Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 32 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Привет, момичета. Не съм се включвала отдавна, но чета при всяка възможност и се наслаждавам на красивите ви творения Purple Heart

Да си кажа (май съм споделяла) за геловете в бутилка на Коди и Комилфо - и двата съм ги пробвала вече. На Комилфо цветовете са доста ненаситени. Имам белия (млечно бял се води или нещо такова е и той) и Nude - доста са прозрачни. Не че е проблем, дори напротив, само споделям. Като консистенция на мен ми се виждат по- редки от тези на Коди. Като издържливост - и двата са добри за мен.

И аз укрепвам и с база и с гел, както дойде. Ако ще слагам цветна база, не ми остава възможност и за гел, защото много се наслояват.

Последният ми маникюр е с две цветни бази на UR Sugar (+ прозрачна база за снова на Мистър нейлс). Доволна съм - нося го трета седмица и не е мръднал, а едновременно с това не е наслоено. Едната база е от тези магитните на шугър-а, много ми допадат.

Бях си поръчала тази лампа и дойде тия дни - малко слаба ми идва на мен, даже и на трета степен.

# 706
Да, лампата не е от най-силните, но зависи и какво ти е околното осветление. Аз я ползвах известно време, после ползвах ринг лампа, докато не ми писна и не си купих голяма лампа за буро от Икеа. Ами родих се с нея. Grinning

# 707
The 13th, по принцип аз преди гел или акригел си слагам винаги тънка подложка прозрачна база и после нанасям твърдия материал и редувам - ако съм сложила 1 път твърд материал после си позволявам 2 пъти да ползвам каучукова база. Но винаги имам тънка подложка база и гелът не го правя с нормален апек, а по-тънко с така наречения скрит апекс и пиля свободен край - държи прекрасно. Дори и с база напоследък процедирам да по-тънко и пак ми е ок.
Topsy1, мъжете обичат внимание и ще си мрънкат явно Hug Ама и те душичка  носят, трябва да им угаждаме понякога, но и на себе си също.
SilverPink, а държиш ли я в контакта докато работи, че тия на батерия докато са само така ептен не светят. Аз свикнах с нея. Като за парите си и калибъра за момента ми върши работа, но и наоколо си пускам лампите на макс. Аз просто вече нямам място за повече и тази ще я поползвам. Като за парите си съм доволна. Много е яка базата! Напоследък много се раздвам, че все повече ни улесняват с тия бази само да си укрепваме и сме с ефектен маникюр, а не после да се дзъркаме още колко време да нанасяме цвят Grinning

# 708
https://vm.tiktok.com/ZGeM7Qcnu/
Тази много добре работи ама страшни глупости говори понякога. Маникюристките много се дразнят на тия, дето сами си правят ноктите Simple Smile

# 709
  • Mostly in my mind
Маникюристките много се дразнят на тия, дето сами си правят ноктите Simple Smile
Защо?

# 710
Не знам, но като прочетеш коментарите и лъха злоба.

# 711
  • Mostly in my mind
сега я изгледах. Първо, второ, трето, Grinning ....малеее, кара ли се тая жена

# 712
И аз бях писала за профила и - много добре работи и ползва руски техники, о вчера поапднах видео за пилите и правещи се у дома и все едно яко се кара. В смисъл може да не се кара баш, ама малко така се усеща. И аз забелязвам едно пренебрежение и раздразнение у хоората в браншра спрямо такива като нас. А смея да твърдя, че сме по-грамотни от масовката. Има и много грамотни, но за мосвката става дума.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 14:05 от karmilla

# 713
Неделя ми беше ден за смяна, но нещо ме домързя и върху млечното бяло пльоснах един червен набързо. "Червен" и "набързо" никак не си подхождат в едно изречение, та едва на два дни и вече нямам търпение да го махна. Няма да го показвам, че ме е срам. Напоследък и откъм цветове съм се изчерпала, всичко ме дразни, каквото и да сложа на ноктите не ме радва повече от 2-3 дни.

Малко лирично отклонение:

Скрит текст:
Злобата лъха отвсякъде вече.
От жени, настроени на "ти ли ще ми кажеш каква пила да си купувам" до маникюристки, повтарящи "не струва ли половин заплата значи не става".
И в двете страни има по съвсем малко истина.

Мен ме дразни българския манталитет - всичко знам, всичко мога, не ми трябват професионални услуги, сам ще си го направя, без пари ще ми излезе - включва маникюр, изрусяване вкъщи, "един приятел ще снима сватбата ми с професионалния си апарат", лепене на плочки, автоуслуги и безброй още, водещи до минимум незадоволителен резултат, а често трагичен.
Не сме научени да ценим това, че някой е вложил време и пари, за да стане някакъв и Бай Ганьо е сигурен, че всичко може по-добре от другите. Уточнявам, че говоря за професионалисти, които предлагат качество, и въпреки това получават грозни реплики "ма ти луд ли си бе, как пък няма да ти дам 1000 лева за един сватбен снимачен ден". Респективно за маникюра - потребителки които хем са с двете леви, хем са с големите претенции. Не е яко.

