Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 051
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, в кой месец започнахте да мажете коремчето?
И може ли да ми препоръчате хубава книга за бременни  иска ми се да е подробно описано , нещо седмица по седмица ? Благодаря

Аз винаги съм си мазала цялото тяло след баня, просто ми харесва. Така че при мен няма промяна в тази рутина, иначе ако не го правех от преди, предполагам че щях да започна веднага като разбера, че съм бременна.

Иначе за книгите: аз си набавям информация по различни начини - статии, приложения и тн. Накупила съм доста книги, но те са по-скоро за раждането, кърменето и отглеждането на човечето. Не мога да дам ревю още, тъй като не съм ги прочела все още.

# 106
Момичета, нещо за отхрачване може ли да препоръчате? Имам някакъв гъст секрет, който ме дразни. Изписаха ми един спрей, но ако можете да препоръчате още нещо.

# 107
И аз се мажа от 4ти месец

# 108
  • София
Не съм особено ентусиазирана по темата с мазането, с първата бременност бях много стриктна, но въпреки всичко се сдобих с "прекрасни" стрии по корема.
Въпрос на ген 😒
Ще взема нещо да се мажа,че не се знае ако не се бях мазала какво щеше да стане.
Имаше едно много готино масло с Авокадо на Здраве Мама и за съжаление вече го нама, а за корема ползвах на Мустела един спрей и само пръсках с него, за да не пипам много много корема,че и без това имах контракции.
Мисля Wooden Spoon да погледна какво предлагат.Много съм доволна от нещата, които съм ползвала (за детето основно).Живот и здраве като се роди бебето мисля с тях да започнем.

# 109
О да, кажете това с пипането на корема точно какво е. Имам някакви спомени, че съм чела нещо за галенето, но не помня за какво точно се отнасяше.  Мъжът ми постояно иска да ме пипа и да го гали и аз все му се карам, че не бива.

# 110
  • София
О да, кажете това с пипането на корема точно какво е. Имам някакви спомени, че съм чела нещо за галенето, но не помня за какво точно се отнасяше.  Мъжът ми постояно иска да ме пипа и да го гали и аз все му се карам, че не бива.
Е ,попринцип не е драма,обаче аз имах контракции и тогава не е много добре.
Не се притеснявай, нищо няма да стане ,нека му се радва 🙂

# 111
Ако има от къде да си намерите домашна мас, мажете смело и не си давайте парите за скъпи мазила.. Доказано е, че маста съдържа витамини, полезни за кожата. Е, малко миришете на пържени филийки, но пък се отразява страхотно, поне при мен Joy аз се мажа от деня, в който разбрах, че съм бременна и досега *да чукна на дърво* нямам никакви стрии.

Колкото до апетита.. в 34г.с. съм и досега само един единствен път бях като освирепяла, чак се изплаших какво количество храна погълнах, но слава Богу беше единичен случай Grinning изобщо не ям като за двама и се старая да не прекалявам, с каквото и да било и съм +9кг за цялото това време.

# 112
Маста като попие не мирише, също е вариант след нея някакъв лосион за тяло със силен аромат. 😉

# 113
Маста запушва порите и изобщо не е добър вариант да се маже каквото и да било.

# 114
Майка ми се е мазала с мас когато е била бременна с мен и до ден днешен няма нито една стрия.
И все пак предпочитам да се мажа с напълно натурален продукт каквато е маста.

# 115
Едно време и бебетата са мазали с мас, но всеки си преценява. Аз бих опитала, имам и от къде да си набавя домашна. Въпреки, че стриите са си до кожа и ген, ако си предразположен даже и да не качиш много, с каквото и да се мажеш все си излизат. 😉

# 116
  • София
Е те бебетата едно време са ги къпали и във вана със сол, ама Grinning
Принципно маста е много тежък продукт и не е ок за всяка кожа. Аз лично никога не бих се намазала и после да се чудя как да си оправям кожата, но моята е такава и си я знам. Бебе с толкова нежна кожа пък да намажа съвсем не мерси. Чоплено е много по темата - може 5кг да качите, почти да не личи корем, да се къпете в масла и олио всеки ден и да се нацепите зверски. Може 25кг да качите и да сте се мазали 5 пъти на кръст и една стрия да нямате. Ако кожата е еластична и по ген нямате заложено няма и да излезнат.

# 117
Аз мазах малкия с преварен зехтин на водна баня, себе си също по корема, нямам стрии на малкия кожата му е добре.

# 118
Принципно маста е много тежък продукт и не е ок за всяка кожа. Аз лично никога не бих се намазала и после да се чудя как да си оправям кожата, но моята е такава и си я знам. Бебе с толкова нежна кожа пък да намажа съвсем не мерси. Чоплено е много по темата - може 5кг да качите, почти да не личи корем, да се къпете в масла и олио всеки ден и да се нацепите зверски. Може 25кг да качите и да сте се мазали 5 пъти на кръст и една стрия да нямате. Ако кожата е еластична и по ген нямате заложено няма и да излезнат.
Като чуя това за маста и солта от познати ми идва да ги застрелям. Има толкова неща за мазане на пазара и за бебета и мами, че как да не ще тръгна с мас да мажа. Все пак живеем в 21 век, не в камената ера. 😃

# 119
Като чуя това за маста и солта от познати ми идва да ги застрелям. Има толкова неща за мазане на пазара и за бебета и мами, че как да не ще тръгна с мас да мажа. Все пак живеем в 21 век, не в камената ера. 😃

Права сте има но не на всяка кожа понасят, на моето детето му изсъхна кожата на крачетата, използвахме каква ли не козметика, но само зехтина ми свърши работа и кожата се върна към нормалното. И аз много исках да купя и да не се занимавам с тези неща, но понякога се налага . 😄

Общи условия

Активация на акаунт