцунката му е надрана, а ушите са като на ветеран.
Много интересно обаче, от женските котките, голямата пази малката, застава пред нея и я брани и с нокти, и с хъскане, а уж не се харесваха двете преди.

# 575
Ох, моето бебенце всичко си проси. Види ли ме, че ям нещо и веднага започва да ми се вре и да мучи 😂. Толкова жално и страдално ме гледа, че му давам макар и да знам, че няма даже и да опита. Само го подушва и пак идва да проси 😂. Той всеки път май си мисли, че месце си хапвам🤭. Много е смешен само той проси, но не яде плячката.

Има ли разлика между масовата храна и тази обособена за конкретни поради? Мисля да му купя храна за персийски. Да му стане още по рунтаво дупето 🤭

# 576
  • София
И Аш като бебе ядеше миризливки. На следващото лято само ги биеше с лапа, но затова пък Оникс ги ядеше.
Само Дейзи се оказа най-умната и такава гадория в устата си не е слагала.

# 577
Нашата Оли е яла муха, комар, летяща пеперудка, малко паяче, изобщо каквото успее да докопа, много обича да ловува насекоми, но миризливка май не е.
Иначе и тя е любопитна за храна от нас, като яде и зелени - спанак, коприва, лозов лист ръфа.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 10:40 от MianaNia

# 578
Томчето е любопитно какво ям, но като му дам, не яде. Веднъж ядях баница и той така жално ме гледаше, че му дадох парченце (сложих го в неговата купичка). Том го подуши, подуши, пък започна да си играе с него.

# 579
  • Бургас
Мухи ядат, да.
Колкото и да ме е гнус от това и да ме е страх, че ще се заразят с глисти...

Лятото всички гонихме една малка бърза муха, направо беше ужас, две котки и четирима души я преследвахме.
Подивяват тези котки, видят ли муха.
След известно време изчезна мухата, все една от котките я е хапнала.

# 580
Мишето е само на гурмета и сурово месо, когато готвя. Суха не иска, други консерви - също.
Недейте с това сурово месо. По него има бактерии, вероятно и паразити. Отделяйте и го варете отделно, само за нея, без сол и подправки.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 00:05 от *DeNiSLaVa*

# 581
Аз наказах Мишо когато подгони през 21 г. две зелени миризливки с трапецовидните гърбове. Чух само докато пристигна в хола, че ги дъвчи. Повръщаше ми се от миризмата. Наказанието е без целувки и прегръдки без спане в леглото ми. Той вече като чуе някаква гадина и ме поглежда, аз викам силно "НЕ" и Михаел се отдръпва.
Знае че ще има наказание и мама ще се кара.
Два пъти мм го е виждал да дращи по стените, оказало се че на тавана имало паяк. Сега видя ли да се приближава нещо и го прибирам в клетката докато изхвърля гадината.
Когато изяде насекоми давам половин хапче за обезпарязитяване, Cestal. Ако е време за това и цяло.

Вие се радвайте че не е закачил стършел или оса, пчела. Аз отучих да се вълнува по тези насекоми. Крещя и той се плаши и влиза вътре. Нямам друг избор. Предпочитам да съм лоша но да не го ожили нещо. Heart

# 582
За какви "вкусни" менюта си говорите само, паячета, буболечки всякакви, миризливки бррррр, и на нас няма да ни се размине със сигурност...🙈
Благодаря на всички, които споделихте опита си, четях ви много внимателно, но си се занимавах с Линка. Добре ни е душичката, вчера докато не се изкатери в хамака не миряса (това ще е от нашата порода с кака - тъпи и упорити 😆) Направи един голям сън и като реши да се обръща, вися около хамака да не падне. След това беше в кондиция, не залиташе и пи много вода - сигурно от упойката, а по - късно близна няколко пъти от супичката. После отидох на работа за 2 часа и я оставих на кака, голяма паника е, ама на кой да се метне, докато чаках да се обадят за Линка ме избиха незнам си колко херпеса 😁, но аз си се тревожа тихо и кротко, а тя звъни на пожар. 🙈 Снощи изпукахме от жега, климатиците на макс, ама за Линош така трябва... 😁 Тази сутрин си ме събуди в обичайното време за закуска и се паркира директно на високия кухненски плот - диваче мамино. 😆
Това от снощи, криеше се в къщата, но нали си е любопитко се подаваше от време на време. 😉

# 583
  • Бургас
Линка е добре, моето Мони залиташе един ден, на втория ходеше по-бавничко, чак  на третия вече си беше ок.
И Харунячето беше много добричко, изобщо не я притесняваше, май даже тогава взе да я мие и се сприятелиха.
Преди това тя го хъскаше и го биеше.

# 584
  • София
Lisia,супер изглежда! Голяма красавица е.
Изи,когато я кастрираха я взех към 15.00 и до другата сутрин изкара в клетката,защото много залиташе. Почти не спа,мяукаше ,нестабилно стоеше,направо падаше както си седи. Беше много страшно за мен и не мигнах цяла нощ. На другия ден и нямаше нищо.

Общи условия

Активация на акаунт