Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 052
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Зехтина е полезен за кожата. Тук говорим за животинска мас.

# 121
  • София
Зехтинът реално е маслиново масло, а това масло е мноооого използвано в козметичната индустрия. Има голяма разлика между него и всякакви животински продукти.

# 122
  • София
Имам да възстановявам лактобацили , в този ред на мисли, дали този продукт е подходящ да се пие от бременни,никъде нищо не пише ... лекарката ми изписа пробиотици ударно,но ми се иска и някакъв пребиотик да взема.

# 123
Аз не си намерих свинска мас, иначе исках да  се мажа с нея. Заложих на кокосово масло, за сега нямам стрии, но има още време да се появят. За бебето си признавам, че не бих експериментирала с мас, най-вече защото няма как да знам какво ще ми продадат и какво ще са сложили вътре. Хората на времето не са били толкова “прости”. Щом нас са ни мазали със свинска мас и сме оцелели, сигурно не е толкова налудничава идея. Е за осоляването на бебето вече и на мен ми е малко too much, но има много неща които е хубаво да не се забравят. Примерно да не помъкнем бебе на 5 дена на кафе, да му пушат на главата, щото тъй ни скимнало и не живеем в каменната ера. Но “всеки сам си преценя”.

# 124
Лошото е, че много жени явно са забравили как са ни гледали нас едно време и че за съжаление на днешно време е ужасна рядкост да намериш нещо качествено.. ако ще и в 25ти век да живеем, преди си е преди. То затова децата са масово изнежени, защото това да не им се прави, онова също и накрая детето е все болно и кекаво. Не упреквам никой как си гледа детето, разбира се, “всеки сам си преценя” ми е любимата фраза Grinning

# 125
Аз мажех точно с мас засегнати зони. Нищо друго не помогна. Подейства с 3-4 пъти. Някак обаче не ми се понрави на мажа с каквото и да било на 37-38 градуса жега. Даже и крем против подсичане мажа само ако има зачервено.

# 126
Аз избягвах много много да мажа с каквото и да било,няколко пъти да съм ползвала крем за подсичане.

# 127
Редувах кокосово с бадемово с първата бременност. С втората нищо не мазах, стрии нямаше, явно съм ударила джакпота с кожата на корема, защото преди децата имам безброй стрии къде ли не.

Първото едва го оправих от мацотенето с Hipp в болницата. И да- лятно бебе с мас няма как да мажеш, иначе съм напълно ок. После ми подариха някаква Мустела за къпане, айде пак лющене, сухота, лишеи и накрая ми писна и спрях всичко. Второто не е виждало козметика под какъвто и да било вид поне до 4-5 месеца, включително шампоан.
Всичко от Сътворено с любов взимам или Boryana Care.

# 128
Не съм се мазала през предишните ми две бременности, не планувам и сега. Нямам стрии.
Не бих се мазала никога с мас, предвид хубавите продукти в днешно време(ям мас редовно, обичам и пръжки и не е от някаква измислена гнусливост). Не само козметични продукти, но и натурално какаово или кокосово масло.
Но така или иначе смятам, че зависи от кожата и качените килограми, не от това с каво се мажеш.

# 129

Здравейте, някоя от вас със същите мутации, била ли е на терапия с аспирин по време на бременност?

# 130
Здравей, аз имам тази PAI 4G/5G, АГ ми каза, че когато си хетерозиготен носител не се налага. На ФМ в 12 седмица ми казаха, че мненията са много различни и ако се налага като излезе резултата от БХС ще го напишат, но нямаше такава забележка в изследването. За другите не мога да ти помогна. Май едната е, че не усвояваш ФК, трябва да е мета, но нека по-запознатите да кажат. Най-добре тези изследвания ги занеси на АГ, който те следи, аз още при установяване на бременността си носех изследванията, за да коментираме има ли нужда от някакви лекарства.

# 131

Здравейте, някоя от вас със същите мутации, била ли е на терапия с аспирин по време на бременност?

Водят се нискорискови, заради самите мутации и заради това, че си хетерозигот. Но за всеки случай направи консултация с хематолог, желателно е да се пуснат и изследвания за коагулация и на база на тях хематологът ще прецени дали и от какво имаш нужда. Контакти на хематолози има в темата за тромбофилия.
Мутацията за неусвояване на витамини е MTFHR, всичко ти е наред там.

# 132
Dimi9,  аз съм хомозигот по PAI 4G/4G и хетерозигот за MTHFR. Заради първото съм на Натаспин Н, а заради второто - на метилиран фолат.

# 133

Аз съм хетерозигот 4 G/5 G и предната и тази бременност съм на аспирин и фраксипарин от + тест до края.

# 134
Какво мислите за БХС много противоречиви мнения прочетох и вече се обърках да се прави ли да не се ли прави , да се прави ли пренателен тест?

Общи условия

Активация на акаунт