Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 129
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
Не е необходимо изобщо да ходите, щом не искате, рискът си е за вас.

Абсолютно безопасен е видеозона.
Не виждам да съм писала, че не искам да ходя или пък още повече - да рискувам.
Питам как вървят прегледите при останалите, защото ми беше интересен въпроса.
Благодаря на всички! 😊

# 271
  • София
Е ако ще говорим за облъчване трябва да спрете всякакви телефони, телевизори, интернет, микровълнови и какво ли не да ползвате. Тяхното излъчване е много по-голямо.

На мислете от сега за заболявания, които дори учените още не са напълно сигурни какво ги причинява. Най-много да си причините ненужен стрес и притеснения.

# 272
Моята АГ ми казва, че няма смисъл от чести посещения при нея в начален стадии. Казва, че до 12та седмица лекарите няма много какво да направят. Аз досега съм ходила 2 пъти - първият път на 5 дни закъснение - видя се плоден сак само, след още 10 дни се видя сърдечна дейност. Каза ми ако издържа чак началото на януари да отида пак, тоест 3-4 седмици по-късно.
Всеки преглед ми струва 80 лева, което никак не е малко.

Ще правите ли пренатален тест? Ако да, какъв и в коя седмица?

# 273
Здравейте!
Бях на еутирокс преди бременността. Сега съм 10 седмица, след инвитро. Десетина дни имах лош сън, леко сърцебиене. Оказа се, че тсх ми е паднало до 0.02. т3 и т4 малко над нормата. Спряха ми еутирокса. Според ендокринолога най-вероятно причината е някакъв механизъм, при който щитовидната бърка тсх и чхг, защото са с близка структура, и започва да произвежда повече тироидни хормони. Има вероятност и от дозата да е, но аз лично го изключвам, защото тази доза съм я имала и преди, а и обикновено след трансфер тсх ми скача с поне 1 и увеличаваме дозата. А сега такъв срив, което ме кара да си мисля, че тази тиреотоксикоза наистина е предизвикана от чхг. Обаче сега съм притеснена, на последния преглед миналия петък пулсът на ембриончето е 179. Дали причината не в повишеното малко над горната граница т3 и т4. Доколко може да има последствия това ...Днес вече пулсът ми се успокои, стигаше до 95, най-често около 80+ беше. От днес пада до 70+.
Чак след нова година имам час, и нямам търпение какво ще каже следящият.

# 274
  • София
В началото ходех всяка седмица на преглед, защото имам две загуби в рана седмица и нямаше никакъв шанс да издържа промерно месец, без да знам има или няма сърдечна дейност. По медицински причини знам, че и други хора са ходили ежеседмично и не е имало отражение върху бебето. Ехографите в наши дни нямат излъчването, което са имали първите ехографи, примерно преди 40 години, когато майките ни са раждали. Ако лекар ми говори такива глупости, ще се замисля да го сменя докато е време.

# 275
Здравейте! Бременна съм в 36 г.с. +1 . Едва в началото на 9тия месец , но все имам чувството, че бебка ще бърза, тъй като върви по-напред , едричка и с обиколката на главата е по-голяма поради което планираме секцио 10 дни преди термина след нова година живот и здраве. И изпадам в ужас дали ще си дочака датата, тъй като вече доста осезаемо усещам как ме натиска ниско долу ,а от вчера имам едно ново усещане за напрежение ниско около ануса, някак все едно имам буца между ануса и влагалището и ме натиска и се притеснявам да не е слязла главата вече толкова ниско..вчера имах малко стягания привечер, втвърдявания си имам отдавна през деня. Бях непосредствено преди това на запис на тонове , имаше една лека контракция, която даже не усетих. На някоя случвало ли се е да има такива усещания в зоната около ануса и дали е просто заради натежалата бебка?

# 276
Здравейте! Имам много силно главоболие. Може ли да ми кажете какво сте пили?

# 277
Здравейте! Бременна съм в 8г.с.
Днес имам много обилно воднисто течение, то си е направо вода. Бях с ежедневна превръзка и въпреки това, последния път, когато изтече намокри всичко, чак клина с който бях облечена имаше мокро петно...Все едно се бях напишкала. Също ме стегна малко и ниско долу за секунди. На някоя случвало ли се е? От няколко дни ми изчезнаха и симптомите на бременност  и сега след това много се притесних...От малък град съм и сега покрай тези празници няма при кой доктор да се видя...

