Кей-поп не е просто музика - 2

• 22 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
О, много е хубав клипа! Песента също. Heart Eyes

Аз пък да те зарадвам с нови снимки, реклама на Галакси. Е няма как да ги изсипя всичките, че са поне по две на Джимин, Шуга и Намджун. Пускам само една. Blush

# 91

Куки се е контузил, за това не е участвал и съответно не е награден.Поне това пишат осведомените фенове

# 92
Аз още съм под влиянието на LOVE WINS ALL, снощи си го пуснах преди сън , и не можах да заспя дълго време. Много ме разстройва клипа, а песента е толкова красива и плачеща едновременно Cry За Ви да не говоря как ми къса сърцето с тоя поглед, особено накрая Sob И двамата с IU направо изиграват един мини-филм

Толкоз талантлив човек - певец, танцьор,актьор и да го заточат година и половина да размята автомат и да търчи като изоглавен по баирите , нещо което всеки с малко мозък може да прави Rage, пак яхнах метлата и се ядосах ... Да ме извиняват военните, обаче си има хора за всичко , хората на изкуството не са за тая работа, те са да разпръскват красота, хармония, мир и толерантност, да премахват граници, а не да ги пазят .

И да си оправим вкуса с тази нереална красота и чар - за Харпърс базар - зад кадър Heart Eyes

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 12:46 от araselia

# 93
Като си казала Харпърс базар, ето ти един днешен Джимин Heart Eyes

В нета има забелязани някои любопитни моменти в клипа на АйЮ и ВИ.
Например кубът убиец е отбелязан като камео в кредитите на видеото.

Скрит текст:
И основно подхвърляните версии са, че това не е кой да е куб, а захарното кубче от Суичита на Шуга, което е станало зомби или робот-убиец. Wink

Сюжетно кубът-убиец преследва хора с недъзи. Героинята на АйЮ е глуха, а героят на ВИ е сляп с едното око. Във видеото и двамата си представят, че са в свят без дискриминация.
Иначе самата АйЮ в трак интрото казва
IU: A song dedicated to my loved ones esp fans. I also want to be someone who’s there for you in your rising & setting moments. To be the person beside you saying, “Don’t be afraid. Let’s fade away together most splendidly.”
А във видеото V represents us, т.е. нас феновете-хората, които АйЮ обича.
Скрит текст:
Купчината дрехи поне за нас е ясна още от Спринг дей. В “Love wins all” символизира същото - хората, които вече не са на тази планета.
Страхотен е клипът! И колкото повече го гледам, толкова повече ми харесва. ВИ прави умопомрачителна роля в тези броени минутки. Точно филм ни показват двамата. Филм за любовта и за това как си готов да защитиш обичания от теб човек, включително последният жест, в който тя закрива виждащото му око, за да не му се налага да види края им.

Отивам да си го пусна пак.

Колкото до заточването, точно за ВИ не важи чак в такава степен. Той с ентусиазъм се записа в спец частите. От приятелския му кръг Wooga Sqad другият айдъл - Парк Хюн Сик е изкарал войнишката си служба точно в спеца. Предполагам има голям дял в решението на ВИ.
Апропо, отрядът е на разположение на правителството за провеждане на специални операции, в т.ч. и спасителни, и като такъв е базиран в Сеул. Това е едно от преимуществата.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 22:14 от profi_1

# 94
Профи, благодаря за разясненията 💜 Не съм разбрала и половината, а толкова пъти го гледах . Още по-трогателно е в тоя контекст.

На източните народи чувството за дълг и чест им е в ДНКто , сигурно приемат нормално неизбежността на службата. Аз като зрител обаче смятам ,че за тях си е загубено време за кариерата им и живота им като цяло. И само бъдещето ще покаже дали ще могат да се върнат в играта отново.

# 95
А според мен имат нужда от почивка в творчеството,  та те творят 10 години  в големи мащаби.Наскоро гледах интервю на Колдплей, където казват, че за 10 години БТС имат над 250 песни.Творците се изчерпват в даден момент,  трябва им време  за презареждане. Погледнете певците в световен мащаб,  какви дупки имат в кариерата си, без да са ходили в казарма. Да, може би , не е най- правилното място казармата за презареждане на творчески заряд, но  ако не бяха отишли , хейтърите щяха да ги съсипят.И тях и кариерата им

# 96
Някъде по-назад мисля са слагани двама ютюбъри, коментиращи песни на всякакви изпълнители в канала си. Запомнила съм, че в първото им видео подхванало песни на BTS, тия двамата казаха, че тепърва ще имат много работа, защото с групата ги чакат за коментиране повече от 400 песни. И то май без индивидуалните проекти на всеки от седмината. Нямам идея каква е истината.

