Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 32 682
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И от мен нещо ново

# 466
Ето от Невена обяснение във връзка жълтеенето:
Nevena Virolan, сб, 17 авг. 2019, 03:18
Защото старите китайски лакове бяха твърди като бетон и все още някои са такива. Според мене те са неразтворими. За да влезе ацетон под китайската гадина трябва да се изпили до база, а твърдия лак понякога повлича базата заедно с нокътя. Веднъж пилих Gelish foundation, 3 слоя цвят Elite99 Gelish top it off. Сложени бяха върху каре с обикновен лак в средата. Тогава не мислех, че с каре на цял нокът ще седят. В средата изпилих до нокът и увих в ацетон. След 15 Мин лакът си седеше където е. Изпилих топа и пак увих и след още 15 Мин трябваше да ръчкам с дървена клечка и се маха прашинки от горния слой. Твърдостта на гадта не и попречи да се обели на 10тия ден по свободния край. С марков лак до 5-10 Мин няма никой по нокътя ако не съм сложила Бонд. Ако сложа ултрабонд, обаче, от там нищо не се маха без бутане. Разтворимите бази не са за моите нокти. Баста. Никога повече няма да си ги причиня. Честно казано не зная какво ще се получи от белеща се + каучук, но моля те, сложи яко каре! Обикновените белещи се бази също дерат нокти. Има 2 варианта: 1) избелва се като накиснеш и бутнеш с пръчка да се отвори 2) избелва се на същия ден, защото меко + меко не е лесно да се задържи. Правих експеримента с разтворима база и се обели на другия ден. Няма проблем да пробваш, но винаги с каре. Ноктите са по-важни от трайността на маникюра, нали принцеске? Преп ли имаш предвид или праймер? На Art lalic са хубави. Преди 2 страници ги дъвкахме и преди още 2 пак и ги и а в списъка на първия пост. Ако търсиш преп в Лили и а на Есенс и цената е като в Али и май по-ниска. Ако искаш кисел праймър Коди е сигурен и струва колкото незнайните в Али, които повечето от редовно пишещите не сме ги пробвали, нито помирисвали. Съни, Съни сега съм с голи, отрязани до дъно нокти и чистя. И няма и да спя довечера. Ах, Съни, блазе ти! Супер нокти имаш и както и да ги лакираш са хубави. МарияС, всички лакове, дори маркови, от светла, розова, лилавееща гама почват да си променят цвета, дори зимата. Просто лятото ги носим и затова е забележимо. Имам лакове на Гелиш, които от лилави стават мръсно кафяви, примерно. Обикновено промяната е от студена, синееща гама към топла, жълтееща. Дължи се на фотоинициаторите. Най-добрите фотоинициатори за ЛЕД са оранжеви на цвят и ги има във всеки гел-лак, който може да се пече в ЛЕД лампа. Правят се разни гимнастики за да се скрият и да не са видими, но не винаги са успешни. Ако такъв лак не се допече по някаква причина той задължително започва да жълтее. Може на лака да му няма нищо, а топът да прави въртели ако е порозен. Всеки ден пипаме оцветени дрехи, подправки, грим, храна, допираме се до багрила в сапуни, гел-душове, кремове, Може да някои места да е влязъл такъв оцветител От носене на джинсови дрехи френски маникюр с Шилак стана мръсно сив по свободния край. Това се случва по-рядко с неразтворим гел, но се случва. Киселините, макар и слаби, могат да ожълтят гела. Цигареният дим също ожълтява ужасно. За къната не ми се говори. Когато се къносвам слагам тъмно червен, тъмнокафяв или почти черен лак. Светлите лакове стават на неописуеми петна и не винаги оранжеви. Аз си къносвам косата и седмици след къносването внимавам как я мия. Гледам изобщо да не я докосвам. С едната ръка държа маркуча на душа, а с другата реша с четка или гребен. Мани!

# 467
Много тъпо с тия лакове. Повече няма да ги използвам. Благодаря Кармила за информацията. Че се бях малко стреснала какво ли става. Направо ме е срам с тия нокти на работа. На дясната ръка е много повече от на лявата и то несиметрично върху ноктите... Все едно съм ги боядисвала с йод!