Другата страна също не остава длъжна понякога и чувам подигравки за това, че някой има желание да си направи нещо сам.
Явно го приемат като "крадене на хляба" или и аз не знам какво... но по мои наблюдения тези реплики обичайно идват точно от тези пишман-професионалисти, чийто хляб наистина се краде. Тези, които изпъкват от масата си имат достатъчно работа и достатъчно верни клиенти, които държат на тях.
Та и затова може би е странно че жената в клипа хем работи добре, хем гледа в чуждата паничка и "се кара".

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 13:20 от HoneyBee33

# 714
  • Gorni Bogrov
https://vm.tiktok.com/ZGeM7Qcnu/
Тази много добре работи ама страшни глупости говори понякога. Маникюристките много се дразнят на тия, дето сами си правят ноктите Simple Smile
Вече има качено клипче за теб,в което ти отговаря.JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 715
  • Варна
SUN ONE  - EMAG  - 48 W , 30 диода
SUNONE Smart  - Makeup Bg  - 48 W / 18 диода ( твърде малко )
SUNONE SUN5  Работи на 24W и на 48W с 30 диода ( аз преброих 24 )
SUN X5  80W ,36 диода

Добър ден, по-рано бях обсъждала, че възнамерявам да си правя ноктите в нас.
Спряла съм се на лампа №1 от емаг, но SUNONE има доста разновидности и може би се изкушавам от последната SUN X5.
Имате ли мнения относо тези двете ?
Разбира се, почвам да чета и старите теми, че да придобия представа от нещата.

# 716
Sunone е супер! Sun 5 ни става има мъртва точка и само 24 светодиода,sun5max и sun5plus са ок. Аз съм момента съм предоволна от sunone.
HoneyBee33, така е и от дмете страни има доза истина. Сега не можем да искаме качество, ама да викаме "моята ме прави за 20 лева л, ти за каква се взе?" и съответно да омаловажаваме чуждия труд или услуги. Има и разни к айно зле, които не знам с какви очи искат пари за услугата, която предоставят. В смисъл и от двете страни има всякакви странни птици. Аз лично имамм претенции когато ми се иска една сума като за нещо качествено, а нсреща не срещам такова - да токава не се кефя независимо колко мога, ама за това са професионалистите насреща. Има хора и хора и за всеки място под слънцето кой де пробва сам, кой обича да отпуска при професионалисти. Сигурно 100 процента един маратон или една безчеткова пила са в пъти по-добре от настоящата ми пила, но пък ако не се окепазявам ми е достатъчна за домашна употреба. Иначе тази мацка много я харесвам как работи от нея могат само да се учат други. Иначе поне ме радва, че и при нас искат да работят на високо ниво, което се вижда от маникюрите и. При такава мацка с удоволствие ще изръся 100 лева за маникюр.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 14:04 от karmilla

# 717
Има и нещо друго. Човек не винаги си прави някои неща сам, защото не иска да дава пари. Причините могат да са най-различни, включително че му доставя удоволствие, че иска да научи нови неща, от любопитство, че иска да знае кое как се прави за всеки случай, ако му се наложи, че има свободно време и по много други причини. Да, грешки ще има, неуспехи ще има, може би няма да стане по най-добрия начин, ама всеки си преценява сам. Така че аз лично не мога да се съглася с тази маникюристка, която поставя всички под общ знаменател и че непременно всички трябва да ползват скъпите пили.

От друга страна съм съгласна, че има ужасни клиенти, които също поставят всички професионалисти от даден бранш под обща квалификация и аз също им се дразня, когато става въпрос за моята професия, но не го изразявам публично ами съм наясно, че рано или късно въпросният ще опре до мен или някой колега и ще му вземат двойно и тройно, защото такива ще ги е надробил, че ум да ти зайде.

# 718
И аз бях поръчала същата лампа от Али, дори току-що получих съобщение, че е в пощата вече и мога си в взема. Ще видим при мен как ще е силата на светлината.
Есмералда, а коя е твоята от Икея?

Кармила, благодаря за споделената информация  за твърдия гел. Ще пробвам.
Аз все още имам отлепвания на нокътя, дори последно като свалях, имах и на другия безименен. Та в момента и двата ми безименни са с поорязани страни. Сега ми предстои да свалям лака и се чудя, дали не е хубаво да ги оставя малко без гел лак, но пък с тези нови попълнения, не знам как ще удържа Confused
SilverPink много е хубав магнитния лак. И аз сега си взех няколко - на Oxxi, Komilfo, Kodi.. при последната поръчка от nailmastershop, яко блестулки си взех. Но магнитът им прави само черта или поне аз не успявам друго, а искам точно твоя ефект. Та сега и друг магнит май ще трябва да търся.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 16:06 от The 13th

# 719
В търсене съм на сносен полигел за тест - искам да си направя вграден френски с надеждата за по-голяма издръжливост БЕЗ очукване на ъгълчетата,но никога не съм работила с полигел. Препоръчайте моля Simple Smile
Доволни ли сте от базите на moon?
Визирам тези

Общи условия

Активация на акаунт