Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 119
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Няма карантина на ваксината за Варицела. Обсъдени с няколко имунолози, инфекционисти и педиатри. Няма риск никой да се зарази от ваксинирано дете.
Моето има 2 дози, не е имал никакви неразположения.

# 301
Здравейте, някой имал ли е болки в червата по време на бременност ? Усещам някакво напрежение, тежест в червата , болката не е постоянна , но поне веднъж дневно ме заболяват ..

# 302
Аз по принцип си имам колит , и лесно получавам газове от всякакви храни , та да усещам доста често болки.Понякога се шашкам , да не е друга болка , но май си е именно по червата докато преминат.

# 303
Момичета, честита Коледа!
Включвам се с един среднощен въпрос. До кога поставяхте утрогестан? Все го мисля. Единият лекар ми казва едно, другият друго. А мен, въпреки, че е неприятно, ме е страх да го спра.

# 304
Момичета, честита Коледа!
Включвам се с един среднощен въпрос. До кога поставяхте утрогестан? Все го мисля. Единият лекар ми казва едно, другият друго. А мен, въпреки, че е неприятно, ме е страх да го спра.
Казаха ми до 12та седмица. Май се спира по схема, тоест постепенно намаляване

# 305
  • София
Hearty, 6-седмичния период е дори описан на официалния сайт за ваксината и причините за него. Също е описано кои са рискови хора, с които не трябва да има контакт и отново причините за това. Някак самият производител по-добре знае според мен какво е произвел, все пак там работят също имунолози, инфекционисти и всякакви специалисти Grinning

# 306
Здравейте! Бременна съм в 8г.с.
Днес имам много обилно воднисто течение, то си е направо вода. Бях с ежедневна превръзка и въпреки това, последния път, когато изтече намокри всичко, чак клина с който бях облечена имаше мокро петно...Все едно се бях напишкала. Също ме стегна малко и ниско долу за секунди. На някоя случвало ли се е? От няколко дни ми изчезнаха и симптомите на бременност  и сега след това много се притесних...От малък град съм и сега покрай тези празници няма при кой доктор да се видя...

Как се развиха нещата при теб? Надявам се всичко да е наред ❤

# 307
Hearty, 6-седмичния период е дори описан на официалния сайт за ваксината и причините за него. Също е описано кои са рискови хора, с които не трябва да има контакт и отново причините за това. Някак самият производител по-добре знае според мен какво е произвел, все пак там работят също имунолози, инфекционисти и всякакви специалисти Grinning
Аз много добре знам какво пише в листовката, защото както казах вече, съм ваксинирала детето си с нея.
Дадох съвет, че се доверявам на хора, които четат клинични проучвания за възможни реакции. Излишно е да казваме, че в листовките се застраховат да напишат каквото и да било, за да предотвратят възможни легални проблеми.
Край на офф-а от мен. 🙂

# 308
  • София
На мен за прогестерона ми казаха в 10 седмица да почна плавно да намалям,бях на Циклогест 2 по 1, една седмица сега слагам по веднъж,втората през ден и приключвам 🙂

# 309
Имали ли сте Gardnerella ( Бактериална вагиноза) през бременноста и в коя седмица я лекувахте? Питам, защотото според моя доктор не е опасна, но за мен си е опасна.

# 310
  • София
Имали ли сте Gardnerella ( Бактериална вагиноза) през бременноста и в коя седмица я лекувахте? Питам, защотото според моя доктор не е опасна, но за мен си е опасна.
В 10 седмица ми се изолира и слагах Флажил глобули за 7 дни и ударно лактобацили (Гинофлор) и млечна киселина (Гинофит гелчетата за бактериална вагиноза).Отделно пия един прEбиотик Микробиом плюс и на Natural Factors Women probiotik пробиотика.
 Чакам резултати от микробиологията да видим дали се е махнала.
Реално това е най-малкото "зло" ,но трябва да се вземат мерки и трябва търпение и продължителна терапия с лактобацили и млечна киселина,ограничаване на сладко и бързи въглехидрати.
Честно казано сега два дни по празниците злоупотребих, но от днес отново внимавам с какво се храня.
Кисело мляко си хапвам на Елби, наблягам на цитрусите ... моля се да се вкарам в релси,че мен серклаж ме чака.

# 311
А в коя седмица ви пускат микробиология?

# 312
В 10 седмица ми се изолира и слагах Флажил глобули за 7 дни и ударно лактобацили (Гинофлор) и млечна киселина (Гинофит гелчетата за бактериална вагиноза).Отделно пия един прEбиотик Микробиом плюс и на Natural Factors Women probiotik пробиотика.
 Чакам резултати от микробиологията да видим дали се е махнала.
Реално това е най-малкото "зло" ,но трябва да се вземат мерки и трябва търпение и продължителна терапия с лактобацили и млечна киселина,ограничаване на сладко и бързи въглехидрати.
Честно казано сега два дни по празниците злоупотребих, но от днес отново внимавам с какво се храня.
Кисело мляко си хапвам на Елби, наблягам на цитрусите ... моля се да се вкарам в релси,че мен серклаж ме чака.
Слагали сте флажил в 10г.с ?

# 313
  • София
Попринцип май не пускат в първи триместър,ако няма оплаквания, но както казах на мен ми предстои серклаж и зареди това ми пуснаха.
Ако излезне някаква бактерия толкова рано,реално няма с какво да я лекуват,чака се 12 г.с и ще е само излишен стрес.

Елиза00, да.

# 314
Попринцип май не пускат в първи триместър,ако няма оплаквания, но както казах на мен ми предстои серклаж и зареди това ми пуснаха.
Ако излезне някаква бактерия толкова рано,реално няма с какво да я лекуват,чака се 12 г.с и ще е само излишен стрес.

Елиза00, да.
Защотото мойта АГ ми изписа само млечна киселина и малко почвам да се изнервям, че не ме лекува. Благодаря ви! Явно ще я сменям. Аз съм вече в 12 г.с и значи вече мога да прилагам лечения?

Общи условия

Активация на акаунт