# 468
Това е нормална реакция особено при някои лакове. Ето още едно полезно мнение от Невена, от което се изяснява много добре. Аз него търсех много време,но се забавих докато го намеря и се оказва, че и за под лака имало значение, просто и аз вече съм с изфирясал акъл и ги предполагам тъпни:
Nevena Virolan, вт, 19 юни 2018, 12:33
summ, наскоро във френския форум момиче се оплака от един гел лак на тукашна марка. Променял се от синьо лилаво към светло сив. Обади им се, не бил Термо лак. Случва се понякога със стари, недопечени, но даже нови лакове. Причините са десетки: 1) реакция между почистващото вещество или праймъра и цветния лак. Обикновено виновникът е киселина в праймър или гел под лака. Решението е смяна на подготвящите продукти и гела. Не винаги е възможно. 2) Киселини или друго в кремове и други козметични продукти или почистващи препарати. Смяна на продукти или ръкавици помагат. 3)недопичане - фотоинициаторите не са изхабени и си показват грозните оранжеви глави. Трудно е да се скрият в светъл лак, особено в студени тонове, защото най-добрите са оранжеви на цвят. Смяна на крушки, по-силна лампа, по-дълго печене, тънки слоеве помагат. Недопеченият лак може да е е реагирал на слънцето, защото все още катализира. 4) Гел-лакът е развален. По някаква причина във флакона е попаднало повече или по-малко от дадено вещество при разливането още във фабриката, съхраняван е на много топло или студено, минал е срока на годност, с четката в лака е попаднал продукт от предишен слой, УВ светлина е попаднала в достатъчно количество, че да предизвика лека катализация и да поисхаби фотоинициаторите, но все още сготвянето е невидимо. 5) гелът реагира на телесната топлина по някаква причина. Това обяснява защо точно частта по нокътното легло избелява, а по свободния край цветът е непроменен. Мене това най-много ме очудва. Освен тялото да не произвежда достатъчно антиоксиданти и молекули кислород да достигат до лака? Не знам. Аз бих теглила един слой подобен обикновен лак отгоре. Ако не ти е далеч салона, иди да го сменят, но си е време за цял нов маникюр! Няма да ти откажат. Съветвам те да избереш друг цвят, защото с този сигурно ще се получи същото след 2 дена. Успех. Много красиви нокти са ти направили въпреки промяната на цвета. Sth, не ти трябват всички изброени пили. Ако е за полиране, най-удобно е с блокче с 4 различни страни. Мелина, то и аз от четене за лампи си мисля да купя нова, че от година и половина не съм, хахахаха. Твоята си пече добре. Не се занимавай с глупости! Ако тръгнете да се местите, освен клетки и котешки тоалетни ще местиш и кашон с лампи.

# 469
Кармила, по база и естествен нокът съм. Чакам си гела в бутилка на Коди и следващия маникюр ще е с него. И без това не свалям с ацетон вече.
Не сложих база след пигмента, че ме домързя. Само топ.

# 470
Пробвай и с база следващия път. Така и мен ме домързя да сложа база на едни пигменти и много бързо се излющиха и после трябваше да оправям. С гела според мен ще се подобри издържливостта на формата.

# 471
Прахоуловител за 21 лева:

https://a.aliexpress.com/_EubQkVf

# 472
Аз се оглеждам за прахоуловител, но после какви филтри се вземат.
От този линк поне нямаше предложение за филтър.
Аз пиля под прахосмукачката - имаме едно Xiaomi на батерии с много приставки, и го вземам с малката приставка за прах, слагам го на бюрото пуснато на средна степен и пиля току под отвора му.
Обаче половината прах пак пада на бюрото.
Ако взема прахоуловител дали ще хваща добре ултра фините частички, които летят нагоре?
Мен те ме притесняват повече да не ги вдишвам и всеки път се пиля с маска.

# 473
В али редовно изскачат оферти за филтри към съответния прахоуловител. Познават се като видиш снимката на такъв, но обявената цена е много по-ниска - да речем 5 евро. А и както е писала Есмералда - при дом употреба ще трябва много време да мине докато се наложи да смениш. Не помння колко маникюра беше казала, но е поне година. След употреба само го прахосмучиш и е супер за работа.
Да, откакто имам прахоуловител количетсвото е минимално и по мен, и по пилата и наоколо. Рядко изскача настрани и това е, ако се кикерча аз нещо и ръката застава в кофти поза. Родих се и с този уред, а редовно отлагах заради липсата на място(груба грешка), а сега не знам как съм живяла без него. Като ми спря тока и трябваше да доизпиля без него в чудо се видях.
Ох, ако не бях поръчала скоро сигурно щях да го взема веднага! Цената е топ!

