Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 109
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря! Simple Smile
Биозин мама х 2 при заболяване, х 1 за превенция + тонзилотрен за гърлото (хомеопатично). Аз взимах и Авирон рапид, а за гърлото Хербатусин, той е с градински чай и е безопасен, за хремата назориг и за прочистване Стеримар. Ако има температура може и парацетамол.

# 331
  • София
Биозин мама пия почти от началото, заради вирусчетата на малкия от детската градина. Тантум верде пръсках някъде 8-9гс, че се бяхме тръшнали всички с гърло. Препоръчано от АГ беше.

# 332
  • София
Даже на последния преглед питах док и каза да не спирам Биозина докато родя, че и малко след това. И аз пия по 1 без симптоми и по 2, когато преценя, че примерно съм била в рискова за разболяване среда. Като бях с Ковид пък УНГ ми каза Тантум вердето по възможнсот да е детският вариант. Аз пръсках обикновения вариант, че нямах другото, но не помогна изобщо и минах на Апипро, което УНГ прпеоръча. И то не помогна много, но определено ме облекчаваше поне два пъти по-добре от Тантума. А Тантум верде си го уважавам аз, от години пръскам при проблеми с гърлото и помага.

# 333
Здравейте! Може би въпроса ми ще е малко глупав, но ме интересува. Живея в малък град и утре ще пускам стерилна урина, но в тази лаборатория където ще я пусна не я изследват на място, а я пращат в София. Интересно ми е някой знае ли как ги транспортират до там без да ги замърсяват?

# 334
Да, стелиризират ги.
По принцип една урина е годна 2 часа - от даването на пробата до носенето в лабораторията. В повечето малки лаборатории минава куриер, който ги взима след 12 ч. През това време тя трябва да бъде стелиризирана. Това го правят лаборантките като се занесе пробата. Обаче вече не знам, ако пробата трябва да бъде работена на следващият ден дали е годна. Предполагам, че щом ги носят в София за изследване, не е повече от час път, което пък би значело, че ще успеят да обработят събраните проби в същия ден. Може да попиташ като оставяш урината. Едва ли, ако тя стане негодна до стигането й в София, биха предлагали тази услуга.
И в почти всички лаборатории в София не изследват нищо на място. Пробите от тях също се карат в по-голяма лаборатория.

# 335
  • София
Момичета, от 2 месеца не съм пила кафе (не ми се пиеше в първия триместър), но вече съм в 15гс и от една седмица зверски ми се пие капучино. Дали е добра идея след такава голяма пауза да ударя едно кафенце? Grinning

# 336
Аз 6 месеца не бях пила и изведнъж започнах с по 1 капучино на ден и така и до ден днешен. 🤗 Освен, че малкият лудее още повече, други странични ефекти нямам. 🤸

# 337
На мен АГ ми каза, че по две кафета на ден не е проблем. Така, че едно капучино няма да навреди. 😉

# 338
  • София
И аз първите 5м не пих и после си почнах по едно на ден. Дори си го пия чисто. Случвало се е да има няколко дни, в които и по едно капучино пия следобед допълнително.

# 339
И аз смятам, че няма да навреди едно капучино на ден. Въпроса е да не те превъзбужда и държи будна вечер, иначе няма проблем за бебето.

# 340
А едно капучино сутрин и едно следобед може ли защото на мен по някога не ми стига едно 😅в 18 седмица съм 😀

# 341
Дами имам следния казус.Аз бях писала за варицелата , но сега се усложни ситуацията.
Оказва се , че нямам антитела за нея , бременна съм в 5 седмица.Другите ми 2 деца са на 3 години и не са карали никакви шарки.
Обмислям да ги ваксинирам , но въпроса ми е , ако ги ваксинирам (Варивакс-жива ваксина е) трябва ли да се изолирам от тях? Заразни ли ще са?

# 342
  • София
Директно от производител:

Да, жива ваксина е.

# 343
За съжаление , до днес не знаех , че не съм я карала .Втора бременност ми е и имам малко деца и реално сега ме хвана страх.
Ще ваксинирам децата , просто не знам дали и за колко време да се изолирам.
Питах двама педиатри , единия казва изолация 10 дни , другия казва , че детето не е заразно.И съм тотално объркана.

# 344
Какво се случи с бременната жена която се е заразила,вс наред ли е с детето?
И моето дете не е карало,аз съм в 19гс правих си тест имам антитела но ми се виждат малко

Общи условия

Активация на акаунт