# 278
  • София
Mariposa27 , те симптомите са непостоянни, и на мен ту ми се появяват, ту изчезват.
За течението не се тревожи, то се променя през бременността, просто на следващия преглед си искай една микробиология.

Annie, Парацетамол и течности.
Виж си и кръвното.

# 279
Моята АГ ми казва, че няма смисъл от чести посещения при нея в начален стадии. Казва, че до 12та седмица лекарите няма много какво да направят. Аз досега съм ходила 2 пъти - първият път на 5 дни закъснение - видя се плоден сак само, след още 10 дни се видя сърдечна дейност. Каза ми ако издържа чак началото на януари да отида пак, тоест 3-4 седмици по-късно.

По принцип е права, но пък до 12 г.с. са най-честите аборти. Ако нещо нередно се случва с мен и бебето, аз бих искала да знам по-рано, за да се реагира адекватно в ситуацията. Има случаи на аборт, които не винаги са придружени с кървене.
За това за мен до 12 г.с. на 2-3 седмици е нормално да се ходи. Аз реално ходих 3 пъти - в 5-та за установяване на бременност и къде се намира, в 7-ма за пулс, в 10-та, за да видим живо ли е, развива ли се, отговаря ли си на седмиците и сега в 12-та за първата фетална. Следващия ми преглед е след 4 седмици, което ми се вижда много далече. Не го усещам още и не знам дали всичко е наред с бебето.

AnnieB може да пиеш само парацетамол. На мен ми е слаб, но няма начин. Пий повече вода и проветрявай. Главата има нужда от кислород.

Mariposa27 нямате ли болница със спешно отделение в града? Колко далеч е най-близкия по-голям град от вас?

# 280

По принцип е права, но пък до 12 г.с. са най-честите аборти. Ако нещо нередно се случва с мен и бебето, аз бих искала да знам по-рано, за да се реагира адекватно в ситуацията. Има случаи на аборт, които не винаги са придружени с кървене.
За това за мен до 12 г.с. на 2-3 седмици е нормално да се ходи. Аз реално ходих 3 пъти - в 5-та за установяване на бременност и къде се намира, в 7-ма за пулс, в 10-та, за да видим живо ли е, развива ли се, отговаря ли си на седмиците и сега в 12-та за първата фетална. Следващия ми преглед е след 4 седмици, което ми се вижда много далече. Не го усещам още и не знам дали всичко е наред с бебето.

AnnieB може да пиеш само парацетамол. На мен ми е слаб, но няма начин. Пий повече вода и проветрявай. Главата има нужда от кислород.

Mariposa27 нямате ли болница със спешно отделение в града? Колко далеч е най-близкия по-голям град от вас?
Има, проблема е, че няма апаратура за да ме видят. В близките градове е по-същия начин. Трябва в областния град да ходим, но поразпитах и нямало дежурни гинеколози. А моя лекар не работи от няколко дни заради празниците. Ще изчакам да мине Коледа и така...

# 281
Нямат ехограф ли? Не може в някой по-голям областен град да няма дежурен гинеколог. Как раждат жените, които не са секцио? Всички бебета се раждат през деня или след Коледа? Абсурдно ми се струва, но ти си знаеш. Не мога да те посъветвам дали това воднисто течение е опасно или не. Аз като се филмирам за нещо и ще изровя земята, за да се успокоя дали всичко е наред.

# 282
Не може да нямат ехограф и дежурен гинеколог в областен град. Ако някоя жена започне да ражда какво де случва? Аз не бих чакала да минат празниците. За кой град става на въпрос?

# 283
Не може да нямат ехограф и дежурен гинеколог в областен град. Ако някоя жена започне да ражда какво де случва? Аз не бих чакала да минат празниците. За кой град става на въпрос?
Ехограф имат в областния град. В моя град няма. Става въпрос за област Хасково. Всяка втора жена е с лошо мнение за докторите там, защото поставят грешни диагнози и изписват грешни лекарства. Апаратурата също е доста зле, поне от това, което съм виждала. Аз ходя на частно в Хасково, но този гинеколог не следи бременност и както казах не работи от няколко дни. Сега си търся в Пловдив. А иначе като ходих в 7г.с при този в Хасково ми каза да отида на преглед чак в 12г.с, защото преди това нямало смисъл пак да се ходи....Ще изчакам до утре, ако течението продължава ще отида в Пловдив.

# 284
  • На изток от Ада
Аз ми изтекоха водите в 11 г с . Чай след 2 седмици разбрах на преглед...

Общи условия

Активация на акаунт