Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 158
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
  • На изток от Ада
Момичета, кой лекар бихте ми препоръчали за Надежда в София ?
За болница Надежда , ако ставя въпрос , доктор Камелия Павлова-Масларова.Истински ангел!Предишната бременност бях при нея , сега пак ще сън при нея.Уникален специалист и човек!
И аз съм много доволна от д-р Масларова.Наистина е слънце!
Казвам да се има на предвид.
Аз също я мислих,но сме в Ст Загора....

# 226
  • София
Аз пък моята д-р Бътева-Христова не я сменям с никой друг; да кажем, че бих се навила и за д-р Патрикова (ама така и така и с нея се виждам по феталните, така че двете в комбина са ми точно моите хора - да бях го гласила, по-добре нямаше да се чувствам) Simple Smile

# 227
  • София
Аз съм при др Михайлович и съм много доволна.

# 228
Някой има ли опит с диария и гадене в 7ми месец? 🤢 Не съм имала тези "странични ефекти" досега и изведнъж от 4 дни каквото и да изям предизвиква рязка нужда да посетя тоалетната.. дори от вода ми става лошо. Притеснявам се освен обезводняване, може ли да е вредно състоянието за бебето и въобще усвояват ли се хапчетата, които пия така.
Благодаря предварително, момичета!

# 229
[video][/video]здравейте Някой раждал ли е с епидурална-спинална незнам точно как се казва упойката с нормално раждане в Тина Киркова защото сам чула че там няма такива обезболяващи а съм се насочила в тази болница ще съм благодарна някоя опитна мама да сподели благодаря предварително Heart

# 230
Xristina xristova За такава комбинирана упойка съм чувала само за при секцио. Спиналната ви обездвижва напълно от кръста надолу и не мисля, че може да се прилага при нормално раждане.

# 231
Здравейте! Преди 3 месеца пусках изследване на хормони за щитовидна жлеза и бяха в норма. Сега три месеца по-късно съм бременна в трети месец. Трябва ли пак да ги пусна?

# 232
Хубаво е да се проследи , защото понякога се покачва по време на бременността.Миналата си бременност пиех еутирокс , защото се вдигна към 3/4 месец.

# 233
Хубаво е да се проследи , защото понякога се покачва по време на бременността.Миналата си бременност пиех еутирокс , защото се вдигна към 3/4 месец.
А дали би повлияло това, че пия дуфастон?

# 234
  • На изток от Ада
А дали би повлияло това, че пия дуфастон?
едва ли

# 235
Здравейте, момичета.
Не знам какво ми влезе в главата, че май имам Бракстън Хикс контракции. В 5-ти месец съм. Не можа да разбера това ли е, не е ли. Не мога нито да хвана колко често получавам, нето продължителност. Не ме боли. Имам някакво усещане в корема си като разтягане/разпъване. Сякаш от порастването на корема/плода. В същото време не съм сигурна дали по-скоро не е усещане за стягане на корема. Пипам, пипам. Внушавам ли си, че се втвърдява. Изобщо колко твърд ми е попринцип. В същото време започнах повече да усещам мърданията и потупванията на бебчо. Когато мърда също имам някакво такова усещане в корема си, някакво леко напрежение. И вече не мога да разбера - разтяга ли ми се корема, стяга ли се, от движението на бебето ли е…
Има ли други като мен, вие какво усещате? Изобщо ще разбера ли, ако усещам такива контракции и нормални ли са??

# 236
  • София
Аз като прекипяла с Бракстън хикс ще ти кажа, че поне при мен си се усещаха доста.
Все едно някой ми е хванал целия корем с голям ластик и го стяга.
Целия ставаше твърдо от горе,до долу и после осезаемо се отпускаше.
Легни по гръб и тогава пипни,усеща се най-много,но аз си мисля че ако са контракции ще усетиш и няма да се чудиш.

# 237
Много ти благодаря за отговора. Леко се успокоих. И пак малко тъп въпрос, но… такива контракции улавят ли се с ехограф? Тъй като той мина преди 3 дни, всичко си беше перфектно и никой не ми е казвал нещо…

Аз като прекипяла с Бракстън хикс ще ти кажа, че поне при мен си се усещаха доста.
Все едно някой ми е хванал целия корем с голям ластик и го стяга.
Целия ставаше твърдо от горе,до долу и после осезаемо се отпускаше.
Легни по гръб и тогава пипни,усеща се най-много,но аз си мисля че ако са контракции ще усетиш и няма да се чудиш.

# 238
С уговорката , че това е моят случай.миналата ми бременност (двуплодна). В 18 седмица помнаха стягания , съответно помнах да пия по-сериозни дози Диаспорал Подле и той вече не действаше , дори вливане на магнезии.Дадоха ми коринфар , пак имах стягания ни се търпеше, съответно на режим лежане по цял ден.
30 седмица вече стяганията се случват , аз почти не ги усещам.Пиеха ме е болница , заради спрял да работи бъбрек (едното бебе го притискаше) и ни пуснаха на шега тонове преди дс ме изпишат .Тези стягания ди бяха активни контракции на 5 минути , лекарката ми каза “момиче , ти раждаш !”Провериха ми шийката , която от 38 Мм , се беше стопила на 1,7мм.
Реагираха светкавично , закачиха ме на Гинипрал и ми сложиха Песар.Та лежах си 5 седмици в болницата , с гинипрала (ужасно нещо) , и избутах до 35+2 , та децата се родиха големи , здрави и доносени.
Защо разказвам .. защото всяко тяло е много различно.Аз сън имала контракции , а не ги усещах.
Приемате ли магнезии?Ако не чуйте се с АГ , кажете какво усещате и е хубаво да почнете да приемате.Искрено се надявам при вас да е безобидно !🍀🙏🏻

# 239
Xristina xristova За такава комбинирана упойка съм чувала само за при секцио. Спиналната ви обездвижва напълно от кръста надолу и не мисля, че може да се прилага при нормално раждане.
знам че няма такава комбинация просто незнам как се нарича тази упойка за обезболяване на нормалното раждане Май е епидурална

Общи условия

Активация на акаунт