# 474
Офертата е повече от супер, трябва с мъка да призная, че се възползвах Animal Speak No Evil
Това е най-евтиният прахоуловител с филтър от Али, който съм виждала. Сигурна съм, че е много мъничък като онзи кръглия (който също беше супер изгоден), но за домашна употреба ще е ок. А филтър, ако правите само себе си, ще ви се наложи да сменяте най-рано след 2 години. Аз на първия ми след толкова го смених, а правех и мама и понякога и някоя приятелка, и пак можеше да изкара още. Един филтър издържа до около 200 употреби. Смятайте вие колко време е това при домашен маникюр.

Иначе относно прахта - събират прилично количество. Но прахта пада надолу. Летящото нагоре неизменно ще продължава да лети, преди да го всмуче прахоуловителят, затова и аз винаги си ползвам маска (а при правене на други хора и шлем), за да не ми лети в лицето и в очите и да не го дишам.

# 475
Аз съм на ръба да поръчам, но в момента се опитвам да проявя воля, че много се изкушавам.
Да, забравих да кажа, че с или без прахоуловител и аз съм с маска винаги. Благодаря за инфото, че бях забравила колко употреби държеше един филтър.

# 476
Моля за съвет!Днес ми е 12ти ден от последния маникюр, но леко се отчупи отпред.Искаше ми се да откарам 3 седмици,но явно ще го сменям.Обаче въпросът ми е колко време мога да изкарам така?Не искам да преправям и да пека излишно,понеже след като го направих,на следващия ден преправях 3,4 нокътя,а после след седмица върху масовия топ сложих лъскав.Много печене пак ми се събра просто.Предния маникюр беше едва на 11 дена.Та,сега се чудя в неделя да правя ли нов направо и да го оставя така до тогава или...?

# 477
Кое те притеснява в "многото печене"?
Можеш да си караш и така, но рискуваш:
- да закачиш дреха/коса/друго и да счупиш нокътя по-сериозно;
- да влезе вода/мръсотия и в по-лоши случаи при по-продължително излагане на влага може да зеленяса/мухляса нокътя отдолу под гела;
- да се отлепи покритието, наранявайки нокътната ти плочка.

Зависи какво имаш предвид под "леко се отчупи отпред". Ако искаш снимай.

Ако не е много това отчупеното няма проблем няколко дни да ходиш така, докато стане време за нов маникюр.

3 седмици са много за някои нокти/гелове.
Щом системно наблюдаваш, че ти издържа между 10 и 15 дена, преосмисли "графика", за да не се налага да правиш кръпки и замазвания през няколко дни.

# 478
  • Mostly in my mind
Ще ме разорите с тези оферти. Макар че при мен го дава 30 лв.
Ще изчакам първо пилата, да видя дали ще мога да се справя и тогава ще поръчвам прахоуловител

# 479
Ох, тези прахоуловители... Simple Smile
Вторият ми е сега, по-добре от първият, нооо...
Абе много неудобно ми е така на по-високо да си държа ръцете като използвам пилата.
От известно време ми е дошла мисълта да издълбая по формата на прахоуловителя отвор в масата (бюрото, или каквото там реша), за да ми е удобно нивото. Имах едно време една масичка от ИКЕЯ, която ползвах за бюро от МДФ, което си е чисто казано нещо като пресован картон и ще се изрязва по-лесно. За съжаление я изхвърлих след 1 година ползване, защото се изтърка от мишката покритието, а отдолу материалът (МДФ-а) взе да се деформира от попаднала влага, капчици кафе(дааа, така става като пием кафе до компа...Simple Smile ).
Идва лято, гаражни разпродажби, ще го мисля.

Да дам отчет за новата бяла евтина пила - работи си добре, няма вибрации, има индикации за оборотите и пауза.
Тези екстри ги нямам на бялата стара евтина пила и явно нея ще слагам да се продава.
Новата бяла пила:

Общи условия

Активация на акаунт