За отбелязване е, че в момента масово се въртят и харесват по-старички песни от периода 2017-2020.
Най-гласуваните K-Pop музикални видеоклипове в Reddit в последно време са преобладаващо на момичешки групи. Всъщност от бой групите присъства само BTS.  Сред първите 25 има само двама индивидуални изпълнители. Единият е АйЮ с общата им песен с Шуга Eight. Явно колаборациите с някой от седмината ѝ се получават повече от добре. Другият е мъж - Jonghyun. На чело в класацията, а и с най-много песни, 10, в двадесет и петицата, са TWICE.

# 97

Най-гласуваните K-Pop музикални видеоклипове в Reddit в последно време са преобладаващо на момичешки групи. Всъщност от бой групите присъства само BTS.

А къде са тези, дето са изкарали казарма и са презаредили батериите Rolling Eyes На мен това ми говори много за влиянието на  казармата върху момчешките бой-групи

Кати, по принцип съм съгласна , че всеки творец има периоди на прекъсване, но това не става по команда. А и когато са големи тези паузи, после нищо не е същото, ако изобщо се върнат в същия коловоз. Всичко толкова бързо се променя, че слезеш ли от коня, после е трудно да го стигнеш и яхнеш отново. Освен това точно към момента на влизане в казармата BTS изобщо ни най-малко не са се изчерпали, напротив, те бяха на върха заедно и поотделно, и още са , точно започнаха да завладяват нови фенове от световен мащаб, да правят много нови експерименти, колаборации, песни на английски. Особено ме е яд за Джей-Кей и Шуга , че и Джимин. Всичките песни на Джей-Кей бяха в ТОП20 на МТВ месеци наред, а днес гледах ,че STNTU е още там на 14 позиция. Смятам ,че направо му прекъснаха полета Worried А албума на Шуга е шедьовър, обаче не е номиниран в наградите им за хип-хоп албум за 2023г и защо, защото щом не си в социалните мрежи и на сцена ,все едно те няма, за съжаление.
  Ени уей , аз имам много да слушам , още попадам след три години на нечувани неща от албумите им Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 12:17 от araselia

# 98
Филм за снимките на клипа,голям студ е било. Айю е настинала .Ви осигурил храна и топли напитки за екипа

# 99
Предлагам и гледната точка на камерите на HYBE по създаването на клипа,

както и тийзъра за новия епизод на Суичита, който ще се излъчи на 5 февруари. Гост е популярната актриса и модел Lee Sung Kyung.

# 100
Профи, уж Шуга бил по-затворен, студен, а пък колко народ се изреди в неговото предаване и е интересен водещ и събеседник,я как му върви приказката 🙂 . То и алкохола поотпуска де 😉

Jungkook вече е официален член на KOMCA (Korea Music Copyright Association) като автор на песни.
— Той е 4-ият член на BTS, повишен като пълноправен член на KOMCA след BTS rapline [Suga, RM и J-hope]

# 101
Joy Поне една четвърт от гостите му предпочетоха безалкохолни питиета, но от това сладкият разговор никак не пострада. Шуга наистина е неподозирано добър водещ и сладкодумен събеседник. Много го харесвам.
Телефонът ми е с малки възможности и освен една дълга над 3 часа плейлиста на BTS съм си оставила качен само един от излезлите албуми на момчетата. И това е D-Day.Heart Eyes Много харесвам и всички останали, но ... Виж, като сменя телефона, новият ще си го напълня с всичките.

# 102
Днес съм на тази вълна Purple Heart

# 103
Вчера не успях, но днес препредавам инфото. Третата по продажби на физически албуми в световен мащаб (21 млн.) к-поп група, Стрей Кидс, с концерт в Лондон юни месец.
https://www.bst-hydepark.com/events/stray-kids-14-july/
Излишно е да казвам, че когато ги пуснат, билетите ще се разпродадат за броени минути.
А първи по продажби на физически албуми естествено са BTS (40 млн.), следвани от Севънтийн (33 млн.). За отбелязване е, че дори през 2023 и 2024 продължават продажбите на албуми на BTS, въпреки че момчетата не са активни и вече всички са в казармата. Цифрите се отнасят за групата, не се включва нищо от индивидуалните им проекти.

# 104
Докато момчетата са в казармата, не само "нашите", момичетата вършеят по света и жънат впечатляващи успехи.
TWICE са на световното си турне Ready To Be, което ще завърши на Nissan Stadium в Япония през юли. На 2 февруари се състоя първият от двата им концерта на Foro Sol stadium в Мексико сити при запълнени места за по 57000 зрители за всяка от датите.

И докато турнето им върви повече от успешно, пуснаха и нова песен.

Общи условия

Активация на акаунт