Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 129
  • 770
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
имам известни проблеми с работодателя и имам нужда от съдействие. Въпросите ми засега са хипотетични, не съм стигнала дотам, но искам да съм подготвена.

Бременна съм в 14гс и съм в болничен (няма да се връщам на работа). Въпросите ми са 2:
1. докато съм в болничен може ли да ме уволни?
2. докато съм в болничен мога ли да сменя работното място?

Благодаря предварително! Heart

По първия въпрос. Да, могат да Ви уволнят, докато сте в болнични. Иска се разрешение от инспекцията по труда, което се издава в 7 дневен срок. Ако са си нагласили всички документи както трябва, това разрешение е чиста формалност да се получи. В кодекса на труда е описано на какви основания могат да прекратят служебните Ви правоотношения. Единствена абсолютна закрила от уволнение, ще получите когато излезете в 45 дневния болничен преди раждане. И тя не е толкова “абсолютна”, но могат да Ви прекратят договора, само ако закрият предприятието в което работите. Което ако е малка фирма с трима човека персонал, също има вариант как да Ви оставят на пътя. По новините бяха давали такъв случай, работодателя закрива фирмата, регистрира нова и преназначава останалите служители, без бременната. И всичко това е абсолютно “законно”. Та тея щуротии как Ви пазел закона.. да не Ви отчайвам, ама ако са решили да Ви разкарат и са достатъчно злобни, ще намерят начин да Ви вгорчат живота най-малкото. При мен се почна с обжалване на всички болнични, разхождаха ме по най-различни болници и комисии, моите мили работодатели. Проверки, наказания и вече 8 месеца психически тормоз, който ако можех да напусна просто щях да си спестя.

# 256
  • София
Здравейте! Според вас нормално ли е пулс на плода в 11г.с да е 140?
Абсолютно нормално е,какво те притеснява?
В 10+4 при моето бебенце е 170 и докторът каза,че било малко високо,но не било притеснително.

# 257
В 10+4 при моето бебенце е 170 и докторът каза,че било малко високо,но не било притеснително.
Притеснява ме, че миналата седмица пак бях на лекар и беше 175 в 10г.с + 2 дни
А сега много е спаднал

# 258
  • София
Притеснява ме, че миналата седмица пак бях на лекар и беше 175 в 10г.с + 2 дни
А сега много е спаднал
Мисля че вече е идеален,миналата седмица и при теб е бил леко завишен (според моя доктор).А и той с напредване на бременността се успокоява пулса на бебето,всичко е наред 🙂
 Бяха ми казали със сина ми,ще по-високи в пулс статистически накланял везните към момиче.При мен не познаха, момче си имам 🙂

# 259
А, колко е нормалния пулс? Или е по седмици? На мен до сега не са ми казвали, че има проблем. Пулса последно в 12+3 беше 154.

# 260
Аз пак се появявам със странен казус. В 6 г.с. съм и ми изолираха E.Coli от вагинален секрет, непосредствено преди да се установи бременността. В последствие пуснах и урина за изследване и излезе стерилна. Гинекологът ми каза, че засега няма да ми изписва нищо - дори не и глобули тип Лактажин. Антибиотиците разбирам, че са опасни през първия триместър и ако може, е по-добре да се мине без тях. Но пък от друга страна, ме е страх някак си да не прерасне това в цистит или да не стигне тази гад евентуално до плода Sad Засега единственото, което правя, е да пия пробиотици, като се надявам, че ще помогнат малко или много. Безопасно ли е да си живея с тая бактерия там, където не й е мястото, особено предвид, че съм в ранна бременност?

# 261
  • На изток от Ада
Аз пак се появявам със странен казус. В 6 г.с. съм и ми изолираха E.Coli от вагинален секрет, непосредствено преди да се установи бременността. В последствие пуснах и урина за изследване и излезе стерилна. Гинекологът ми каза, че засега няма да ми изписва нищо - дори не и глобули тип Лактажин. Антибиотиците разбирам, че са опасни през първия триместър и ако може, е по-добре да се мине без тях. Но пък от друга страна, ме е страх някак си да не прерасне това в цистит или да не стигне тази гад евентуално до плода Sad Засега единственото, което правя, е да пия пробиотици, като се надявам, че ще помогнат малко или много. Безопасно ли е да си живея с тая бактерия там, където не й е мястото, особено предвид, че съм в ранна бременност?
задължително я лекувах,по принцип е опасна по -късно. Но аз имам 2 аборта... 1 я открихме лекувах , излекувах я бам изтекли води в 11 седмица. Втората бременност, д-р док ,уж не била опасна... Аборт в 10 седмица. На мен това са ми 4 и 5 бременност

# 262
Здравейте. Днес бях на преглед и видях че има нещо някой знае ли какво е? Трябва ли да се притеснявам лекарката не каза нищо може и да не е видяла в 10г.с съм.
И съм болна със хрема и болки в гърлото
вие как се лекувахте?Предписани са ми сироп проспан капки за нос муконазал и трахизан но не знам дали да ги взимам
страхувам се.

# 263
А, колко е нормалния пулс? Или е по седмици? На мен до сега не са ми казвали, че има проблем. Пулса последно в 12+3 беше 154.

Нормалната сърдечна честота на плода е между 120 - 180 удара за минута, като не зависи от гестационната възраст.

leah_ve, на твое място бих се посъветвала с още един АГ и бих пила Урикод - безопасен е при бременни.

# 264
Нещо... Има си бебенце, това му е жълтъчното мехурче, нормално е да е там. Пийте си лекарствата и по-спокойно.
Здравейте. Днес бях на преглед и видях че има нещо някой знае ли какво е? Трябва ли да се притеснявам лекарката не каза нищо може и да не е видяла в 10г.с съм.
И съм болна със хрема и болки в гърлото
вие как се лекувахте?Предписани са ми сироп проспан капки за нос муконазал и трахизан но не знам дали да ги взимам
страхувам се.

# 265
Здравейте!
Колко често са ви правили вагинален видеозон?
Аз съм в 10г.с и досега 3 пъти са ме гледали. Час за преглед имам пак след месец.
Бях чела преди време, че не е много хубаво прекалено честото използване на видеозон (дори имаше статии за връзка с аутизъм)
Интересно ми вас как ви следят?

# 266
  • София
Видеозон няма как да причини аутизъм, моля ви се не четете такива измишльотини.

До 10гс някъде ме гледаха изцяло на вагинален. После на всеки преглед шийката ми я мерят вагинално. Няма какво да ви стане от такъв преглед. Те не ви бъркат чак до бебето, а съвсем в началото го поставят.

# 267
Благодаря! Simple Smile
Говорим за облъчване, а не че ще го наранят физически. Simple Smile
От лекар бях чувала, че имало статии в чужбина по въпроса, затова ми стана интересно колко често ходите и необходимо ли е това непрекъснато гледане?

# 268
Ходя на 2-3 седмици на преглед. Не съм рискова бременност, но моя АГ ме гледа на всеки 3 седмици. В началото и по-често съм ходила. Ама и на 3 седмици да е, като сложим и ФМ пак си в на 2 седмици прегледи Simple Smile
Нищо си му няма на бебето. 😄🙅

# 269
Не е необходимо изобщо да ходите, щом не искате, рискът си е за вас.

Абсолютно безопасен е видеозона.

Общи условия

Активация на акаунт